Hogyan lehet segíteni egy nem túl közeli családtagon, ha depis?
Férjem öccsének a feleségéről van szó. Se a sógorommal, se a feleségével nincs közeli kapcsolatunk, még a páromnak se. Szülinapokon, névnapokon vagy ünnepeken megajándékozzuk, megvendégeljük egymást, ha találkozunk az utcán, akkor elbeszélgetünk, de ennyi igazából.
Szeptemberben, októberben és novemberben is volt szülinap meg névnap. Nyáron alig találkoztunk, és nem kicsit feltűnt, hogy van valami baj.
Mered maga elé, nem néz a szemünkbe, kedvetlen, látszik rajta, hogy szorong, szótlan. Az is látszik rajta, hogy nem fáradtság miatt van, hanem depresszió. A sógorom is viccesen megjegyezte, hogy állandóan csak fekszik az ágyban.
Nem közeli családtag, de mégis rossz őt úgy látni.
Sógornő.
Amúgy meg megadott neki egy jó pszichológus számát. Ha a férje xarik rá, messze nem jut....
Elsősorban a férjének lenne a feladata észrevennie és lépnie, de egyértelmű hogy nem nagyon érdekli sajnos.
Én őszintén szólva, ha jóba lennék vele, mindenképp elkezdenék vele beszélgetni erről, persze először közvetetten, tehát nem így hívnám el, hogy depressziósnak láttalak és mivan veled, de feltétlenül próbálkoznék ezzel.
Ha viszont nem vagy jóba vele, hagynod kell.
Az a baj, hogy nem nagyon beszélgettünk eddig mélyebb dolgokról, csak felszínesen csevegtünk mindig, és nem tudom hogy kezdjek bele egy ilyenbe, de köszi a tippeket.
Hagyni semmiképp sem szeretném, a lelkiismeretem sem engedné. Én is voltam depressziós, igaz még csak 12 éves koromban, többször kíséreltem meg öngyilkosságot, nagyszüleim is öngyilkosok lettek.
Lehet a sógorom okozója ennek, régen még beszólogattak egymásnak bárki előtt, egy ilyen viccelődés után, hogy állandóan csak fekszik jött volna egy "Anyád pixája" visszaszólás. A karácsonyra is mindig rá van pörögve a nő mindig, már előtte hetekkel, most meg beszélgetni akartam vele a sütikről, és semmi. Robotként tesz mindent, rettentő rossz látni, még a látványa is borzasztó.
Az is lehet,hogy esetleg a házasságukkal van gond, csak a férj úgy tesz mintha bármi más okozná ezt a letargiás állapotot.
Jól teszed ha nem hagyod annyiban, próbálj meg Hozzá közelebb kerülni, lehetőleg amikor kettesben vagytok.Esetleg hívd el valahová, üljetek be egy sütire, és nincs ezzel baj akkor sem ha eddig ezt nem tettétek. Lehet hogy megnyílik és beszél, de mindenesetre egy kis együtt töltött idő alatt hátha látni fogod valójában mi is a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!