Csak szerintem furcsák barátnőm karácsonyi ajándékozási szokásai?
Nekünk nagy családunk van, és hát igen, lassan itt a karácsony. Nálunk nincs olyan hogy nem veszünk valakinek, számomra nagy stressz ez minden évben, sértődés lenne belőle. Sose értettem miért nem lehet csak a gyerekeknek ajándékot venni és szólna a családról, nem pedig kényszerlátogatásokról azoknál is akiket évente kétszer ha látok.
Ez amúgy nem konkrét kérdés de pl nekem van egy barátnőm aki első ránézésre vesz valakinek valamit
- pl. Kávé kapszula kávéfőző nélkül.
- ami nekem furcsa amit már régóta eljátszik hogy kér konkrétan valamit , amit én megveszek neki de aztán látom hogy tovább ajándékozza másnak karacsonyra.
- A harmadik pedig amire szintén csak pislogok..ma eljött egy teára és látta hogy új vasalót vettem. Arról érdeklődött mennyibe kerül, gondoltam akar egyet , de nem , ki akarja nekem fizetni a saját vasalómat hogy ezt akkor tőle kaptam karácsonyra..én meg csak lestem, hogy mi van?
Nálatok vannak ilyen fura sztorik ? Mi volt a leggázabb amit kaptatok ? Nálatok van sértődés , mennyi stresszel jár az ünnepi készülődés?
Nálunk évek óta nincs karácsonyi ajándékozás és iszonyúan élvezzük, imádjuk, hogy nem okoz gondot az ajándékvásárlás, amire egyébként tényleg semmi szükség nincsen.
Anyósomat nem tudjuk lenevelni az ajándékozásról. És rendszerint tőle kapom a leggázabb ajándékokat is. Konkrétan leszedi a szekrénysorról az 50 éve ott porosodó porfogókat, betekeri egy karácsonyi szalvétába és azt adja úgy, mintha a legmenőbb, leghasznosabb, legtrendibb ajándékot adná. És nem csóróságból ajándékozza a megunt és felesleges kacatjait, mert jó nyugdíja van, simán megtehetné, hogy vesz egy doboz bonbont vagy valamit, hanem meggyőződése, hogy ami neki felesleges kacat vagy szemét, az másnak még hasznos ajándéktárgy lehet. Olyan ajándékokat kapok tőle, hogy utána még én szégyellem hónapokig a pofámat miatta. (Az ajándékok miatt.)
Pl egyik évben kaptam tőle egy 6 db-os pohárkészletet bőr pohártartóban. Kb ehhez hasonlót.
Természetesen előtte évekig láttam, hogy ott állt a nappali szekrénysorán évtizedek óta. Szóval így összeszedi otthon a lomot és megajándékoz vele. Persze elvárja, hogy fél órán keresztül hálálkodjak érte és jó sokszor elmondjam neki, hogy ez milyen hasznos ajándék és mennyire örülök neki. Szóval ultragáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!