Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak szerintem furcsák barátnő...

Csak szerintem furcsák barátnőm karácsonyi ajándékozási szokásai?

Figyelt kérdés

Nekünk nagy családunk van, és hát igen, lassan itt a karácsony. Nálunk nincs olyan hogy nem veszünk valakinek, számomra nagy stressz ez minden évben, sértődés lenne belőle. Sose értettem miért nem lehet csak a gyerekeknek ajándékot venni és szólna a családról, nem pedig kényszerlátogatásokról azoknál is akiket évente kétszer ha látok.

Ez amúgy nem konkrét kérdés de pl nekem van egy barátnőm aki első ránézésre vesz valakinek valamit

- pl. Kávé kapszula kávéfőző nélkül.

- ami nekem furcsa amit már régóta eljátszik hogy kér konkrétan valamit , amit én megveszek neki de aztán látom hogy tovább ajándékozza másnak karacsonyra.

- A harmadik pedig amire szintén csak pislogok..ma eljött egy teára és látta hogy új vasalót vettem. Arról érdeklődött mennyibe kerül, gondoltam akar egyet , de nem , ki akarja nekem fizetni a saját vasalómat hogy ezt akkor tőle kaptam karácsonyra..én meg csak lestem, hogy mi van?

Nálatok vannak ilyen fura sztorik ? Mi volt a leggázabb amit kaptatok ? Nálatok van sértődés , mennyi stresszel jár az ünnepi készülődés?

2022. nov. 19. 18:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülye.
2022. nov. 19. 18:58
 2/14 anonim ***** válasza:
33%
C típusú?
2022. nov. 19. 19:04
 3/14 Metionin ***** válasza:
88%
Érdekes barátnőid vannak :D Nálunk anyós volt vicces, mi alapból nem ünnepeljük a karácsonyt és semmiféle keresztény ünnepet de anyós minden évben banzájt rendez és emiatt jelképes dolgokat pl. édességet, teát stb. vittünk nekik. Szóval valamelyik évben közölte,hogy mivel már mindketten dolgozunk a párommal, ő nagyobb értékű ajándékra számított, mint amit kapott, miközben mi ugyanúgy ilyen sablon kényszerajándékot kaptunk, mint tusfürdő, dezodor. Na onnantól kezdve még annyit sem kap :D sőt én már évek óta kihagyom a sznob ünnepléseit is, mert az egész a pénzről szól, hogy ki mekkora értékben mit hozott.
2022. nov. 19. 19:08
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az elsővel.
2022. nov. 19. 19:33
 5/14 anonim ***** válasza:
88%
Elég érdekes, de ez legyen vele a legnagyobb baj.
2022. nov. 19. 20:47
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Elég fura.
2022. nov. 20. 05:53
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Hárman vagyunk barátnők, az egyikük Németországban él. tavaly a másikkal együtt kiküldtünk neki csomagot, volt benne csomó apróság neki és a párjának is, meg a kutyusuknak is. Volt kérése is, hogy milyen naptárt vegyek neki, meg kézműves dolgot, azt is beletettük. Csak a csomag feladás 8ezer volt :D

Ő nem küldött semmit,mondván, tavasszal hazajönnek és majd akkor kapjuk meg.

Hazajöttek, mindketten egyformán kaptunk. 3 csomag nem búzalisztes tésztát és egy kis üveg pestót mellé. :)

Nem mondom hogy haragszom rá, de idén nem leszek már annyira igyekvő a doboza tartalmával kapcsolatban. ( mert természetesen idén is küldök neki valamit, tudom, hogy örül)

2022. nov. 20. 08:01
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem fura, egyszerűen hülye, már bocs.
2022. nov. 20. 08:44
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
7-es, miért nem küldesz csak egy képeslapot? Sokkal olcsóbb. Online képeslapot akár, az ingyér' van.
2022. nov. 20. 11:08
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Passz. Anyukája nem él már, aki mindig küldött neki valami hazai dolgot, bejglit, szaloncukrot, bármit. Így pl a bejglit azóta én küldöm neki, mert én azt a fajtát sütöm, amit az ő anyukája is sütött, meg akkor szoktam eltenni lekvárokat nyáron, és ilyen kisebb üvegekkel is direkt teszek el, amiket neki küldök. Ez ilyen hagyomány már részemről. Tényleg furcsa volt az az ajándék, de végül is azt kell nézni, hogy gondolt ránk. 7-es voltam.
2022. nov. 20. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!