Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért féltékeny/irigy? a 14...

Miért féltékeny/irigy? a 14 éves hugom más életére, vagy épp kinézetére az (interneten)

Figyelt kérdés

Tehát a hugom 14 éves, Nem azert mert a hugom, de tényleg szép lány,jo az alakja, csinos, fejletebbnek néz ki mint a korosztálya stb stb.

És igazából en azt vettem észre hogy egyszerűen nem tudja elfogadni ha valaki "szebb nála" vagyis Folyamatosan nézi Tiktokon, Instán, a lányokat hogy milyen "szépek" "csinosak" meg hogy milyen "tökéletes az életük" "mennyire jo az alakjuk" "sose unatkoznak. Ismertünk 2 lányt akik élőbe átlag kinézetű lányok voltak, az egyik kicsit duci is volt, A közösségi oldalakon meg full Topmodellnek néztek ki, és élőbe meg egyaltalan nem, amit még a hugom is mondott. Tehát valamilyen szinten tisztába van vele hogy ami a neten van annak általában a 95% filter. A hugom pszichológushoz is járt aki mondta neki hogy amugy az interneten kb minden Fék. Es általában ilyenkor akkor szokott megnyugodni, vagy akkor hiszi el ezt az egészet, mikor az adott lányt élőbe látja, és olyankor jönn nála a bökkenő hogy "Egyáltalán nem szebb nálam,vagy full nem ugy néz ki mint a képeken, es nem is szabadott volna féltékenynek/Irigynek lennem" de szerintem ez se jó, mert valamilyen szinten örül neki hogy az adott lány nem szebb tőle, vagyis valahogy nem tudja elfogadni ha valaki "szebb is tőle" fogalmam sincs hogy mit tudnék csinálni, szóval ha valakinek van erre valami ötlete, vagy bàrmi ami segíthet azt szivesen el olvasom. Illetve előre is köszönöm szépen a tipeket!

#filter #irigység #önbizalomhiány #Tiktok insta #14eveshugom #Efektesképek
2022. nov. 6. 23:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
88%

Értessétek meg vele, minden nap, hogy ez csak illúzió. Senki nem a nyomorát posztolja.

Amúgy nem tini jelenség.

Felnőtt nőktől is hallani ilyet. Volt aki azt mondta, hogy a FB szabályosan pusztító! :D

Na, ennyire defektesek felnőtt emberek.

Remelhetőleg a húgod kinövi.

2022. nov. 7. 06:21
 12/23 NTBS ***** válasza:
92%
Mert még nincs szilárd önértékelése.
2022. nov. 7. 06:52
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Előttem nagyon jól összefoglalták, magamból kiindulva tényleg kinövi, felnőttnek én sem maradtam ilyen. Detto ilyen voltam, énekesnőket, random jócsajokat utána rocksztárokat idealizáltam, mikor milyen korszakom volt, azt "játszottam" hogy én vagyok ők, úgy vonultam az utcán. Néha csak egy szép lányt, aki felettem járt pár évvel, akkor még az iwiwjét, myvipjét böngésztem irigykedtem és emésztettem magam, nekem miért nincs ilyen életem, ő mennyivel szexibb, szebb, nincs ennyi barátom, brühühü...akkor még csak ezek az oldalak mentek😄 Semmi önbizalmam, szilárd énképem nem volt. Szép fokozatosan kinőttem ezeket, kellett a környezet visszaigazolása is és hogy megtaláljam a hobbijaimat, a helyemet a világban, megismerjem és megszeressem magam. Ez egy hosszú, de szerintem természetes folyamat.
2022. nov. 7. 07:21
 14/23 anonim ***** válasza:
95%

Es általában ilyenkor akkor szokott megnyugodni, vagy akkor hiszi el ezt az egészet, mikor az adott lányt élőbe látja

Már bocs, de ezzel semmi gond nincs.

Tudod, mindenki ártatlan, amíg be nem bizonyosodik...

Miért kellene mindenkiről elve azt feltételeznie, hogy hazudik és csal a neten? Én pl sokkal betegebbnek tartom, aki minden fotóra azzal jön, hogy , nem is ilyen, photoshop, a valóságban ronda, miközben fogalma nincs róla.

A tesód egy kép alapján alkot egy véleményt, és ha kiderül az igazsg, felülbírálja magát, ennyi.

2022. nov. 7. 07:23
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

14 évesen keresi önmagát, valamivel próbál azonosulni. Ebben benne van az, hogy próbára teszi azokat a hangzatos igazságokat, amiket másoktól hall (pl. hogy a közösségi oldalakon filterezve van mindenki), ugyanakkor az önképe még nagyon sérülékeny.

Nagy kárt nem okoz, de oda kell figyelni, ha esetleg testképzavar tünetei jelentkeznek. Nem a legszerencsésebb, ha ennek a területe a közösségi média, jó ha talál magának mást, amit csinál, fejlődik vele, siekrt ad neki (sport, hobbi stb.).

2022. nov. 7. 08:07
 16/23 anonim ***** válasza:
34%
8 milliárdan vagyunk ezen a bolygón. Nyugodjon meg,rengeteg szebb/ okosabb/ gazdagabb van és lesz nála. Ő egyetlen kisporszem a sok közül. 1 db hangya a bolyban.Még a valóban híresek ,pl. filmsztárok is kb. 40 évig ismertek és mennek a süllyesztőbe. Tudja a hugod kicsoda pl. Brigitte Bardot ? Nem is olyan régen az egész Föld ismerte a nevét. Ma már alig valaki. Meg amúgy is a szépség múlandó. 16 és 35 éves kora között lesz a fénykora.Jönnek újabbak, fiatalabbak, szebbek. Arról nem is beszélve,hogy elég egy baleset, egy mérgesebb kutya, bármi ,és 1 perc alatt lőttek a szép arcnak. És akivel ez történik, az is megtanul együttélni a megcsúnyult arcával. Nagyon felszines a hugod, és nincs valós problémája, ez a baj.
2022. nov. 7. 09:06
 17/23 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem nem kell ezt tul lihegni mint a tobbi valaszolo.

14 eves, keresi onmagat, nincsen neki onbizalma. Ilyen korban persze hogy azt nezik ki milyen, hogy nez ki.

A fontos az lenne, hogy belassa hogy az insta meg tiktok 99%-ban filter.

Persze, lesz olyan aki szebb, csinosabb, gazdagabb lesz nala stb.mindenkitol van jobb.

16# szerintem egy 14 eves lanynak ne is legyen valos problemaja meg az eletben, addig jo amig nincs. Attol nem lesz felszines, hogy akarva vagy akaratlanul is feltekeny lesz masokra, mindenki szeretne onmagaval elegedett lenni amikor a tukorbe nez. Sok embert nem zavar ha "szerinte nem tul szep" masokat meg igen.

2022. nov. 7. 10:23
 18/23 anonim ***** válasza:
96%

Mert a tizenéves kor az egy ilyen korszak, amikor másokhoz mérjük magunkat, mindenki hülye, csak mi vagyunk okosak. Kb. mint a Zabhegyező Holden Caulfieldja, csak a húgod csajban.

Én mindenféleképpen keresgetnék ilyen photoshoppos meg filteres tutorial videókat, hogy lássa, hogy ez javarészt kamu; ne dőljön be annak, amit lát. Még lehet egy videót is keresnék arról, hogy változott a szépségideál az évezredek alatt, csak úgy érdekességképpen. Lehet, egy idő után ennek hatására is rájön, hogy felesleges az aktuális trendre rágörcsölni, mert a szépségideál is egy változó dolog.

2022. nov. 7. 15:17
 19/23 anonim ***** válasza:
12%
18, a kérdést csak elolvastad, vagy meg is értetted?
2022. nov. 7. 15:53
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos direkt erre is megy rá az egész közösségi média, hogy érezd csak magad rosszul, más milyen szép, sikeres, gazdag, stb., holott színház az egész világ. Önmagában a 14 éves kor az ilyen, mindig is ilyen volt, csak erre vagy hat lapáttal még rátesz ez a TikTok-os Instás mizéria, amiben mi élünk. Ha pár év múlva elmúlik nála akkor nincs baj, szimplán felnőtt és kész, viszont sajnos van, aki bőven húsz felett is ennek a bűvkörében él...
2022. nov. 7. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!