Segített itt már bárkinek megoldani az életét a gyakori népe?
Egy kérdés inspirált.
A társadalom kb. 90%-a kurwa rossz állapotban van mentálisan. Előttem is hosszú az út, most kezdtem önismeretre (pszichodráma csoport) járni, havi egy alkalom, erre van most keret, de addig is érdekesen szemlélem az eddig tanultak alapján a világot. Sok szakértőt hallgatok.
És ami itt megy az oldalon, az borzasztó.
Miért hiszitek, hogy idegen embereknél van a megrágott, megemésztett, elétek köpött kész recept az élet megoldására?
Mert a valóságon dolgozni, magatokat megismerni iszonyúan hosszú és kemény munka, amit nem csinálna végig senki. Könnyebb anyuról, apuról panaszkodni, hogy csak ő a hibás, ilyen, olyan, én mindent megteszek. Pedig nem. Te se teszel semmit. Ledegradálod, hogy képtelen meghallgatni, elítéled, hogy kiabál, ahelyett, hogy megkérdeznéd miért. Hogy érzi magát? Kiírod.ide, hogy idióta. Ezt viszont már te gondolod így. A te fejedben van. Nem fektetsz energiát a kommunikációba.
Holott már sokszor az is elég lenne, ha egyetlen embernek minden téged nyomasztó érzést elmondanál, aki szintén nem mond receptet, de azt mondaná, hogy sajnálom, megértem, nehéz lehet. Pont.
Sokat gyakorlok én is, körülöttem sincs empatikus ember, illetve egy van, de neki meg más problémája van, ezért kell még úgymond fizetett hallgatóság is.
Mert amíg másokat hibáztatunk, legyen az a kormány, vagy anyád, a főnököd, addig ilyen mocskos szarban lesz a társadalom.
Én szivesen meghallgatok privátban problémákat, de a recept nálam sincs. Ha már van valaki, aki ítélkezésmentesen, érvénytelenítés, áldozathibáztatás (ami itt a kérdéseknél csak úgy ömlik) nélkül, rád figyelve meghallgat, és kérdésekkel terel egy irányba egy jó kiinduló pont lehet.
Nincs pontokba szedett, leírt recept az élethez, te írod a receptjét!
És ami erre a kis szerintetek!!! hülye litániára valószínűleg jönni fog, mutatni fogja miről beszélek.
Én úgy szeretnék pár év múlva kellemesen csalódni az emberekben.
Kérdező: Sokan azért hiszik ezt, mert "jól esik önmagukból kiírni", "kibeszélni", "gyógyírt keresnek"...
Aztán szembesülnek vele esetlegesen, hogy konzerv-válaszok születnek: "költözz el", "válts életpályát", "én bezzeg ha a te helyzetedben lennék", "én annyi idős se voltam mint te, de már sokkal jobb/szebb/ügyesebb/gazdagabb/magabiztosabb voltam" stb...
Esetleg olyan utakat ajánlanak, amit az illető már ezerszer végigpróbált.
További hátrány, hogy pár mondatban nem írható le minden, a történetből hiányzó információkat pedig sokszor a válaszadók olyan dolgokkal egészítik ki, amelyek a történetben benne se voltak és a valóságnak nem megfelelőek. A mérleget viszont elbillentheti.
Az emberi kapcsolatok bonyolultak, sokrétűek, összetettek, mégis vannak kérdések, ahol pillanatok alatt kialakul a "jah te vagy a hibás" tábor, aki pedig ennek ellenkezőjét állítja, azt lepontozzák. Kérdezőnek meg biztos nem jó érzés, hogy padlón van és akkor még elkezdik (mentálisan) rugdalni...
Vannak a kamu-kérdések: kamu-munkaügyes, kamu anyós-meny konfliktus is stb, az ilyen kérdések térnyerése meg "arra jó" hogy a végén senki senkinek ne adjon aszavára..
Olyan is van, akinek rendkívül sokat segíthettek volna az itt kapott tanácsok (mert a problémája olyan jellegű), de ahelyett hogy a kapott tanácsok közül akár egyet is megfogadna, csak mindenegyes lehetőséget lepöccint, "ez ezért nem jó", "az meg azért", "amaz se jó"... Félelemből épít falakat és csak megrögzötten ismételgeti a saját álláspontját. Az illetőnek önmagát, meg a képzelt félelmeit kellene (vagy lenne érdemes) legyőznie.
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__magany-egyedullet__1..
Igazatok magamon még rengeteget kell dolgoznom. És bizony magas labda ez. Az is igaz, hogy akinek megoldódott az élete, az nincs itt és vissza se jön válaszolni. Mert kevés van.
Mindenkinek szép napot!
Sokszor az is segít, ha az ember kiírhatja magából a problémáját. De ez az oldal a legtöbb felhasználó színvonalával (tisztelet a kivételnek) még erre sem alkalmas. Nagyon lélekromboló tud lenni, amiket itt olvashat az ember.
Nekem egyszer adtak itt komolyabb kérdésben valóban hasznos tanácsot, de nem lelki probléma volt, sokkal gyakorlatiasabb. Egyébként meg úgy látom, életed nagy kérdéseit nem célszerű itt feltenni. Inkább csak egyszerű hétköznapi dolgokat mint pl hol lehet Kiskunfélegyháza közelében viaszkos vásznat venni...
Én olyasmiket szoktam kérdezni, amikre tényleg tök jó segítő válaszokat kapok. Pl terhesgondozás, babacuccok most amik aktuálisak, sokat segítettek a válszolók. Volt olyan is, hogy egy kérdés alatt (szerintem) indokolatlanul nekem ugrottak, gyanúsítgattak olyan dolgokkal, amik nem igazak. Azt a kérdést így szimplán töröltem a sajátjaim közül, hülye nem vagyok, hogy az alaptalan mocskolódásokat olvassam.
Az ilyen magánéletibb kérdéseknél a kérdezők szerintem inkább csak beszélgetni, ventillálni akarnak, nem konkrét megoldásokat várnak.
Én és mások segíteni tudunk, tanácsokat adni.
Megoldani nem tudja helyetted senki a problémáidat itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!