Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, hogy fizethessek...

Mit tehetnék, hogy fizethessek magamnak dolgokat?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, még középiskolás (szakgimi). Kapok pénzt a gyakorlati helyemről, és néha szoktam menni diákmunkára is. Ennek ellenére a családban senki nem engedi, hogy bármit is fizessek magamnak, aminek nagyon nem örülök, mert senki sincs anyagilag túl jó helyzetben. Pár példa: a tanaszerekre is adott anya pénzt, pedig mondtam hogy majd megveszem saját zsebből. De ugyanez van ha mondjuk ruhát akarok venni, és a szívem szakad meg, mert tudom, hogy szinte a semmiből ad. Ugyanez mikor nagynénémmel megyek el kávézni, vagy enni egy gyrost. Egyszerűen nem hagyja hogy magamnak fizessek. Hogyan változtathatnék ezen?

2022. szept. 15. 08:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%

10# te nem tudsz szöveget értelmezni ? :D

Melyik mondata utal szerinted rá, hogy elveszik a pénzét ?

2022. szept. 15. 09:54
 12/19 anonim ***** válasza:
33%
Nem tudom, hogy az egyes miért van ennyire lepontozva, holott igaza van. Ha nemcsak szenvelgés, hanem valóban szeretnéd te fizetni a ruhádat, vedd meg, ne jelentsd be anyukádnak. Ha meg jó így, akkor ne szenvelegj, ne gyárts problémát a semmiből.
2022. szept. 15. 10:15
 13/19 anonim ***** válasza:
92%
biztos nem hagynám , hogy a 18-20 éves gimnazista/gólya/pályakezdő gyerek fizesse a dolgaimat. Hacsak nem lennék rászorulva
2022. szept. 15. 10:22
 14/19 anonim ***** válasza:
90%

Basszus, mennyi önzetlen, tiszta szeretet, kölcsönös tisztelet, gondoskodás és hála van ebben a kérdésben. Minden családtag részéről. Nem is feltétlenül kimondva, hanem amit a kérdés mögött lehet érezni. De jó ilyet olvasni! Bár minden család így működne.

A #2-es válaszolónak minden szava arany; fogadd meg a tanácsait!

A te családtagjaid nem kötelességből, hanem szívből tesznek érted bármit/mindent. (Sok más család példájával ellentétben.) És: De jó, hogy ilyen jólelkű felnőtt lett belőled vagy lesz belőled hamarosan! :') Fogadd el a családtagjaid segítségét, ők ezt örömmel, szívből teszik érted. Most még te vagy a családban az ő szemükben a "kicsi", a támogatásra szoruló diák, a gyerek. "Majd ha nagy leszel", bőven lesz még alkalmad meghálálni, viszonozni a gondoskodásukat, törődésüket, szeretetüket. Addig is annyit tehetsz értük, amit a #2-es nagyon szépen és pontosan megfogalmazott. Segítsd őket máshogyan viszonzásképpen.

2022. szept. 15. 11:06
 15/19 anonim ***** válasza:
39%

Nincsenek szövegértelmezési gondjaim 11.

Szimplán nem értem, folyamatosan figyelik mennyi pénzed van? Elmész, megveszed, nem kell mindent az orrukra kötni.

2022. szept. 15. 11:16
 16/19 anonim ***** válasza:
86%
Amúgy minek kéred külön az engedélyt ha annyira fizetni akarod amgad a dolgokat, fizesd ki aztán ennyi, nem kell külön bejelenteni és engedélyt kérni.
2022. szept. 15. 12:56
 17/19 anonim ***** válasza:
80%

"Elmész, megveszed, nem kell mindent az orrukra kötni."

Nem minden családban szokás hazudozni és susmákolni.

2022. szept. 15. 18:01
 18/19 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudtam hogy be kell arról számolnom hogy vettem egy fornettit🤣🤣
2022. szept. 15. 19:12
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Még egy dolog, ha készpénzt (forintot) adnak ilyen bőkezűen, akkor én mindig átváltanám euróba, esetleg dollárba a mindenkori árfolyamon, mert annak az ára folyamatosan emelkedik, mindig csak több lesz, a forint pedig mindig egyre csak kevesebbet ér.
2022. szept. 20. 10:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!