Mennyire fontos a politikai egyetértés egy kapcsolatban?
Nálunk szabály,hogy családon belül ilyesmiről nem beszélünk.Teljesen jó a kapcsolat a tágabb rokonsággal is (unokatesók,másodunokatesók stb.)
Ugyan ezt tanácsolom a párkapcsolatban is, viszont mi ugyan azt a nézetet valljuk
Nem tudnék egy olyannal élni, aki a nekem ellenszenves nézeteket magáénak vallja.
Nem is értem, hogyan működhet egy kapcsolat így.
Például a jelenlegi helyzetet az egyik elfogadja és elhiszi az okokat, a másik pedig igazságtalannak és hazugnak tartja, akkor ott mégis hogyan tudják kivonni magukat ez alól?
Amikor már a mindennapi megélhetést, az egészségügyi ellátást, a gyerekeid oktatását érinti.
Ugye csak vicc ez a kérdés?
Mi mondjuk egy "platformon" vagyunk a férjemmel.
De ha nem így lenne: Nem kell beszélni róla, egyáltalán nem kell feszegetni a témát, főleg nem kell beleállni a dologba. Másképp nem tudom elképzelni, különben mindig feszkó lesz, ha terítéken van a téma.
Kíváncsiság ihlette a kérdésemet, ismeretségi körömben több pár van akik véleménye ellenkezik.
Én sem tudnék komoly kapcsolatot ápolni olyannal aki teljesen ellentétes nézeteket vall mint én.
7-es jól megfogalmaztad, pont a mostani országunkon belüli politikára értem, arra ami az elmúlt csak néhány napban, hétben történt.
Érdekesek a válaszok egyébként, értem hogy ha szeretek valakit akkor ugyanaz az ember, meg nem változtat az ember érzésein a másik nézete, de azt nem értem, az ismerkedés után két merőben ellentétes véleményű ember, hogy jut el a párkapcsolatig.
Szerintem csak azokat nem zavar, akik nem foglalkoznak politikával, nincs erős véleményük, nem is vannak képben... Pl. ez, hogy "nem is kell beszélni róla". Fura számomra.
Egyébként számomra alap a hasonló politikai beállítódottság, amiben nyilván lehetnek eltérések... a pontos témától függ. Pl. nekem az is taszító, ha valaki azt mondja, nem foglalkozok politikával, mert... és mond valami humbugot mert érdektelen és lusta. Én erre nem tudok felnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!