Ha két 30-as éveikben járó, nő akiknek ezer éve nincs kapcsolata, és hirtelen összeköltöznének elhinnéd, hogy csak anyagi okokból laknak együtt?
Egyikükről, a lányunkról régóta sejtük, hogy leszbikus, mert soha nincs senkije, de tagadja, hogy az lenne. A másik elvileg most szakított a pasijával azért költözött a lányunkhoz, de belőle is kinézem hogy vannak ilyen hajlamaik. 2 hete laknak együtt, azóta mindent együtt csinálnak, együtt mennek mindenhova, de a hivatalos magyarázat szerint ők csak sima barátnők.
Mit gondoltok?
És, ha kiderül, hogy leszbi, akkor mi van?
Úgy vélem, hogy a szexualitás és a szexuális irányultság a lehető legprivátabb magánügy. Nem akarnám kideríteni. Kb annyira diszkrét és ildomos kideríteni, mint heteró gyermekünkről azt, hogy hanyatt, hason, kinyalva, vagy seggbe is szeretik-e csinálni.
A szex intim magánügy. Senkinek semmi köze hozzá.
Az is lehet, hogy igazat mond. Nem leszbikus, hanem biszexuális.
Ami rendben is van.
Amúgy kamu kérdés, egy szülő se itt kérdezgetné, hogy hogyan derítse ki...
Kérdező, anyaként írom azt, hogy nagyon nem OK a hozzáállásod a lányod magánéletéhez és irányultságához.
Teljesen mindegy mi az ok vagy ő kikhez vonzódik.
Boldog? Elégedett? Rendben mennek a dolgai? Nincs szüksége a tanácsomra, segítségemre, jól elboldogul?
Akkor anyaként az lenne a minimum, hogy örülsz ennek és támogatod mindenben: ha a lány tényleg csak barátnő, akkor is, ha pedig a társa/szerelme, akkor is- hiszen jó szülőként az az egyik legszebb ajándék az élettől, ha láthatod, hogy a gyereked sorsa sínen van, boldog és boldogul.
Most őszintén: nem tök mindegy itt és most neked, hogy a lánnyal pontosan mit csinálnak a négy fal között? Én kedvelném a fiam azonos nemű barátját is, ha ezt hozná az élet- hiszen ha a gyerekem jól van, akkor ennek a partnernek vagy barátnak is ebben van része, tehát szülőként neki is hálás lehetek ezért.
Talán így lenne érdemes ezt megközelítened és akkor a tulajdon édes gyereked után neked sem kellene sem inkorrekt módon nyomozni, sem kibeszélni/megszólni/meggyanúsítani itt az online térben és ne adja ég még a gyerek is nagyobb bizalommal lenne irányodban, nem?
"igazságot"? mert úgy véled olyan szar a kapcsolatotok hogy a lány kénytelen titkolózni, alakoskodni előtted? Engem inkább az kötne le, mit csesztem el annyira hogy a gyerekem úgy érzi: hazudnia kell nekem, és nem az hogy
a szexuális életében vájkáljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!