Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Belemennétek közös lakásvásárl...

Belemennétek közös lakásvásárlásba a szüleitekkel?

Figyelt kérdés
Úgy, hogy 1/3 részben lenne mindenki a tulajdonos. Egy nappali + 2 hálószobás, Budapest belvárosához közeli, 2002-ben épült lakóparki lakást néztünk ki. Hitel nélkül vennénk így meg, úgy hogy én adnám a vételár 1/3 részét, a szüleim pedig a többit. Ha ebbe nem megyek bele, nem tudom, hogy hogyan lenne nekem lakásom, eladósodni 20-30 évre nem akarok. Van már egy lakásunk, ez a család második lakása lenne.

2022. jún. 30. 07:50
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
87%

Ha van mar lakasotok akkor ezek szerint te laknal egyedul a lakasban amit kineztetek?

Miert nem veszik meg a szuleid ugy hogy a te nevedre, ha nem akarnak ott lakni?

Ha van testvered akkor az oroklesnel kesobb problemas lehet mert ki kell oket fizetned es nem tudhatod hogy milyen anyagi helyzetben leszel akkor.

2022. júl. 1. 03:18
 42/44 anonim ***** válasza:
87%
Nem, neked NEM lesz lakásod, csak tulajdonrészed benne, ami pont annyit is ér.
2022. júl. 1. 07:29
 43/44 anonim ***** válasza:
100%
Mi így vettünk lakást. 1/3 az enyém, 2/3 az övék. Egy tesóm van, öröklés után 2/3 lenne az enyém, 1/3 az övé, de ha van másik ingatlan, akkor megoldható, hogy ebből ő nem kap, a másikból meg én nem kapok vagy csak kevesebb hányadot.
2022. aug. 3. 18:03
 44/44 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, a lakásban én laktam egyedül, eleve ezért vettük. Nem jártak a nyakamra, ahogy valaki fogalmazott. Jelenleg a páromnál lakom, a tervek szerint ezt a lakást kiadjuk és 1/3-1/3-1/3 arányban osztozunk a bevételen és a költségeken is
2022. aug. 3. 18:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!