Belemennétek közös lakásvásárlásba a szüleitekkel?
Figyelt kérdés
Úgy, hogy 1/3 részben lenne mindenki a tulajdonos. Egy nappali + 2 hálószobás, Budapest belvárosához közeli, 2002-ben épült lakóparki lakást néztünk ki. Hitel nélkül vennénk így meg, úgy hogy én adnám a vételár 1/3 részét, a szüleim pedig a többit. Ha ebbe nem megyek bele, nem tudom, hogy hogyan lenne nekem lakásom, eladósodni 20-30 évre nem akarok. Van már egy lakásunk, ez a család második lakása lenne.2022. jún. 30. 07:50
41/44 anonim válasza:
Ha van mar lakasotok akkor ezek szerint te laknal egyedul a lakasban amit kineztetek?
Miert nem veszik meg a szuleid ugy hogy a te nevedre, ha nem akarnak ott lakni?
Ha van testvered akkor az oroklesnel kesobb problemas lehet mert ki kell oket fizetned es nem tudhatod hogy milyen anyagi helyzetben leszel akkor.
42/44 anonim válasza:
Nem, neked NEM lesz lakásod, csak tulajdonrészed benne, ami pont annyit is ér.
43/44 anonim válasza:
Mi így vettünk lakást. 1/3 az enyém, 2/3 az övék. Egy tesóm van, öröklés után 2/3 lenne az enyém, 1/3 az övé, de ha van másik ingatlan, akkor megoldható, hogy ebből ő nem kap, a másikból meg én nem kapok vagy csak kevesebb hányadot.
44/44 anonim válasza:
Előző vagyok, a lakásban én laktam egyedül, eleve ezért vettük. Nem jártak a nyakamra, ahogy valaki fogalmazott. Jelenleg a páromnál lakom, a tervek szerint ezt a lakást kiadjuk és 1/3-1/3-1/3 arányban osztozunk a bevételen és a költségeken is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!