Mennyi idos koraban vegyek a gyerekemnek mobil telefont?
Hello!
Én 13 évesen kaptam az első mobilom, de akkor is úgy kellett kikönyörögni..:D
Pedagógus pályára készülök, szóval gondolkodtam már erről bőven, és szerintem is ez lenne az optimális: 12-15 éves korban.Előtte gondolom nem nagyon mászkál egyedül hosszan sehova, szóval felesleges a mobil.Szerintem.
Én már nem emlékszem de valamikor általános hatodikban kaptam kb. mobiltelefont.
Szerintem 13 éves kor alatt nem kell!
Mert csak butaságokat csinál az ember, felhív minden hülye számot, meggondolatlan sms-eket ír stb. És akkor se kell a legdrágábbat, egy középkategóriás telefon, ami azért mégsem csúnya, elég sokat tud és masszív, nem törik el ha leesik tökéletesen megfelel.
Előbb csak akkor kell, ha mindenképpen szükségessé válik.
De javaslom a kártyásat, mert előfordulhat, hogy napközben valaki ellopja és akkor felhív róla mindenféle szexvonalat, és akkor lesz nektek is 50ezres telefonszámlátok :o aztán persze senki nem fogja azt kifizetni.
Most mennyi idős a gyereked?
Az én kislányom 10 éves és 9 évesen megkapta az egyik lecserélt mobilunkat. Sosem használja. Magyarázzuk neki, hogy azért lenne jó, mert így elérjük ha van valami gond pl később érek oda érte az iskolába mint szoktam vagy hasonló. És ő is tud szólni nekünk ha van valami változás odabent. Elfelejti, hogy van neki telefonja. :DDD
Tanulság: 10 éves korban még korai.
Én 19 évesen kaptam, amikor vidékről Pestre kerültem a szüleimtől távol. Előtte sose volt rá szükségem.
A húgom 15 évesen kapta (most 19), de majdhogynem csak arra jó, hogy mindig vissza tudja hívni a pasiját, akinek 'érdekes módon' sosincs a kártyáján pénz.
Én 24 éves voltam, akkor már fősulira jártam és azért kaptam,hogy anyukámék elérjenek, mert a telefonos albérletből kiköltöztem.
De mint anya azt mondom kb 14-15 évesen ha valamilyen más okból nincs rá szükség. Akkor már tudja felelősségteljesen kezelni.
Az én unokaöcsém most 10 éves, neki már van, mert anyukája nagyon sokat dolgozik. Amikor vége a sulinak felhívja az anyukáját és megy a testvéréért a másik osztályba. Anyukája meg megmondja ki tud értük nenni ha nem ő. Ez azóta van így mióta unokabátyám az apukájuk meghalt. Addig nem volt ilyen, mert apuka tudott értük menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!