Kulfoldon elok! Ereztetek ugy ha vmi nem jol ment vagy nem elkepzeles szerint ment akkor a honvagy erosodott bennetek es haza akartatok volna koltozni Mo-ra?
09.18-nak
ma 09:09-es vagyok.Akár én is írhattam volna ezt is amit te..Én is a fiam jövőjét tartom most fontosnak,de nagyon rossz a magány,az hogy nincs senki barát,rokon..
Egyébként válaszolok a másik írónak is..Angliából írok..
Nálam a honvágy sosem hagy alább ha jobban megy, ha nem. Most épp elég rosszul megy, tegnap indultam volna haza de a reptéren olyan jól szervezett volt a check in, hogy 3x kellett sorba állni fél órát, így miattuk lekéstem a gépemet.
Úgyhogy most nagyon utálok itt lenni. De én eleve úgy tervezem, hogy haza fogok költözni pár év múlva, semmi nem köt ehhez a helyhez, csak a jobb megélhetés és a spórolás miatt vagyok itt, hogy majd otthon építhessünk egy házat.
ja, elfelejtettem beirni h orszagot is irjatok. Jo lenne tudni h ki h erez.
en Ausztraliaba keveredtem, tul tavol is es mar lassan 10 eve vagyok itt. elso ket evet utaltam, majd megszerettem, de most mar nem szeretem megint.
Itt is tul sok a muveletlen bunko, es vhogy egyre nehezebben viselem oket. Parommal sem jott be ugy a dolog ahogy gondoltam, talan a kulturalis kulonbozosegek, nehezen akceptaljuk a masiket, meg nekem meg mai napig is bicska a zsebemben h se fizetett szulesi, sem gyes, sem gyed nem letezik, es mivel tul 'sokat' keresunk ezert meg csaladi potlekot sem kapunk. a terhessegemet vegig dolgoztam itt nem vettek fel betegacsiba mert nagy a pocim, mar a vegen vanszorogtam mert vizesedtem de be kellett jonnom mert a terhesseg nem betegseg jelszo. munkahelyrol mentem szulni... ez meg mindig nagyon boki az oldalam es mielott meg egy gyereket vallalnek, nem szeretnem ugyanezt vegigjatszani. Pedig imadom a munkam, karrierem van es megsem. nem tartom idealis csaladi kornyezetnek. most igy gyerekstul nagyot csalodtam az orszagban es egyre jobban boki ez a lelkemet es nem tudom hogyan tegyem magam ezen tul.
Sajnálom kérdező,hogy nem jól érzed magad:(( Én meg egész életemben oda vágytam ahol most te vagy:)
Fel a fejjel,de szerintem ennyi idő után nem érdemes haza jönni.Főleg mOST!! nem! Gondold át jól:))
És sok sikert az élethez és a gyerekedhez is.
Jo kerdes...
8 honapos terhes vagyok es 6 ev utan most kaptam a kezembe az elutasito nyilatkozatot...fingom nincs, hogyan elhetnek mo-n ujra.
Csak a csaladom miatt vagyom haza semmi masert.
Nem birom a magyar mentalitast - ne vegye senki ezt szemelyesen, hiszen kivetelek mindenhol vannak. De nem tudok azonosulni a feljelentgetos, alamuszi, hazudos emberekkel. Bizom benne, a dolgaink jobbra fordulnak mert amiket otthonrol hallok...hat, az elszomorito.
ma 09:09-vagyok.
Írtam,hogy Angliában élek..Itt se jobb hidd el.Az angolok akiket eddig ismerek,nagyon kevés köztük akik jó fejek,értelmesek,A legtöbb annyira sík buta,hogy a légy a szájukba repül olyan "értelmesen" tudnak nézni..Sokszor azt hiszik,hogy lengyel vagyok,és egyből jön az utálat az arcukra(bár ezt meg is értem,mert a lengyelek tényleg nem tudnak viselkedni) Ha megtudják,hogy magyar vagyok akkor többnyire jönnek a hülye kérdések:
-tudsz szlovákul?
-tényleg mindig hideg van nálatok?
Egyébként igaz az angolokra,hogy semmiért nem szólnak,sznobok...Segítőkésznek látszanak,de nem mindegyik az..Én hiába vagyok ennyi ideje kint sajnos a nyelvtudásom nem a legjobb..de esélyt sem adnak a munkára..Avval küldenek el szinte mindig,hogy "sajnálják,de nem alkalmazhatnak,mert ha tűzriadó lenne akkor nem érteném meg,és bajban lennének.." Hiába mondom nekik,hogy értem mit mondanak,csak megfogalmazni,egész mondatokat nem tudok mondani,igazából nem is szeretek beszélgetni angolul..Tudom,hogy 100 jobb munkaerő lennék,de inkább az idióta lengyelt(azok mindenhová befurakodnak) vagy a sík hülye angolt veszik fel,mert tud angolul beszélni..Na,ezért vagyok elkeseredve,és néha ezért vágyom haza..Ilyenkor az ember mindig rádöbben,hogy nem vagyunk mások csak a keletről bevándorló vendégmunkás..Soha nem leszünk mások..
A magyar összefogás meg sajnos itt kint nem létezik..
Nagyon sok embernek segítettem már.Volt akinek rendszeresen hasznos tanácsokat adok email-ben vagy akár MSN-en..Volt akinek úgy segítettem,hogy pár hétig kiadtam a szobánkat,és állást kerestem neki..(mert az illető tudott angolul) Folyamatosan küldtem neki az álláshirdetéseket,és már úgy jött ki,hogy szállása,állása lett..Sok embernek segítettem így..És most kérdez meg,hogy hányan mondták,hogy köszönöm?
Mesélek egy esetet.2 évvel ezelőtt egy lány úgy jött ki,hogy nálunk lakott 3 hónapig,és egy angol ismerősünk segítségével bekerült egy munkahelyre.Amikor már volt elég pénze,hogy béreljen egy szobát magának,akkor elköltözött(bár ez meg is volt beszélve,hogy csak rövid távon maradhat nálunk) Eltelt 2 év azóta,és ez a lány most egy munkaközvetítő cégnél dolgozik,aki munkákat ajánl embereknek..Éppen az ő munkahelyére mentem a CV-met leadni,hátha ott érdemesnek találnak,és felkínálnak munkát..Amikor találkoztunk örült nekem,és elbeszélgettünk hogy kivel mi történt azóta..Mondta is,hogy ha én akkor nem segítek,még mindig otthon lenne..
MAjd mondta,hogy nyugi,valamit elintézek én is neked..Eltelt 1 hónap,és rákérdeztem,hogy most mi van?
"Hát a CV-t küldjem be ,mert nem találják" Nos,ezt eljátszotta vagy háromszor,amikor egy véletlen beszélgetésből kiderült,hogy azok az emberek akiket tuti nem akarnak alkalmazni azokat lerázzák úgy,hogy a könyvben ami az irodában a bejáratnál van,megkérik,hogy írja be a nevét,telefonszámát(elég sokszor voltam már így Mata Hari,II.Erzsébet angol királynő,sőt Madonna is voltam már) majd visszahívják(soha nem hívják vissza őket,mert ez csak fals szöveg) Vagy ha lead CV-t a nap végére kidobják..
Szóval a nagy segítség amit ígért az,hogy nem volt mersze megmondani,hogy nem intézz semmit(pedig nem is kértem meg rá)..Ennyit a magyar segítségről,összetartásról..
Vagy van egy magyar lány akivel szoktam találkozni,és olyankor kellemesen elbeszélgetünk..Egyszer ő mesélte,hogyha meghallja,hogy magyarul beszélnek,inkább meg se szólal,mert nem akarja,hogy megtudják ő is magyar..Kérdeztem az okát is..A válasz: mert olyan sokszor becsapták,kihasználták,hogy többet nem kér belőle..
Sajnos ez így van..Ezért nincs itt kint barátom,és az otthoniak,meg csak azt hajtogatják,hogy Ugyanmár én ne panaszkodjak hiszen kint vagyok..
Komolyan már ott tartok,hogy alig várom,hogy pár év múlva hazamenjünk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!