Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyaotthonba kell mennem mert...

Anyaotthonba kell mennem mert nem bírom egyedül. Debrecen van valami megoldás?

Figyelt kérdés
2010. szept. 19. 17:49
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
61%
Úgy látszik, akkor ez a probléma most a beiskolázás miatt történt. Nem tudsz valakitől segítséget kérni? Kölcsön, amit hamarosan visszafizetsz, vagy valami lakhely?
2010. szept. 19. 18:50
 42/61 anonim ***** válasza:
66%
Egyedülálló szülőnek ingyenes a tankönyv.Adnak beiskolázási segélyt,amennyiben visz számlát a holmikról.Meglehet venni a füzeteket akciósan 19ft-ért,nem kell a 119ft-osat venni.
2010. szept. 19. 18:52
 43/61 anonim ***** válasza:
82%
Én is egyedülállóként iskoláztattam a fiamat.A könyvek ingyen voltak,csak a családi pótlékról kellett a cetlit bemutatni..Füzeteket és egyéb dolgokat is olcsón megúsztam,mert nem a 250 forintos füzetet vettem meg,amikor volt 35 forintért is..Az is jó hogy irkáljon bele...nem értem,te neked miért nem ingyenes az iskoláztatás?
2010. szept. 19. 19:01
 44/61 anonim ***** válasza:
64%
Hát szépen nekiestetek a kérdezőnek:( Kiszámoltátok,hogy mennyiből kellene kijönnie és új albérletet kerestetek neki.Csak épp a kérdésére nem válaszoltatok,hogy van-e megoldás az anyaotthonra.Számonkérés és számolgatás helyett inkább segítsetek ha tudtok.Én sajnos nem tudok de nem is csesztetem.
2010. szept. 19. 19:06
 45/61 anonim ***** válasza:
33%

Még mindig ismétlem magam.tescoban 19ft volt egy füzet.

Debrecenben is van tesco..

2010. szept. 19. 19:14
 46/61 anonim ***** válasza:
88%

Már megírták neki,hogy az anyaotthonokban kevés a hely,és nagyon sok az igénylő anyuka..Nagyon kevés,szinte semmi esélye nem lesz a kérdezőnek,hogy az anyaotthonba bekerüljön..Oda általában azok kerülnek be akik testileg,lelkileg is bántva vannak,akiknek nincs munkájuk,és nem tudnak csak így megszabadulni az erőszakos férjeiktől..Sajnos a sok kérés miatt kénytelenek elbírálni,hogy ki jusson be..A kérdező csak most van bajban,mert az iskoláztatás miatt elfogyott a pénze..De ez nem állandó gond,hiszen már egy ideje albérletben lakhat..Szerintem az irodákban is azt fogják tanácsolni neki,hogy

-perelje be a gyerek apját a gyerektartás miatt ha nem kap

- keressen olcsóbb albérletet

-ha tud kérjen rokonoktól,barátoktól akik segítik

-kérjen az önkormányzatól segélyt..

Mást mit lehet segíteni?

Adjak neki én pénzt??Örömmel adnék ha ismerném,és tudnám,hogy tényleg szükség van rá,de én sem ismerem őt,így csak az van amit ide leírt..

38/N

2010. szept. 19. 19:16
 47/61 A kérdező kommentje:
első férjemtől aki a gyerek apja 6 éve elváltam..majd hozzámentem egy másik emberhez akinek mindenemet odaadtam..kirakott novemberben...hazaköltöztem anyuék akinél nem maradhattam......el kezdtem dolgozni így az egy főre eső akármi meghaladja amit kell.....beiskolázás????senki nem segít...
2010. szept. 19. 19:27
 48/61 anonim ***** válasza:
69%

nem értem mit kell lovagolni a 19 ft-os füzeten,biztos h mindenből a legolcsobbat vette,de ugyse két fillér az iskolakezdés...

hát a szerelem öl,butit,tönkretesz...sajnálom,nem tudod visszaszerezni ami a tied? minden hónapban kell lennie a helyi onk.nál ingyenes jogisegélynek,hátha ők tudnak segíteni.

2010. szept. 19. 19:34
 49/61 anonim ***** válasza:
24%
rokkantnyugdij+ családi+ dolgozik is, beiskolázás ingyen van. tényleg nem értem hol a gond. tán nem luxus albérletben kéne lakni.vagy mire költöd a pénzt?
2010. szept. 19. 19:59
 50/61 anonim ***** válasza:
81%
Debrecenben élek, cívis vagyok. Anyaotthonba nem fogják felvenni, kevés a hely, ahhoz sok a jövedelme. A 72 ezres albérlet humbug, nekem két lakásom van kiadva 50 ezerért havonta, bútorozva, mindennel felszerelve, rezsivel sem kerül 40-nél többe havonta egy, és ezek elég keresett lakások. Családnak is volt kiadva évekig, az a legtöbb tulajnál nem akadály. Külsőségen már 5-12 ezerért is lehet Debrecenben albérletet találni.Rezsivel sem kerül többe 25 ezernél. Ezek a debreceni helyi árak, a kérdező nem ír igazat, vagy nem tud gazdálkodni. A tulajok általában nem szoktak engedményt adni, mert akkor a végén rengeteget buknak a kiadáson. A legtöbben adózunk ezután, és bizony volt aki százezres adósságot kapott jószívűsége jutalmául, ugyanis a bérlője hónapokon keresztül nem fizetett, de még a rezsit se, ezért a cívisek bizalmatlanok. A kérdező itt előttem egy csomó jó tanácsot kapott, de egyik sem megfelelő számára. Csak azon lehet segíteni, aki maga is akarja.Egyébként meg mi Debreceniek jóval több embert tartunk el, mint a dunántúli városok, nekünk van egy csomó kisebbségink, van menekülttáborunk, van olyan iskolánk, ahol a a tanulők 90 %-a ingyen étkezik. Szóval nem hiszem, hogy nekünk kellene még többet tennünk.
2010. szept. 19. 21:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!