Laktos Nintendo, Oláh Pokemon, Orsós Xenon. Mit szóltok ezekhez a létező nevkhez? Ismertek még hasonlókat?

Bazzeg ×D Picassó :D Évrill :D
Marsaaal az így jártam anyátokból :D
Sudár, Szüvellő, Andzseló
Basszus ezek milyen nevek? :O
Pimpinella a legnagyobb ×D Sáfrány

Azért azt nem kéne odaírni, hogy ezek létező nevek, hiszen ilyen nevek nincsenek. Nem szerepelnek a Tudományos Akadémia listájában. És ami ott nem szerepel, azt nem lehet adni. Ha valaki olyat akar, ami nincs benne, akkor kérvényezni kell, és majd eldöntik, hogy lehet-e. A legfőbb kitétel, hogy egyértelmű legyen a névből, hogy női-e vagy férfi. Olyan nevet viszont szinte tuti, hogy sosem engedélyeznek, mint a Nintendo vagy a Xenon.
Viszont szerintem a legelmebetegebb név, amit adni lehet, szerintem a Küllikki (női név, a finneknek biztos tetszik, de hát egy magyar anyanyelvű ember számára idétlen az tuti). És biztos vagyok benne, hogy ezt viseli valaki, hiszen nyilván nem kérvényezi senki csak úgy, biztos a gyerekének adta (vagy a saját nevét változtatta erre).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!