Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi okból viselkedik így az...

Mi okból viselkedik így az anyám? Mit tehetnék? Kész rémálom!

Figyelt kérdés

Nem is tudom hol kezdjem... Inkább csak az elmúlt 1-2 napra térnék most ki.

Tudni kell, hogy nagyon nincs pénzünk, ételre is nagyon ki kell számolni stb. Emiatt is sokat idegeskedik az egész család.

Holnap megyünk együtt a városba, mert pár dolgot vásárolni kell. Nem luxuscikk, csak ami nagyon szükséges.

Felvetettem, hogy mivel van McDonald's kuponom kezdhetnénk a mekiben, úgyis majdnem az "üzletem" mellett van. 450 forintért lehet most venni egy tavaszi mcmuffin szendvicset és mellé egy 2 decis kávét. Ő nem eszik ilyesmit én pedig nem kávézom gondoltam felezünk.

Tudom, hogy ki kell számolnia pénzt, de nekem ennyit megért volna egy kis kikapcsolódás, hogy azt nyugalomban elfogyasztjuk aztán kezdjük a vásárlást, ami úgyis megint idegbaj lesz mert semmire sem elég a pénz.

Na szóval megemlítettem a dolgot, erre leordította a fejem, hogy ő nem fog ezért fizetni. Mondtam én felesben gondoltam a fizetést, vagy meg is hívtam volna akár (ha nem bánik így velem!). Erre folytatta az ordítást, hogy ő nem fog 250 forintot sem fizetni egy kávéért.

Na jó, tényleg hülye ötlet volt... vagy nem tudom, szerintetek az volt? Mindegy, mert már letettem róla.

Ma kitakarítottam a wc-t, mert már nem lehetett elviselni amilyen szagokat árasztott! Minden túlzás nélkül, legalább 4 hónapja nem volt kitakarítva az a wc! Akkor is én takarítottam ki! (Tudom, hogy ez nem jó így de meguntam, hogy ők sosem takarítják ki mindig csak én. Ezzel még nem is lenne baj, de semmit nem szólnak rá, hogy jó, hogy kitakarítottam vagy valami ráadásul ők mondhatni szó szerint sz.rnak az egészre. A lakás többi része is problémás, de már meguntam, hogy megcsinálom aztán összekenik. Engem már nem érdekel, majd a saját házamban takarítok, mert amúgy lenne igényem a tisztaságra.) Na tehát kisúroltam a wc-t, domestossal. Anyám jön haza erre undorral megjegyzi, hogy milyen büdös van, domestos szag az egész házban. Mondom talán mert baba szappannal nem mosthatom ki a wc-t. Egyébként is kiszellőztetek utána, semmi gond nem lesz.

De úgy felhúzott ezzel is.

Aztán tele volt a hűtő piszkos edényekkel és olyanokkal amin kb egy fél falat étel van.

Na összeszedtem, gondoltam leviszem, hogy majd el lehessen mosogatni, illetve hogy beférjen a hűtőbe aminek ténylegesen ott van a helye. Azt gondoltam jó lesz, ha leviszem neki biztos nincs ideje, azért áll ott napok óta. Na, mi történt? Hát persze, hogy ordítozott, hogy most nincs helye az asztalon és minek vittem le, direkt hagyta ott. De vagy 10 percen keresztül el lettem mondva mindennek és irdatlan nagy üvöltözés volt. Őszintén mondom, nem értem a problémát!!! Nem értem! Arrébb lehet azt tenni addig az asztalról, aztán később elmosni. Én csak jót akartam azzal, hogy levittem. Nem fér a fejembe, hogy most ez miért ekkora katasztrófa!

Mondom mindegy, jövök fel. Tudtam, hogy anyám mosni akar.

Bekapcsoltam a mosógépet, adtam rá vizet, öntöttem bele öblítő. Aztán rá 2 percre jött is fel, erre nyávog, hogy miért villog a gép, minek kapcsoltam be.

Na szóval ehhez hasonló dolgokról lenne szó. Komolyan nem értem mi baja van. Neki semmi nem jó, neki semmihez nincs kedve, ő hozzá sosem lehet szólni, ő semmit nem tud megköszönni. De nem csak most viselkedik így, nem is tudnám megmondani mióta, lehet mindig ilyen volt.

Nem akarom magam áldozatként beállítani, mert sokszor veszekszünk és akkor én is "kiteszek magamért". De miért ilyen akkor is, amikor jól elvagyunk?

És akkor néha kiemel mondatokat és fel van háborodva, hogy mit mondtam neki. Na persze ha ő azt mondja dögöljek meg és elmond minden szarnak az rendben van, mert megérdemlem.

Szerintetek hogyan kellene viselkednem, hogy kezeljem az ilyen helyzeteket? Ő biztos nem fog megváltozni, vele hiába próbálok meg beszélni a problémákról, elkezd hisztizni és onnantól vége.

Túlzásnak érzem a kialakult helyzetet, mert apámmal is rossz a kapcsolatom (amikor iszik nagyon agresszív, sokáig állandóan vert engem) de egyébként se nagyon beszélünk, nincs témánk meg nem jövünk ki jól.

De most ez milyen már? Anyámmal meg mindig csak veszekszünk...

Na jó, ezt már megszoktam mert sok-sok éve így van.

De mostanában rettentően idegesít, hogy neki semmi sem jó mindennel csak bajt okozok.

Köszönöm annak, aki elolvasta. Ti miben látjátok a megoldást?

2010. szept. 19. 14:14
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
58%

Szia.

Írtam ide már egy pár gondolatot ,de még azt hozzáírnám,h én is így érzem,h senki sem beszélt még ilyen csúnyán velem mint a saját szüleim ,de lehet azért van,mert tudod attól fáj a legjobban a bántó szó,akit szeretünk :(

És sajnos ugyanez van velem is,h azon kapom magam,h én is már tök ingerülten beszélek velük,de erről nem én és nem is te tehetsz! Erről sajnos ők tehetnek,mert azért beszélünk már mi is így velük,mert bennünk van egy védekező mechanizmus,ami így jön elő... ilyen formában meg aztán ott az utánzás is.. pl anyukámnak nagyon hülye stílusa van... meg a hangsúlya is szörnyű.. és kiskoromban mindig mondták osztálytársaim,h olyan flegma vagyok meg lekezelő mindenkivel és sosem értettem,h miért... mikor senkivel sem voltam rosszban... hát rájöttem h szépen átvettem anyum stílusát. nagyon nehéz de mostmár oda figyelek rá.. mivel bennem van mélyen berögzült nehéz erről leszokni.

2010. szept. 20. 20:22
 22/24 anonim ***** válasza:
58%

20:22

Nagyon jol megfogalmaztad, es igy igaz, mivel a gyermek olyan, mint a szivacs!

Magyarul, a gyermek "magaba" szivja a "tudast, konnyen tanul, tehat amit lat otthon, sajnos akarva-akaratlanul, de megis elsajatitja azokat a szokasokat, tulajdonsagokat,

mint Te is irod,

es ami nagyon elgondolkoztato, hogy ezert van az a sok agressziv szulo, mivel Okis talan ilyen kornyezetben nottek fel, ezt lattak, tanultak, majd elsajatitottak,

de nem foglalkoztak Vele es ez a fajta rossz tulajdonsaguk megmaradt, s igy elnek es ezt adjak tovabb.

Ezert nagyon jo, mint a Te esetedben is, hogy amikor Te eszre vetted ezt, akkor "leallsz" es elgondolkozol, s aztan amikor rajottel, hogy "ez nem En vagyok!", akkor

teszel erte,

es odafigyelessel megszabadulsz ezektol a rossz tulajdonsagoktol,

igy mar Te egy teljesen mas ember leszel, es nem fogod ugyanezt tovabbvinni, s Te mar a gyermekeidet sem fogod igy nevelni.

Tehat lassan es fokozatosan mar elis kezdtel tudatosan elni, es megteremted Onmagadatat, a valodi Enedet!

Ilyenkor nagyon sokat segit az, amikor valaki kovet egyfajta vallast pl. es imadkozik, fuggetlenul attol, hogy a mai vilagban mar ezt kinevetik, vagy nem fogadjak el.

2010. szept. 21. 09:00
 23/24 A kérdező kommentje:

"És nem azért, mert azt nem veszem fel, mert nem családtagok. Komolyan így van sajnos. "

Ezt direkt azért írtam, mert nálam nem arról van szó, hogy ha a szüleimtől hallom, akkor jobban fáj.

Igazából inkább idegsít, mintsem fáj, mert ez nem normális viselkedés és undorítónak találom.

De egyébként igazad van, mert én is csak azért beszélek így velük, mert már nem tudok mit tenni. Hiába jövök el, jönnek utánam, szóval nincs az, hogy szó nélkül bevonulok a szobámba. Ráadásul olyan dolgokat vágnak a fejemhez, hogy én is hasonló stílusban válaszolok.

Az én anyámnak is van egy érdekes stílusa, pláne amikor veszekszik...

09:00 Én túl reál-beállítottságú vagyok ahhoz, hogy vallásos legyek. De köszönöm a hasznos hozzászólásodat!

Különben már jobban érzem magam, na nem mintha, a tegnapi nap kiemelkedően jól sikerült volna... Csak a múltkor nagyon ki voltam már a helyzet miatt. De most már jobb.

Köszönöm a válaszokat.

2010. szept. 21. 17:17
 24/24 anonim válasza:

Tudom hogy ez egy két éves poszt de muszáj neked ennyit írnom. Magyarországon a szegény családoknál általában a 80% a te helyzetedhez hasonló a családi kapcsolat. A szüleidről nem beszélnék mert csak te vagy fontos. Miért? Mert ők már egy olyan felfogásba merültek ahonnan már csak vagy az öregség vagy egy lottó nyeremény gyógyítja ki. Nem mondok ezzel neked újdonságot de ha nem emítem akkor nem jut eszedbe. Gondolj csak bele az anyád helyzetébe,a férje egy alkoholista és a családja szegénységbe van,megtört a lelke mert jobb életet képzelt fiatalon de nem úgy lett. Ezért hát folyton stresszes,ideges,legtöbbször nem érdekli az igényesség mert hát ha nem lehet egy jó házam miért költsek egy rossz régire. Ez egy példavolt. És itt jön az hogy csak te vagy a fontos. Mert te tanulhatsz ebből a helyzetből hogy jobb életed legyen,ezt szüleid is tudják még ha nem is nagyon éreztetik veled talán a leszidással a MC Donalds esetnél. Szeretné hogy minden forintodat hasznos dologra költsd. És most egy személyes jó tanács tőlem. Próbálj csakis magaddal törődni hogy mit eszel,mit csinálsz szabadidődben,kikkel foglalkozol,és szedj erőt hogy előrébb juss egy jobb élet felé. A családod már nem fog megváltozni de gondolom ebbe már beletörődtél. Viszont örülj! Mert a te életed még 30 éves korodig is lehet akármi,de nem ajánlom hogy addig várj... Sajnállak őszintén,ha legalább nem is a testvéred vagy rokonod,de ha csak a szomszédod lettem volna sok mindenben segítettem volna. Ismerek egy lányt aki egyedül él az anyjával és annyira szegények, hogy örülnek ha vajas kenyeret ehetnek csapvízzel. És ennek ellenére tudod mit csinál? Nem megy el dolgozni legyen bármilyen munka is,hanem elmegy férfiakhoz pár száz forintért xxx. És ez a lány nem nevezhető pr*stinak úgymond. Ráadásként nem egy lepukkant faluban él hanem egy szép városban.

Nagyon remélem hogy nem leszel könnyelmű és nem foglalkozol felesleges dolgokkal hanem tényleg csak azzal ami csakis a te számodra fontos és hoz hasznot.

Sok szerencsét és boldogságot a jövőben !

Feri

2012. okt. 1. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!