Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Őrület határán állok édesapám...

Őrület határán állok édesapám miatt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

15 vagyok, apám 63. Óriási akorkülönbség, nyugdijas, és idegbeteg. Ezt ugy kell érteni hogy amikor csak teheti belémköt, aztán abbol a kis csipkelödésböl végül kiborulálsos családi dráma lesz. majd este mintha mi sem történt volna megy az élet tovább. Nos azt mondják hogy az én koromban eleve érzékenyebb és sértödékenyebb vagyok. De nem csak rólam van szó. Az azért már nem normális hogy mindennap legszivesebben leugranék az ablakból csakhogy kicsit észrevegye magát. Mit tegyek?

Ja és olyan dolgokat oszt meg, amihez nekem semmi közöm nem lenne..szexuális életük anyámmal, és hogy anyámat mivel gyanusitgatja...

2008. dec. 19. 15:45
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
Nem könnyű a helyzeted. Próbáltad már, hogy nem szólsz hozzá? Én nem beszélek apámmal, csak ha muszáj, sokat bántott, korlátoztam a beszédet, semmi köze az életemhez, ha bántott, akár testileg akár lelkileg.
2008. dec. 19. 15:53
 2/10 A kérdező kommentje:
Aza helyzet, hogy nem merek vele véglegesen összeveszni, öszintén szólva nem is aza célom, azt szeretném hogy észrevegye magát, de azzal hogy nem szólok hozzá nagyon megbántom és véglegesen elrontom az esélyem hogy a helyzet jó irányba változzon. Köszi atanácsot de sajna nem ilyen egyszerü a dolog.
2008. dec. 19. 16:04
 3/10 Srapnel ***** válasza:
87%

Mérgező Szülők c. könyv. Azt olvasd el, abban rengeteg dolog benne van, aminek kifejtésére itt nincs lehetőség.

Nem valószínű, hogy egy csapásra, azonnal megoldod a problémát, hónapok, esetleg évek kitartó és fárasztó munkája kell majd hozzá, de megéri.

2008. dec. 19. 16:41
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Nem lepontozni kell, örülj, ha te még nem jutottál ide, én mindent próbáltam az enyémnél, semmi nem segített... a csillagokat lehoznám, az se lenne jó...
2008. dec. 19. 18:14
 5/10 A kérdező kommentje:
nekem nem arról van szó hogy nincs megelégedve velem. bár tettem dolgokat már ennyire fiatalon amiket nagyon megbántam..dehát ennek is van oka..szóval nem azért csináltam mert "erezd el a hajam." hanem mert kezdek becsavarodni. no hát azért köszönöm hogy irtál :)
2008. dec. 19. 18:32
 6/10 anonim ***** válasza:
79%

Mivel altalanossagban irtal csak, igy nehez valaszt adni neked. Semmi konkretumot nem irtal, idegbeteg, es te mindennap kitudnal ugrani, mert mar nem birod. De mit csinal veled, ut, vag, megalaz, vagy mit???

Az elso valaszolo szerintem nem irt hulyeseget, nem ertem miert lett igy lepontozva?

A konyv amit ajanlottak, hat tudod, 63 eves idos embert nemfogsz tudni megvaltoztatni, es kulonben is, neki kellene normalisan viselkednie, nem neked 15 evesen. Nyilvan egy gyerek ugy viszonyul a szulokhoz, ahogy ok hozza. Ha utik, verik, megalazzak otthon, akkor hogyan tudna tisztelni a szuleit?

Ez az idegbetegseg orvosi, vagy csak te hivod ot igy?

2008. dec. 19. 18:57
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem tudsz vele mit tenni. Köztem és apukám között is nagy volt a korkülönbség (42 év) és ő is mindig piszkált valamivel. Olyan dolgokkal törödött amivel nem kéne neki és amivel kellett volna az meg nem is érdekelte. Eleve fiút akart (másik két lány után érthető) és amivel csak lehetett szurkálodott, 15-18 éves korom között nagyon nehezen viseltem és mindig ki voltam bukva, de aztán szépen megváltozott minden és már nem érdekelt később az egész.
2008. dec. 19. 20:15
 8/10 anonim ***** válasza:
75%

Tisztelem benned, hogy nem hátat fordítani akarsz, hanem élhetővé változtatni a családi életeteket.

Köztünk nincs ekkora korkülönbség apukámmal, mégis voltak hasonló - talán nem ilyen erős - gondjaink. Meg kellene találni az okot, ami miatt ilyen az apukád. Nálunk az volt a gond, hogy apu szerette volna, ha tiszteljük, de nem sok mindent tett, amiért tiszteltük volna. Azt hitte, ha ordibál velünk, akkor majd tiszteljük. Persze minden egyre rosszabb lett. De amikor megértettem, mi okozza ezt nála, miért akar erőszakosan tiszteletet kivívni, akkor megértettem és egyre jobb lett minden. Az én apám kisebbségi érzésekkel küzdött. Ő volt az egyetlen a családban, aki nem diplomás (anyu is, mi is azok vagyunk), ráadásul megszűnt a munkahelye, csomó probléma volt, amin nem tudott felülkerekedni, viszont egy férfi nagyon nehezen éli meg (legalábbis legtöbbjük) azt, ha sikertelen, munkanélküli, vagy ha szellemileg lejjebb valónak érzi magát a környezeténél.

Azt tanácsolnám, hogy csak úgy menj oda hozzá egyszer, amikor a hangulata épp jobb és csak annyit mondj neki: Apa, szeretlek, örülök, hogy te vagy az apukám. Ne haragudj, ha megbántottalak, én sem haragszom rád semmiért. Prbáljuk meg rendbehozni a kapcsolatunkat, mert szükségem van rád, szeretnék veled jóban lenni. Nehéz lesz ez neked, de megéri. Talán megérintesz a lelkében valamit, ami ott szunnyad. Nem biztos, hogy igazam van, leht, hogy ennél súlyosabb a gondotok, de szerintem egy próbát megér. Próbáld leküzdeni minden gátlásodat ezügyben, nehéz az embernek ilyesmiket kimondani, de ha javul a helyzetetek, akkor megérte. Sok sikert neked hozzá!

2008. dec. 19. 20:43
 9/10 Srapnel ***** válasza:
75%
Én ajánlottam a könyvet. Az ehhez hozzászólóknak üzenem, hogy jó könyv. Nem a könyv fogja megoldani a problémát, de segít alternatívákat felvázolni és feldolgozási javaslatokat tesz. Igen, a szülőket nem biztos, hogy sikerül megváltoztatni, viszont arra is van forgatókönyv, ha így van. Természetesen nem csak egy könyv van és nem csak könyvvel lehet, de a kérdező önállóan és amolyan kocsmában, hátbaveregetés mellé adott "menj oda hozzá és mondd meg neki a tutit" jellegű tanácsokkal nem fog előre jutni. Könnyen lehet, hogy szakember kell, aki kiutat tudna mutatni. Itt nem arról van szó, hogy bolond, hanem hogy kell valaki, aki alternatívákat mutat a belső feldolgozásra és kezelésre. Ennyi.
2008. dec. 19. 21:17
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha van a közelben családgondozó, esetleg tőlük próbálj meg tanácsot kérni. Ha van barátja, testvére, jóindulatú rokona, esetleg kérd meg, hogy beszéljen vele erről. S ő kérdezze meg a papát, hogy biztos hogy Veled van a baja. Hátha más problémája van, de nem szembesül vele, hanem inkább téged bánt...
2008. dec. 20. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!