Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám folyamatosan írogat a...

Anyukám folyamatosan írogat a barátomnak. Normális szerintetek?

Figyelt kérdés

Régen, amikor volt egy hosszú kapcsolatom, anyám utálta a barátomat, és a családját is, szó sem lehetett arról, hogy magamhoz hívjam. Vagy ha még is nálam aludt, reggel bejárkált, és ordibált pl, hogy "mit dögletek itt?", veszekedett velünk, folyamatosan szidta a barátom, hogy hogyan néz ki, nem illünk össze..stb. Kitiltotta a barátom, hogy "az a nyomorék ne jöjjön hozzánk többet". Nagyon szét akart minket szedni. Ha én ott mertem aludni nála, akkor is 3 napig veszekedett velem, b@sztatott folyamatosan.

Pár hónapja új barátom lett, és hihetetlenül isteníti.. Ismerjük egymást egyébként látásból, szüleink is, és anyám azóta keresi a szülei társaságát, jó színben akar feltűnni előttük. Nagyon sokat érdeklődött a barátomról, folyamatosan kérdezgette, hogy mikor hívom már el? Nyilván a fent említett háttérsztori alapján válaszoltam, hogy nem hívom el magunkhoz, és nem is szeretném, hogy akármi legyen nálunk (mert anyám nem tud viselkedni), és mindig azt válaszolta, hogy akkor majd ő meghívja hozzánk. A legrosszabb, hogy már egy jó ideje elkezdett a barátomnak írkálni messengeren. De olyan írtózatos felesleges dolgokat, hogy "legyen szép napod!, mikor dolgozol?, jó munkát!, gyere fagyira! gyere kávéra, gyere pizzára, stb..Az elejében még elkezdte "vejemezni" is. Ha éppen valami történik a barátommal, lerobban a kocsija, vagy költözik, akkor is írogat neki, hogy kell-e segítség, tud-e valamiben segíteni... Vagy egy hosszú nap után elmeséli regényekben a barátomnak, hogy milyen volt a napja, mit csinált.. Nemrég volt a szülinapja is, akkora ajándékot összeállított a barátomnak, hogy az enyém eltörpült mellette. Barátom meg próbálja egyébként egy szóval, vagy egy mondattal lerázni, de anyum akkor is egy hatalmas regénnyel válaszol, és nem veszi észre magát.

Persze már rákérdeztem, hogy még is mi az oka, amiért ennyire imádja az új barátom, de csak áradozott, hogy mennyire kedves, meg legalább hozzámillik. De ez szerintem nagyon beteges, hogy megállás nélkül ennyi hülyeséget írkál neki, főleg azután, hogy nekem traumát okozott az előző barátommal kapcsolatban, hogy mennyire gyűlölte, és a gyűlölete átszállt rám is. Nem tudom mire vélni ezt az egészet, próbáltam már leállítani, de nem hallgat a szavamra, hogy hagyja békén a barátomat. Szerintetek ez normális, és én vagyok a hülye? Vagy mire véljem ezt az egészet?

Mindketten 23 évesek vagyunk, anyám 55 éves, szerencsére nem otthon lakom már.

2022. jún. 1. 13:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
11%
És természetesen ne hallgass a 9-esre.
2022. jún. 1. 16:03
 12/22 anonim ***** válasza:
17%
Ja, igen. És onnan nyilvánvaló a nárcisztikussága, hogy mindig ezt csinálják eleinte, hogy aztán tudod…majd higgyen neki a párod, aztán meg majd jól bekavarhassa neked a kaksit a bejglibe.
2022. jún. 1. 16:05
 13/22 anonim ***** válasza:
40%
A fiú helyében menekülnek. Kellene a fenének ez a cirkusz.
2022. jún. 1. 16:30
 14/22 anonim ***** válasza:
83%
Le kell tiltani.
2022. jún. 1. 21:28
 15/22 anonim ***** válasza:
86%
Megmérgezi a kapcsolatodat. Tilta le.
2022. jún. 2. 07:12
 16/22 anonim ***** válasza:
70%

Valóban ezt a kapcsolatot is mérgezi, ahogy az előzőt is.

A megoldás, hogy megkéred a srácot, hogy tiltsa le az anyádat, és az anyukádnak megmondod, hogy te kérted erre a srácot, mert oltári gáz, ahogy viselkedik, és ne csodálkozzon azon, hogy nem hívod, mert ahhoz bizalom is kellene, és ha így folytatja (mert a következő lépés az lenne, hogy a szülőkön keresztül üzengetne), akkor a szüleinek is elmondod, hogy sajnos milyen vagy valójában, de nem kell vele foglalkozni. A viszony meg nincs olyan köztetük, hogy indokolt legyen az ajándékozás, így ne is fárassza magát.

Én a helyedben semmit nem mesélnék el neki, (nem is értem, hogyan tudott a kocsi lerobbanásról).

Egyébként simán kinézem az ilyenből, hogy azért viselkedik így, hogy a srác érezze rosszul magát, és szakítson veled. Előzzétek meg a bajt!

És a helyedben nem tájékoztatnám semmiről, hogy milyen programot terveztek, mert még képes lesz "véletlenül" odamenni, vagy azért, mert "de hát mit csináljon, ha nem hívod fel, nem jön át", és arról sem, hogy mit csináltatok. Legyen ez tabutéma, mint minden más, barátok, stb. Nem tudom, hogy közösségi oldalakon be van-e jelölve, de én tiltanám mindenhol, és egy ismerősömet se mutatnám be. Ha lesz következő kapcsolatom, azt se. És ha sérelmezi, akkor mindig meg lehet magyarázni, hogy nem ismeri a határokat, és eljátszotta a bizalmat.

Persze lesz érzelmi zsarolás, meg mártírkodás, fenyegetőzés, stb. de nem kell vele foglalkozni.

2022. jún. 2. 10:45
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Anyád bolond. Csávó helyében már letiltottam volna rég, ismerem ezt a fajtát, menekülni kell az ilyenektől.
2022. jún. 2. 12:32
 18/22 anonim ***** válasza:
76%

Nagyjából 1 hónapja kiírtad ugyanezt.

Több oldalon kaptál tanácsokat, miért nem fogadtad meg?

2022. jún. 2. 15:13
 19/22 A kérdező kommentje:

Letiltatni nem szeretném, mert hát miért kontrolálljam a sràcot, hogy kit tiltson, kit ne, illetve neki is kínos lenne, ha találkoznának, aztán mindenkinek magyarázkodni kell, és nyilvàn nem fogja fel a dolgokat anyám, hogy ez miért rossz. Elmeséltem a család többi tagjának is, és szerintük is gáz amit anyám csinál, de nem vagyok vele valami jó viszonyban, ugye már a kérdésbe beleírtam, hogy mennyit veszekedett velem anno, volt, hogy pofozkodott is, és nem is merek ellene szólni, mert úgy is csak azt mondja h máhh nincs semmi abban, h ő írkál neki, hisz milyen kedves az xy.

Autó lerobbanást úgy tudta meg, hogy pont hazalátogattunk volna a barátommal, és nyilván mondani kellett, hogy ne várjon, meg ment a faggatás h miért, hogyan, hol vagyunk, mikor jövök akkor, hol szereli a barátom a kocsit, van e szerelő ismerőse stb. Majdhogynem jobban foglalkozik vele, mint velem.

2022. jún. 2. 16:15
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha nem akarod megoldani, akkor nem akarod megoldani, de akkor fogadd el, hogy ilyen.

Úgy általában én se tartom helyesnek, azt, hogy megmondjam a páromnak, hogy kivel tartsa a kapcsolatot, kivel ne, de az anyám az pl. pont más, főleg ha komolyan meg tudom indokolni, és itt erről van szó.

Ha az anyukádnak te mondod meg, hogy TE kérted meg a párodat, hogy tiltsa le őt, akkor neki nem kell magyarázkodni, többé nem kerül szóba, ha mégis, akkor annyival le lesz tudva, hogy mert te megkérted.

De mondom, én nem vinném az anyámhoz, és megkérném az anyámat, hogy ne vegyen neki ajándékot, stb. esetleg foglalkozzon a saját párjával.

2022. jún. 2. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!