Ebben az esetben mégis mit kellene tennie a családnak? Anyós ki akar jönni az otthonból.
Anyósom demens, jelenleg egy otthonban él. Most a fejébe vette, hogy ki akar jönni, mert haza akar költözni. A baj viszont ott kezdődik, hogy nincs hová mennie.
Tanácstalanok vagyunk, hogy mit csináljunk. A 24 órás felügyeletét megoldani nem tudjuk, önmagát ellátni nem tudja. A gondnokság alá vétele folyamatban.
39!
Érdekes. Nagyapamat anno Alzheimer-rel diagnosztizálták. Nagyanyám hordta orvoshoz, ő indította el a gondnoksag alá helyezest is egy kervennyel
#39, én meg a saját, otthonban elhelyezett rokonomat kísértem demenciavizsgálatra, mert az intézetnek erre nem volt megfelelő kapacitása.
A "szakértésedet" az is bizonyítja, hogy következetesen a "gyám" szót használod, miközben 18 év felett már nem gyám, hanem gondnok van.
Kérdező, legközelebb kicsit olvass utána annak a témának, ammiben kamut írsz ki.
A gyámhatóság csak akkor indíthat gondokság alá helyezést, ha nincs hozzátartozó, aki megteheti (házastárs, egyenságbeli rokon, testvér), vagy azok nem akarnak pert indítani. Üdv, gyh.
#43, ".. vagy azok nem akarnak pert indítani."
Honnan tudod, hogy itt nem ez történt? Nem ők akarták megindítani. Nálunk is ez történt, nem ÉN akartam megindítani. Kár volt a gyh-ra bízni, a legalja s*gghülyék gyülekezete, akiknek semmi nem fontos, és semmi nem sürgős. 4 évet vettek el eddig az életemből és még nincs vége..
45!
Gyamja a kiskorú gyermeknek van, akinek nincsenek szülei, vagy a szülői felügyeleti joguk szünetel. A kérdező anyósa nyilván nagykorú, így neki max gondnoka lehet. Aki viszont nem feltétlenül kell, hogy vsaladtag legyen, és a történetből az épp nem derül ki, hogy a kérdező vagy a férj akar e az lenni. Márpedig ha nem, ami esélyes am, akkor bizony a gyamhivatal indítja az eljárást, nem a család
Igazatok van, a gyám és a gondnok megnevezésben. 🤷♀️ Ettől függetlenül már nem egyszer volt ez a mindenlében kanál barátnő aki kimenti a demens rokont az otthonból.
Az meg, hogy az otthonnak nincs kapacitása, nem gondolod, hogy minden otthonban ez így van..
Anno édesanyám volt - akkor még a gyámja- dédöreganyámnak aki szintén kezdődő demensesként volt otthonban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!