Evelin9436 kérdése:
Házasnak kell lennunk az élettársammal ahhoz hogy a fiunknak legyen név adója, tartanak még most is névadót?
Figyelt kérdés
2022. máj. 5. 12:14
11/24 anonim válasza:
És a keresztelő, az miben változtatja meg a gyermek létezését?
12/24 anonim válasza:
11: ez nem volt a kérdésben.
Ha nem vagy hívő, akkor semmiben.
13/24 anonim válasza:
12: Ha hívő vagyok, akkor sem változtat semmi mást a keresztelő megtartása, mint egy polgári névadás. Egyébként pedig mindkettő anyakönyvi bejegyzéssel jár, csak az egyiket az egyházi anyakönyvben rögzítik, a másikat a polgáriban.
14/24 anonim válasza:
15/24 anonim válasza:
14: Tudomásom van arról, hogy mi a keresztség. De ez a gyermek jogi állapotán ugyanúgy semmit nem változtat, mint a névadó.
16/24 anonim válasza:
ki beszélt jogi helyzetről?????
17/24 anonim válasza:
A keresztelő az egyházon belül fontos dolog. A névadó ünnepség viszont az államnak sem számít. Szerény véleményem szerint semmilyen formában nem alkalma a keresztelő kiváltására.
18/24 anonim válasza:
És aki felnőve elhagyja a hitét, számít, hogy megkeresztelték, avagy sem?
19/24 A kérdező kommentje:
Kérlek ne veszekedtek ezen. :) a véleménye mindenkinek más és más! :) nem szerettük volna ha református lenne nagyobb lányunk is katolikus így jobban örültem volna ha egy hitet tanulnak. A nagyobbik nem itt lett keresztelve ahol most lakunk az ottani atya őrült hogy egyáltalán katolikus hitre nevelnenk :)
2022. máj. 5. 19:02
20/24 anonim válasza:
Nem akartam senkivel sem veszekedni, nem áll érdekemben. Én egy dolgot látok. A katolikusok merevvé, csőlátásúvá, és elutasítóvá váltak. Nem arra törekszenek, hogy minél több hívet tudjanak a körükben, hanem még azokat is elriasztják, akik nyitott szívvel és lélekkel közeledni próbálnának. Egy gyermek megkeresztelését pedig nem volna szabad megtagadni azért, mert a szülei nem házasok, hiszen a gyermek nem tehet semmiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!