Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az normális hogy 17 éves...

Az normális hogy 17 éves fiúként csak havi 15 000Ft-ot kapok zsebpénznek?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 30. 09:23
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Most erre mit lehet mondani?

Ahány háza, annyi szokás.

Nálunk pl. ilyenből sosem volt vita, amit szerettem volna, megvehettem/megkaptam. Szóval zsebpénzt a szó szoros értelmében nem kaptam, mert nem volt rá szükségem.

De gondolom hogyha mindenből a legolcsóbbat veszitek otthon, akkor nem azért nem adnak többet, mert nem akarnak. Hanem mert nincsen miből.

2022. ápr. 30. 13:24
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy hogy a szuleid csak ennyit akarnak adni, ennyit tudnak! adni, vagy ennyit erdemelsz.

Ha meg valamire sporolsz, akkor van diakmunka. Ami egy jo penzugyi lecke tud lenni.

2022. ápr. 30. 15:02
 13/29 anonim ***** válasza:
62%

Attól függ, mit kell ebből fizetned. Ha a nap közbeni kaját is ebből kell fedezned, akkor ez nagyon kevés (napi 500 ft… kb a semmi kategória). Ha viszont ez a kaján-ruhán felül van, akkor jó.

Én nem adok a gyerekeimnek zsebpénzt. Bankkártyájuk van, és arról vehetnek kaját napi max. 2000 forint értékben.

2022. ápr. 30. 16:13
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez a család anyagi helyzetétől függ. Az én gyerekeim heti ezrest kapnak. De kapnak ruhát, enni, édességet, chipset, újságot, fagyipénzt, kirándulásra külön pénzt, ez csak az olyan dolgokra van, amit én nem vennék meg, pl. gyűjtői lego figurát.
2022. ápr. 30. 16:22
 15/29 anonim ***** válasza:
90%

Normális választ vársz itt?

"Igen, nyilván kevés, manapság ebből 2x nem tudsz elvinni vacsizni egy lányt, akinek udvarolsz.

Napi 1,5 gombóc fagyinak felel meg az összeg, napi egy csirkés bagett a Tesco-ból (700 forint) már önmagában nem jönne ki."

????

17 évesnek nem kell naponta fagyizni járni iskola után, meg havi kétszer lányokat étterembe vinni. Egy tanuló, félig még gyerekről beszélünk, ha otthon megkap mindent, kaját, tisztálkodási szereket, satöbbit, (a jelek szerint megkap, max. neki nem tetszik), akkor szórakozásra elegendő, ossza be, ebből el tud menni néha kajálni a barátaival vagy moziba, tud venni 1-1 neki tetsző ruhát pluszban.

Majd ha önálló felnőtt lesz, akkor rendelget magának mindennap kaját, ha akar, azért a napi kebabozást nem kötelesek finanszírozni a szülei. Lehet, hogy testvére is van, jóhogy nem egy fél fizu a gyerekek szórakozására menjen már el :D

2022. ápr. 30. 16:31
 16/29 anonim ***** válasza:
5%

15. “Egy 17 évesnek nem kell naponta fagyizni járni iskola után”

Ezt majd júniusban tárgyaljuk újra. Te sajnálsz a gyerekeidtől egy fagyit ezer fokban?

“Normális választ vársz itt?”

Nem, a válaszodat olvasva valóban nem.

2022. ápr. 30. 16:37
 17/29 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem teljesen normális, gondolom ennyit tudnak zsebpénzre szánni. Jön a nyári szünet eltudsz menni dolgozni és akkor nem kell azon aggódnod, hogy mi mindent szeretnél megvenni, de ennyiből nem fér bele.
2022. ápr. 30. 20:15
 18/29 anonim ***** válasza:
68%

"Ezt majd júniusban tárgyaljuk újra. Te sajnálsz a gyerekeidtől egy fagyit ezer fokban?"

Nem sajnálok, szimplán nem az átlag élet része naponta fagyizni járni, a felnőttek sem járnak.

2022. ápr. 30. 20:37
 19/29 anonim ***** válasza:
9%
De, teljesen normális minden nap fagyizni amikor meleg van. Enni azért esztek minden nap? 🤔
2022. ápr. 30. 20:53
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, az élet nem igazságos.

Ha a szüleid nem tudnak adni fagyira pénzt, akkor nem tudnak.

Innen kezdve rajtad a sor, hogy valahogy megoldd a helyzetet.

2022. ápr. 30. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!