Aki alkoholista emberrel él,érezek hasonlót?
Együtt élünk.
Anyám sajnos.
Ha részeg,akkor nehéz vele kommunikálni.
Alapvetően szociális fóbiám van,lefáradok hamar az emberektől,de vele fél óra is sok.
Nem.
Sajnos nehéz helyzet,amiben élünk.
Van pár rokona,akik elfogadják így,telón keresztül..
Van,akivel hosszan beszélget telefonon,amikor részeg,amit nem értek,hogy ők hogy nem fáradnak le tőle.
Mentális betegekkel, függőkkel nehéz együttélni. Én is az alkoholista apámmal élek, de én is alkoholista vagyok. Annyit tudnék tanácsolni, hogy amikor részeg, akkor ne próbálj vele kommunikálni, akkor egy másik világban van, nem érdekli vagy nem is érti, amit mondasz. Aztán csak futjátok ugyanazokat a köröket.
A 8-asnak mondanám, hogy senkinek sem kötelessége segíteni a másik embert, JÓL segíteni egyébként is nagyon nehéz. Mindenki szabadon dönthet, hogy segíteni fog, elhagyja a másik embert, ott ragad mellette és "ölik" egymást stb.
8-as: segíteni CSAK ANNAK LEHET, aki hagyja!
A legtöbb szenvedélybeteg még csak azt sem ismeri el, hogy VAN valami probléma, arról nem is szólva, hogy NEM AKAR egyáltalán változtatni, ha valaki segíteni akar, az az ellensége, söt miatta iszik/drogozik, szóval egyáltalán nemugy van, ahogy te naívan elgondolod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!