Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kérdezik meg folyton az...

Miért kérdezik meg folyton az ismerőseim, hogy nem vagyok-e már nagymama, vagy mikor leszek már... és normális, hogy ideges leszek a kérdéstől, vagy túlreagálom? Hogy lehet erre a kérdésre intelligensen reagálni?

Figyelt kérdés

Valamiért fel tud húzni ez a kérdés, mert ez egy olyan dolog, ami nem az én döntésem, és sok beleszólásom sincs, és elfogadom a gyerekeim döntését ezzel kapcsolatban. Ez az egyik. A másik meg az, hogy ha azt mondom, hogy nem, akkor jön a következő kérdés, hogy miért nem, és akkor már tényleg uralkodni kell magamon, hogy ne küldjem el a kérdezőt a jó büdös.... mert rohadtul nincs semmi köze hozzá. Különben is, ha lenne unokám, az ismerőseim tudnának róla, tehát tök feleslegesnek tartom a kérdést. Ha ignorálom a kérdést, akkor elkezdenek kombinálni: -na, lesz, ugye lesz azért nem mondod... Ja, persze... Ha azt mondom, hogy ez nem az én döntésem, akkor nem értik, miért mondom ezt, el kell magyarázni....

Szóval, nem tudom, hogy erre a kérdésre hogy lehet úgy válaszolni, hogy szépen, kedvesen állítsam le az illetőt, lehetőleg úgy, hogy egy hónap múlva ne kezdje újra a kérdezősködést.

2022. ápr. 21. 09:07
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
95%

22-es nagyon frusztrált :D

Kérdező, szerintem ilyenkor elég válasznak annyi, hogy nem tudom. Erre nem nagyon lehet tovább kérdezősködni, ha meg mégis megteszi, legyen a válaszod mindenre az, hogy nem tudod.

2022. ápr. 21. 11:55
 22/29 A kérdező kommentje:

Nem azt kérdezik, hogy mikor lesz unokám, vagy lesz-e, hanem úgy, hogy: -nem vagy még nagymama? Amikor biztosan tudja, hogy nem vagyok az. Mert szomszéd, kolléga, stb. Ismerős.

Már néha megfordult a fejemben, hogy azt válaszolom, hogy: -dehogynem, 5 unokám van már, csak eltitkoljuk :-)

Vagy arra is gondolok, hogy csak azért kérdezik, mert élvezik, hogy én azt mondom, hogy nem vagyok még nagymama, mert ők már igen, és bibibíííí (közben meg engem pont nem érdekel az ő családi állapota)

Vagy csak simán bosszantanak vele, mert ránézésre sem vagyok egy nagymama típus, van hobbim, életem, edzek, utazgatok, stb. ők meg eltunyult 40-50-esek, akik kicsit be vannak gyepesedve, és látják, hogy én meg nem...

Hmmm...

Köszönöm a válaszolat, vannak benne jó tanácsok, amit megfogadok!

2022. ápr. 21. 12:10
 23/29 A kérdező kommentje:

Ja, igen, néha van ilyen "mikor leszel nagymama" kérdés is, erre azt szoktam válaszolni, hogy kérdezd a gyerekeimet, majd ők eldöntik.

Ez is bosszant, mert mi köze hozzá, de amit fent írtam, a "nem vagy még..." az sokkal gyakoribb.

2022. ápr. 21. 12:13
 24/29 Metionin ***** válasza:
100%
25. Lehet, hogy a kérdés csak bevezető ahhoz, hogy ők elkezdhessenek dicsekedni. Nem vagy már nagymama? Válaszolsz, hogy nem és akkor elkezdi: hát képzeld nekem már a harmadik jön xy gyerekemtől, és akkor sorban el akarja mesélni az összes infót az összes unokájáról meg a gyerekeiről :D
2022. ápr. 21. 12:14
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is csak a dicsekvés bevezetéséhez kérdezik meg a kérdezőt. Én rosszul vagyok azoktól akik képeket mutogatnak, meg elkezdik a sztorit mesélni ha tetszik ha nem. Én akkor továbbmegyek a kutyával mert baromira nem érdekel xy unokája. Miért nem maradhat családban az unoka sztori?
2022. ápr. 21. 12:17
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

De miért bosszankodsz?

Én 56 vagyok, lányom 28, igaz, diploma után férjhez ment 23 évesen, ezért tőlem már legalább 3 éve kérdezgetik, de lesz....rom.

Én azt válaszolom, hogy "nincs, és nem is szeretnének, élvezik az életet." Ennyi.

2022. ápr. 21. 13:04
 27/29 A kérdező kommentje:

29. azért bosszant, mert általában ismernek, és tudják a választ, és ennek ellenére rákérdez. Bosszant, mert egy logikusan gondolkodó ember vagyok, aki nehezen tolerálja a felesleges kérdéseket, és válaszokat.

A másik, amiért bosszant, mert nem szeretek magyarázkodni, a gyerekeim nevében meg főleg nem.

Annyiban igazad van, hogy nekem is le kellene sz..rni, és kész :-D

2022. ápr. 21. 14:12
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
meg kell nekik egyenesen mondani hogy nem tudod és pont.
2022. ápr. 21. 22:30
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ezt tipikusan azért csinálják hogy újra és újra többnek érezhessék magukat és aztán meg dicskedhessenek...

Nagyon unintelligens szokás, a bibibiiii öregasszony verziója..

2022. ápr. 22. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!