Házassági vagy élettársi szerződés, utólag, szülők viszonyáról, lehet -e kérelmezni?
Szüleim 26 évig együtt éltek, 1983-tól egész 2010-ig /halálozásukig/
Kérdésem lenne, lehet-e erről a viszonyról utólag élettársi vagy házassági, vagy bármilyen dokumentumot csináltatni. 26 éven keresztül egészségen szeretetben éltek egymással, semmi kicsapongás nem volt egyik részéről sem, ezért szeretném tisztába tenni magamban ezt a dolgot.
Tőlem a 70 évem alatt senki nem kérdezte, hogy a szüleim házasok voltak vagy sem. Ahogy nekem sem jut eszembe bárkit is erről faggatni.
Ha te nem mesélgetsz róla, akkor a fene sem fogja tudni, mert valójában ez ma már senkit nem érdekel.
A rokon meg mennyiben számít egy öltést is?
Miben nem mindegy? Különösen így 12 évvel a haláluk után?
Most már mindegy, igazatok van, de azért sajna vannak dolgok, amik motoszkálnak az emberben, még ha nem is érdekel kívűlállókat sem.
Ez olyan mint egy szálka a zoknimban, senkit nem fog érdekelni mert nem ő érzi, de én igen...
Lényegébe csak egy jogi lehetőségnek szerettem volna a véleményét kikérni, magyarán vagy egy nemleges válasz, vagy a paragrafust...
De TÉnyleg, köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.
23. A házasság, mint kb minden szerződés v megallapodás "két fél egybehangzó akaratnyilatkozata"
Mivel már nem élnek, így nyilatkozni sem tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!