Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hol tudnék annak utánanézni,...

Hol tudnék annak utánanézni, hogy jogi értelemben pontosan mit jelent az, hogy állandó lakcím és mi az ideiglenes lakcím? Milyen jogokat, kötelességeket tartalmaz egy ilyen jogcím?

Figyelt kérdés
Kerestem a neten erre utaló írásokat, összefoglalókat, de sehol nem találtam meg azt, hogy pl milyen hátrány, jogi probléma származhat abból, ha valakinek megengedi egy lakástulajdonos, hogy bejelentkezzen hozzá állandóra.
2010. szept. 14. 12:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
albérletbe ne is szoktak állandó lakcímre bejelenteni,mert,tényleg nehéz kijelenteni,de az ideigleneshez elég egy papír.Amúgy sokan azért hajléktalanok,mert tényleg elvesztettek midnnet, vagy nem akartak olyan munkát végezni ahol nem kell bejelentett lakcím(ezt most is tudnák csinálni,de így sem mennek el dolgozni).
2010. szept. 14. 13:06
 12/12 A kérdező kommentje:
Elsősorban nem a hajléktalan szempontjából érdekelne a bejelentés, hanem pl pont élettárs, vagy családtag szempontjából, de már köszönöm, megkaptam a választ azzal, hogy nem lehet az állandó lakcímről senkit kitenni az utcára, ha ő nem akar kiköltözni.
2010. szept. 14. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!