Tudom, hogy anyunak nagyon kellene egy pszichiáter, meg gyógyszer is. Hogy mondjam ezt meg neki?
9: egy orvostanhallgató nincs még semmilyen "szakon".
Tanul mindenfélét, aztán hipochonderkedik... Legfeljebb.... Kiterjesztett hipochondria.
Engem pszichiátrián kért meg az orvosom, hogy beszélgessek leendő pszichiáterekkel. Attól, hogy fiatal valaki, még nem biztos, hogy hülye. Mondjuk tök érdekes volt, a tíz emberből talán kettő tett fel kérdéseket, de ők nagyon értelmesek és kedvesek voltak és nagyon jókat kérdeztek.
Simán lehet, hogy a kérdező is jól látja, mondjuk anyukája komoly szorongástól és/vagy depressziótól szenved, sőt, nem csak ő szenved, hanem a környezete is. Én a két kezemet összetettem volna, ha valakit egy kicsit is érdekel az állapotom és próbál segíteni, hogy eljussak szakemberhez.
Szóval azért, mert kicsit homályosan fogalmazott a kérdező, azért még ne ugassuk le a fejét.
Huuu, mennyi frusztrált embert bántja hogy leirtam hogy orvosira járok! Akkor elmagyarázom. Egyetlen oka volt annak, hogy ezt leirtam, mégpedig az, hogy anonym kérdésemből ereztessem Veletek, el tudom dönteni, hogy ez már nem fiziológiás, amit az anyu esetében tapasztalok. Tanácsot kértem, hogy ti hogyan értétek el esetleg szeretteiteknél, hogy orvoshoz forduljanak. Legyszi az válaszoljon csak, akinek van ebben tapasztalata, volt már hasonló helyzetben.
U.i.: miért kell mást bántani? Pl az egyes válaszoló.. Vagy az, aki kérdezte mi alapján tudok diagnózist felállítani, stb. NEM TUDOK! azért küldeném anyámat orvoshoz,ha rá tudnám valahogy venni. Néha engem annyira meglep, mennyi rosszindulatú ember van.
6-osnak köszönöm a kioktatást. Hasznos volt.
9-esnek pedig kívánom, hogy csak hipochonder orvos kezei közé kerüljön. Jobbak mint a slendriánok! 😊
Köszi ezt a sok "jóindulatú" választ. Megfogtátok a lényeget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!