Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Menjek hozzájuk, ha "rosszat...

Menjek hozzájuk, ha "rosszat tettem"? Vagy egyelőre ne erőltessem a családlátogatósdit?

Figyelt kérdés

A családban több ingatlan, telek volt, amit nem használtak, igazából úgy voltak velük, hogy "lesz, ami lesz". A terv az volt, hogy ha a tulajdonos elhunyt, eladják mindet és a pénzből egyenlően kapnak a gyerekek, unokák.

De az enyém lett elég gyorsan és váratlanul, és most áll a család azon részén a cirkusz (apáméknál, az ő testvérénél, nagyszüleimnél is kicsit).

Hogy én ezzel nem csak az ő életüket tettem tönkre, hanem a gyerekeikét is, és hogy kisemmiztem őket, meg szidták az anyámat is. Meg hogy nekem ezekre semmi szükségem nem volt, nekem az anyámék által már biztosítva van a jó élet, ők pedig 45-50 évesen is küszködnek, hónapról hónapra élnek és hogy ez lett volna az egyetlen lehetőségük, hogy a gyerekeiket kicsit jobban indítsák el az életben, én ezt is elvettem.

Több családi program lenne velük a következő pár hónapban, nem tudom, mi lenne a jobb. Anyukám szerint menjek csak el magabiztosan, mosolyogva, mintha az égvilágon semmi gond nem lenne és tudomást se vegyek a beszólásaikról. De én nem vagyok ilyen "magabiztos dáma", mint ő... Próbálkozom, de szerintem ez csak olaj lenne a tűzre. Ilyenekről van szó, hogy unokatestvéreimnek lesz szülinapja február végén, március elején, azt mindig egyben tartják. Utána mamámnak lesz névnapja, majd az egyik féltestvéremnek szülinapja, utána ballagása.

A nagyim azt mondta, hogy ő nem rám haragszik, hanem az anyámra, mert ez biztosan az ő ötlete volt azért, hogy borsot törjön az apám orra alá, de ezzel messzire ment... Szidta, csúnyán beszélt róla, de közben ugyanúgy tudtam én is, hogy miket írok alá.

Nem érzem magam amúgy bűnösnek, vagy rossz embernek, egyszerűen éltem egy lehetőséggel. És ezt csak maguknak köszönhetik, mert ha az apámmal lett volna valaha is jó kapcsolatom, akkor nem azt mondom, hogy legyen minden az enyém, hanem osztozunk a második házasságából született gyerekeivel.

2022. febr. 19. 16:01
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
90%
Hat en sem latnalak tobbe szivesen.
2022. febr. 19. 17:27
 32/50 A kérdező kommentje:
30-as, nem. Akkor tettem volna meg, ha egész életemben foglalkozott volna velem, és szeretve lettem volna ott is. Ez pechükre nem történt meg.
2022. febr. 19. 17:29
 33/50 anonim ***** válasza:
73%
Akkor többet nincs ingyenvacsi. Ennyit csak megért. Nagyikáékat meg annyiszor hívjátok vendégségbe anyuddal ahányszor csak akarjátok. Nincs itt hiba, van miből.
2022. febr. 19. 17:31
 34/50 A kérdező kommentje:
Fejezd már be ezt az "ingyenvacsizást". Hidd el, hogy nem az az évi 3-4 kínos összejövetel érdekel náluk... Mert eddig is jó életem volt, nem hiányzott az a +25.000 forint tőle, amit sosem volt hajlandó odaadni.
2022. febr. 19. 17:34
 35/50 anonim ***** válasza:
100%
De te hajtod, hogy odamennél ezekre a kínos összejövetelekre. Viszed hozzátok a nagyiékat, többiekkel meg nincs dolgod.
2022. febr. 19. 17:37
 36/50 A kérdező kommentje:
Mivel két oldalról is ezt kapom. Az anyámtól, hogy igenis menjek, bosszantsam őket a jelenlétemmel, és a nagyimtól is, hogy én ettől ugyanúgy az unokája vagyok és hogy rám nem haragszik.
2022. febr. 19. 17:41
 37/50 anonim ***** válasza:
90%
Amúgy kinek volt olyan sürgős, hogy a rokonság ezt megtudja? Tudod, a sumákság azért sumákság mert elsumákolják. Szívesen járogattál volna te még oda évekig a bajszod alatt somolyogva, tudván, mit tettél. :)
2022. febr. 19. 17:41
 38/50 anonim ***** válasza:
82%
Holnap elbuszozol a nagyikért és elviszed őket vendégségbe hozzátok. És innentől minden héten. Nem olyan bonyolult.
2022. febr. 19. 17:43
 39/50 A kérdező kommentje:
Van autóm, nem kell buszozgatni. De ez nem ilyen egyszerű, meg nem is erről van szó. Hanem hogy neki sokat jelentenek ezek a családi összejövetelek.
2022. febr. 19. 17:45
 40/50 anonim ***** válasza:
95%
Kínos!:)
2022. febr. 19. 17:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!