Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért azonosítja sok ember a...

Miért azonosítja sok ember a szülést és a házasságot az élet végével?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy sokan azt hiszik, hogy ha férjhez mennek, vagy nősülnek, netán gyerekük lesz, hogy vége az életnek, nem mehetnek sehova, bevannak zárva a négy fal közé. Ma beszélgettem egyik barátnőmmel, hogy ha terhesek lennénk mit csinálnánk. Ő mondta, hogy nem tartaná meg, mert élni akar még... Hát én meg mondtam ezt, hogy attól, hogy lenne egy gyerekem eljárhatnék havi 1x bulizni, mert a gyerek nem egyenlő az otthonüléssel. Persze 1 éves kora előtt én se mennék, de szerintem ő se venné észre, ha anyuci egy éjszakára lelépne, és addig a mamával lenne... Ő meg kivolt akadva, hogy hogyan gondolnám,hogy otthagyom a gyereket. Szóval a kérdés, hogy miért gondolják ezt az emberek?
2010. szept. 10. 13:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Azért mert infantilisek. Olyan mint amikor a kisgyerek nem akar iskolába menni mert megváltozik a napirendje. Mekkora tragédia. -.-

Egy 25-30 évesnél már elég gáz ha még mindig az a mottója h "a bulizás az életem".

Nem csak buliból áll az élet.

2010. szept. 10. 14:35
 12/16 anonim ***** válasza:
Persze ezzel nem a másik végletet, a besavanyodott idegbeteg anyuka stílust pártolom, a kettő közt van az arany középút.
2010. szept. 10. 14:36
 13/16 A kérdező kommentje:
Hát igen, én is így gondolom, hogy a kettő között. És szerintetek a házasságnál miért gondolja sok ember így? Szerintem a házasság se arról szól, hogy bevagyok zárva a 4 fal közé..
2010. szept. 10. 14:38
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem igazán most kezdődik az életünk, hogy családunk, és gyerekünk lesz. Igenis el lehet menni szinte bárhová, nem kell otthon ülni, és aki otthon ül, nem tesz ezzel jót a gyereknek, mégha azt is hiszi. Szerintem érzelmileg sokkal jobb, teljesebb lesz ezzel az élet, és lemondani sem kell olyanról, ami fontos a boldogsághoz. nem hiszek abban, hogy az áldozza fel magát, akinek gyereke lesz.
2010. szept. 10. 14:56
 15/16 anonim ***** válasza:
Szerintem az igazi elet eppen a hazassaggal es gyerekkel kezdodik (annak, akinek ezek a dolgok fontosak) es nem bezarul a vilag, hanem kinyilik. Nyilvan nagyobb a kotottseg, de sok uj dolog is van, ami addig nem volt es nem kell azert allandoan a 4 fal kozott lenni. Szerintem nincs elitelendo abban, ha valaki elmegy kikapcsolodni neha gyerek mellol. Ez szukseges is ahhoz, hogy az ember be ne hulyuljon, de az is lehet, hogy a kivulallok nem tudjak, hogy te csak havi egyszer mesz el szorakozni es azt hiszik, hogy ez mindennapos. Az emberek sajnos a tenyek ismerete nelkul szeretnek itelkezni. En nem tehetem meg, mert nincs ki vigyazzon ra, de ha lenne, en is elmennek havonta kozmetikushoz, fodraszhoz, mint regen, mert nekem az a kikapcsolodas, feltoltodes. Mindig lesznek olyan emberek, akiknek nem tetszik mas eletmodja. Ezzel nem kell foglalkozni. Nem lehet mindenkinek megfelelni es nem is kell.
2010. szept. 10. 16:23
 16/16 anonim ***** válasza:

Ha nekem most hirtelen lenne egy gyerekem, megállna az élet. Mert végülis felborul a napi rendem, ahogy éltem, ami éltetett, gyerek mellett nem lehetnék egy jó darabig az, aki vagyok.

Nem olvashatnék órákon át, nem barangolhatnék, hogy fényképezzek, nem lenne az, hogy párommal édes kettesben elvagyunk, nem lehetnék kötetlen, ami szerintem úgymond az "élet vége". Persze biztos gyerek mellett is lehet ezeket csinálni, de nehezebben és kevesebbszer. Beleőrülnék jelenleg, ha nem alhatnék napi sok órát és nem lennének meg azok a hobbik, amikkel órákig elvagyok, leköt és élvezem.

2010. szept. 10. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!