Mit tegyek, ha a szüleim így kezelnek? Bővebben lent.
18 éves vagyok. Van egy friss kapcsolatom. A szüleim eléggé szigorúak. :S Egyszerűen suli után, haza kell jönnöm X időpontra, így kb. fél órát tudok találkozni barátommal. Hétvégén nem nagyon mehetek sehova. Nem vagyok jó tanuló :S, lehet épp ez a baj... ? :(
Ha elkezdenék balhézni az ősökkel, azzal nem oldok meg semmit, csak rosszabb lesz a dolog... Nem tudom mit tehetnék, hogy mindannyiunknak jó legyen. SEGÍTSETEK!
Kezdj el tanulni!
Lehet, hogy a jegyeid javulásával egyenes arányban nőne a szabadon eltölthető idő...
Beszéltem most velük, vagyis mondtam, hogy oké hazajövök suli után. De minden hétvégén vmelyik nap, [vagyis a legtöbb hétvégén] elmehetek. :) És igen, fogok javítani, már csak azértis! :P
Am azért nem engednek suli után, merthogy akkor tanulnom kell stb. -.- De most pl. 1 órán nem nagyon múlik sztem. :S
Köszönöm a gyors és hasznos válaszokat. :)
Beszélj velük, hogy oké, beéred fél órával, de amint javítasz, ragaszkodsz a hvg-i találkozáshoz, és ha rontasz, máris lemondasz róla.
Oké, hogy 18 vagy és sokan ilyenkor már a párjuknál is alhatnak, de ha ilyen szigorúak - és ami fontosabb: jót akarnak - érdemesebb apránként feszegetni a határokat.
ha elégedettek lesznek veled, szívesebben engednek el.
Gondolkozz az ő fejükkel: "Jesszus, már csak a fiúzás hiányzott, eddig se tanult jól! Mostantól minden máson jár az agya majd, csak a sulin nem."
Na ezt kell leépítened tettekkel.
Tanulmányaidat befejezve úgysem lesz ilyen vasszigor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!