Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mondjatok egy tuti módszert...

Mondjatok egy tuti módszert hogy anyukám ne nyalja már ki a sgem?!

Figyelt kérdés
Egyszem gyermeke vagyok 23 éves lány. Imád engem, mindent megcsinál helyettem, már ezerszer kértem, hogy hadd intézzem a dolgokat. Azt sem tudom, hogyan kell mosni.
2022. jan. 15. 18:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
94%
Ennyi idősen feltalálod magad, és megcsinálsz dolgokat magadtól.Milyen leszel a munkavilágában így, majd hetekig ül melleted valaki betanítani, magyarázni?
2022. jan. 15. 20:50
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne vàrj arra hogy majd ő megtanítja, megmutatja. Nem fogja, én is mindent magamtól kezdtem el csinálni.
2022. jan. 15. 21:31
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

OK, íme egy tuti módszer: Leülteted anyukádat azzal, hogy nagyon komolyan szeretnél vele beszéln.

Mondd el neki, hogy egy életképtelen lúzernek érzed megad 23 évesen, mert semmit nem tudsz pl a háztartásról és ez neked nagyon rossz érzés, mert nincs így önbizalmad, szorongsz, ezért nagyon szépen kéred, kezdjen el megtanítani az alapokra, kezdjük pl. a mosással, majd a takarítással, egyszerűbb ételek elkészítésévelés így tovább. Mindenképpen állj ki a terved mellett, ne hagyd, hogy kivegye a kezedből a szennyest, ne hagyd, hogy eltérítsen. Nyugodtan elmondhatod neki, ez bizony nagyon nagy nevelési hiba részéről, hogy búrában tartott és már gyermekkorodban nem tanított meg ezekre a dolgokra.

2022. jan. 15. 21:41
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

23 evesen, az internet fenykoraban komolyan nem tudod feltalalni magad? Na ez a gaz!

Az meg a masik, hogy alap dolgokrol keptelen vagy kommunikalni anyaddal. Miert is?

2022. jan. 15. 22:35
 15/20 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem kezdj el azon töprengeni, hogy hogyan foghatnál magadnak egy gazdag palit, aki majd házvezetőnőt tart neked. Mert máshogy ez nem fog menni.
2022. jan. 15. 23:18
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Menne az, ha külön élne, mert muszáj lenne megtanulnia. Én is javarészt magamtól tanultam meg ezeket a dolgokat.
2022. jan. 15. 23:41
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
23 évesen azért csak meg tudod egyedül oldani a dolgoakt és ezt megmondani neki.
2022. jan. 16. 00:30
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Mosogépek elég egyszerüek

Tényleg mosógépetek márkáját beírod keresőbe meg hogy kézi könyv/használati utasítás azt .

Elolvasod .

Javaslat nézd meg mindig milyen anyagból készült ruhád milyen hőmérsékleten lehet mosni .

És milyen színű Sőtét vagy világos ,vagy színes.

2022. jan. 16. 06:07
 19/20 anonim ***** válasza:
79%
13-as ötletét támogatom. Ha nem használ, csináld magadtól, keress neten, ma már minden a rendelkezésére áll az embernek!
2022. jan. 16. 08:45
 20/20 Cubina ***** válasza:
100%

Nekem se engedte anyukám 18 éves koromig, hogy bármit csináljak (azt mondta mindig, hogy ráérek majd felnőttként egész életemben csinálni). Nem kért meg soha semmire, nem mutatta meg, mit hogyan kell csinálni, utána meg egyik pillanatról a másikra nagyon mérges volt rám, hogy nem csinálok semmit, lusta vagyok, használhatatlan, és hogy ennyi idősen már csinálni kellene mindent.

Ilyen hirtelen átmenettel kicsit nehéz volt, de elkezdtem én is csinálni azokat, amiket ő addig. Rájöttem, hogy a hülye is el tud mosogatni, felsöpörni, felmosni, vásárolni menni, elrámolni a holmikat, letörölni a port, kivinni a szemetet, betenni a gépbe a szennyest, amiről le lehet olvasni, hogy mihez melyik program és hány fok kell. Ezekhez nem kell szaktudás vagy nagy ész, sőt még internetes segítség sem. Ha főzni akarsz, ahhoz ott a neten millió recept és videó.

Amikor én elkezdtem csinálni ezeket, még internet se létezett, de nyilván magamtól is rájöttem, mit hogy kell, a különleges tudakozót sem kellett felhívnom.

Nagyon rosszul csinálja a te anyukád is, mert ha esetleg beteg lesz, vagy azt mondja, hogy mostantól legyél önálló, esetleg te akarsz külön menni, nagyon nehéz lesz.

Fogd magad és csináld, amit akarsz, nem kell anyukád engedélyét sem kikérned, felnőtt ember vagy. Útmutató sem kell a fent leírtakhoz, ha egy "iskolázatlan" takarító képes rá, akkor te is.

2022. jan. 20. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!