Lányok! Zavarna titejet, ha a párotok nem lenne egy bátor sofőr? Illetve ha nem tudna helyesen írni?
A vezetés nem érdekel, nálam nem alap az autó.
A helyesírás zavarna. Nem vagyok hibátlan, de az eddigi tapasztalataim szerint, aki nem tud helyesen írni, az olyan ember is. Ez alapján nem fogok senkit beskatulyázni, általánosítani, de a helytelen írók nagy százaléka buta, sekélyes ember, sorolhatnám napestig.
Túl sok olyan osztálytársam volt az évek során, ami nem egy hatalmas "felmérés", de okot ad arra, hogy ne akarjak olyan férfival összeállni.
Neten ismerkedtem, aki egy laza ember volt, írni nem tudott, ráadásul elég bunkó is volt. Sokat elárul az írás az emberről, tanulok is róla, persze otthon. (Tisztelet a kivételnek.)
Nálam a vezetés elég kényes téma:) Én nem vezetek, nem is fogok soha, de nem is tudok akárki melllé beülni. Nem szeretem a vagánykodós, rohanós embereket, de a tutyimutyi, bizonytalankodókat sem. Szerintem mindkettő veszélyes és egyszerűen nem érzem magam biztonságban... komolyan volt már olyan, hogy teljes halálfélelemben ültem végig egy Nyíregyháza-Budapest útat a 4-sen:S
A helyesírás is kényes téma, igazuk van az előttem íróknak, sajnos a legtöbb esetben ehhez alacsony műveltség/intelligencia társul, bár lehet más oka is pl betegség (diszgráfia) szóval nem szoktam előre ítélkezni, illetve nem csak az írásra, hanem annak a tartalmára is figyelek.
A másik: van ismerősöm aki Erdélyben született és bár magyar, de sosem járhatott magyar nyelvű iskolába. Természetesen tökéletesen beszél, olvas magyarul, de az írásában gyakran ejt (másoknak talán alapvető) hibát. És bár nem végzett egyetemet (sőt gimnáziumot sem!) műveltségben, olvasottságban messze veri az átlag magyar értelmiségit.
Volt egy pasim, aki helysírási szótárral még nem találkozott... és ráadásul annak idején gyakran írt levelet... és ez a párosítás nekem nagyon nem jött be.
Sokszor szóltam neki, (kedvesen) hogy ezt nem így kell helyesen írni, de nem volt hajlandó változtatni rajta. Érdekes én legalábbis úgy vagyok vele, hogy ha egy szót leírok és ha néha elbizonytalanodok, akkor leveszem a polcról a könyvet és megkeresem... ő erre sem volt hajlandó...aztán egy idő után úgy vettem észre, hogy tesz a magasból rá (meg rám), hogy hogy kellene normálisan leírni egy két szót... igénytelenség, mármint ha a barátnő - többször is- szól a pasinak, hogy hé szivi, ez j nem pedig ly...
Szóval engem egy egy levele teljesen kiborított, pedig türelmes vagyok/voltam... de egy A4-es oldalon 36 helyesírási hiba (minden 3. szó) nálam kiverte a biztosítékot (ilyenek voltak, hogy: "vólt" "vót", "bót" (=bolt), hiányzól...stb...)
Lehet lepontozni, de én bevállalom és felvállalom hogy engem igenis zavarnak a helyesírási hibák. (félreértés ne essék, egy pár darab elmegy, átsiklok felette, de hogy egy levélben 36 db hiba legyen, hát...ciki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!