Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elegem van az anyósomból! Ez...

Elegem van az anyósomból! Ez így jó? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anyósom sajnos nemrég egyedül maradt,apósom meghalt. Eddig apósom dolgozott,anyósom meg segélyt kapott. Volt olyan hogy mi küldtünk neki haza pénzt,mert már nem volt neki mit enni. Nem az a gond,mert szívesen adtam mert volt miből! De egy pár hónapja már nagyon rosszul állunk anyagilag,ráadásul van egy pici babánk is. Pár utcányira lakunk egymástól és szabályszerűen hozzánk költözött,mostanában itt is alszik. Mondanom sem kel a rezsibe vagy a kajába nem ad semmit,néha vesz a gyereknek valamit és ennyi! Meg sem kérdezte hogy itt lakhat e,csak jött. Tökre természetes neki hogy eszik iszik mosdik nálunk. A

párommal egyre többet veszekszünk az anyagiak miatt.

2010. szept. 6. 10:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
És mi lenne, ha az anyós elmenne dolgozni?
2010. szept. 6. 13:16
 12/21 anonim ***** válasza:
28%

A saját anyukádat is kiraknád a házból? Egyébként én meghallgatnám az anyóst is .Lehet azért nem tud elmenni dolgozni mert mondjuk nincs hova.

Egyébként a kommunikáción kívül jobb módszert még nem találtak ki egy probléma megoldására. A legrosszabb amit tehetsz, hogy a férjedet ölöd miatta. Bár anyós nélkül sem javulna az anyagi helyzetetek, mert gondolom nem tízezreket eszik és fürdik el....

2010. szept. 6. 13:37
 13/21 anonim ***** válasza:

segíteni kell, persze, sokan írják, h mi lenne ha a saját anyukád lenne ilyen helyzetbe....én úgy gondolom a saját anyukáddal inkább a megoldásra törekednél.....

Én szorgalmaznám, h vegyen egy kisebb lakást, amit talán fent tud tartani, esetleg az eladásból származna egy kis többlete, nem egészséges együtt lakni az anyóssal, pici gyerek mellett az ember mégkevéssé szeretne mindig együttlenni valakivel. nagyon nehéz helyzet, mert a párod dolgozik, ő csak este van az anyjával, Te meg gondolom egész nap részesülsz belőle, a párod el se tudja képzelni,h mi lehet olyan rossz ebben. Én megkockáztatom azt is h jó lenne anyukának valami munka is, könyvtáros, boltos.....valami négyórás, mert ti nem tudjátok eltartani! Legfőképp őszintén kéne beszélni a pároddal, mert úgy látom meg akar felelni mindenkinek és egyszerre az ritkán megy!

2010. szept. 6. 13:52
 14/21 A kérdező kommentje:
A házunkon hitel van,anyukám pedig messze lakik és ő segített hogy meglegyen. Az anyós kap özvegyit is,és mégsem ad egy fillért sem. Semmi nincs ingyen,és nem mindegy hogy 2 vagy 3 emberre osztom a bevételt + a baba. Szerintem az lett volna a minimum hogy,megbeszéli velünk hogy ideköltözhet e. Nem vagyunk csórók,de most hogy itthon vagyok a babával (3hónapos) sokkal kevesebb lett a bevétel. Előtte dolgoztam,és akkor tudtuk támogatni.
2010. szept. 6. 16:04
 15/21 anonim ***** válasza:

Azt a lakást amiből kiköltözött adjátok ki és a befolyó lakbért adja nektek ha már oda tolakodott és eltartatja magát.

Amúgy próbáld csökkenteni a kényelmét, bízd rá a fözést, az éjjszaka közepén sétálj az ajtaja elött a síró gyerekel, mondjátok le a tv-t... tudom nem legszebb megoldás de ő idegeskedjen ne ti.

2010. szept. 6. 17:59
 16/21 anonim ***** válasza:
Nem egészséges az anyóssal egy fedél alatt hosszú távon. Nem értek egyet az "anyukádat is elhesegetnéd" kommentekkel. Mivel a pici 3 hónapos, eleve kimerült az ember egy ilyen csöpség mellet, + vezetni a háztartást, és még kiszolgálni az anyóst is aki szó nélkül bepofátlankodott. Meg kell beszélni a dolgokat, kettesben pároddal, majd leüllni hármasban. Ki kell találni valami köztes megoldást, hogy mindkét fél jól járjon. Viszont ne engedd az otthonotokba, vagyis ne ugy, hogy ott lakjon.
2010. szept. 6. 20:55
 17/21 anonim ***** válasza:
2010. szept. 7. 07:21
 18/21 anonim ***** válasza:
6%
Akkor másképp írom le. Ha felnő a kisbabád, és esetleg te is nehéz helyzetbe kerülsz majd, nem lesz pénzed ennivalóra, stb., és a gyerekednek a férje vagy a felesége majd finoman elutasítanak majd és nem segítenek, mert esetleg ti nem mindig tudtátok őket segíteni, mert nem volt annyi pénzetek, ellentétben a vejed vagy menyed szüleivel, akik sok mindenben segítették, így úgy gondolják majd, te nem érdemelsz segítséget. Milyen érzés lenne?
2010. szept. 7. 11:10
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Tudod mit? Valj el, el egyedul, azt hiszem akkor boldog lennel.
2010. szept. 7. 12:20
 20/21 anonim ***** válasza:
De nem arról van szó, hogy anyósnak ne lenne pénze...
2010. szept. 7. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!