Kaphatok ebben az esetben családi pótlékot?
Özvegyasszonyt vettem feleségül, akinek volt egy felnőtt leánya. Apám gyakran ellátogatott hozzánk, aminek az lett a vége, hogy feleségül vette a mostoha leányomat.
Ezekután természetesen a mostohaleányom lett a mostoha anyám, az apám pedig a vejem. Apám feleségének, illetőleg a mostohaleányomnak, aki egyben az anyám, született egy fia, akinek ezek szerint a mostohatestvére vagyok, mivel mostohaleányom anyjának vagyok a férje és igy a feleségem lett a nagyanyám.
Időközben azonban a feleségemnek is született egy gyermeke, aki apámnak a sógora lett, nekem pedig a nagybátyám egyszemélyben, mert ha a mostohaanyám testvére a fiam, akkor megamnak az öregapja vagyok.
Ilyenkor jár családi pótlék a gyermekemnek, illetőleg a nagybátyámnak?!
Ezt jól kiokoskodtad!!:)
A kiskorú gyerekedre jár,de ha megszületett már akkor ezt úgyis tudod,hiszen már a kórházban alá kell írni az igénylő lapokat.:)
A gyerekednek jár, természetesen ilyen tekervényes szappanoperás esetben is, mivel kiskorú, és kiskorú után jár. :-) Mindegy, hogy ilyen kusza családi körben egyben más szál is köti hozzád, az nem számít :-)
De figyelj csak, ez egy valós sztori? Mert ezt én középiskolásan ha jól emlékszem, közgazdaságtan iskolapélda-poénként hallottam a tanárunktól. :-) Kb. szó szerint ugyanezt. :-) Az pedig megvan már legalább 5 éve. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!