Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » S. O. S.! Anyukám nem engedi!...

S. O. S.! Anyukám nem engedi! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy évet megcsináltam az egyetem egyik szakából, de UTÁLOM és ott akarom hagyni. Egy másik szakra akaraok járni, csak sajnos az egyik másik városban van. Azt mondja, hogy el kell végeznem még azt a két évet (de én nagyon utálom), vagy dolgozzak akkor. De én tanulni akarok, nem pedig dolgozni. De miért nem engedi? Azt mondja megint nem tetszene, de én tudom, hagy aza za, ami érdekelne... Mit tegyek?
2010. szept. 5. 11:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

3 lehetőséged van:

1. Meggyőzöd édesanyádat arról, hogy a másik sulit végig fogod csinálni. Erre persze elég kevés esélyed van, hogyha tudja rólad, hogy nem vagy kitartó típus.

2. Kiállsz az elképzelésed mellett és a saját lábadra állsz. Elkezded az új sulit és dolgozol mellette. Megjegyzem, hogy ha ezt nem mered bevállalni, akkor nem is akarod eléggé az új szakot és valószínűleg azt sem végeznéd el.

3. Maradsz a jelenlegi suliban és ha ezzel végeztél, munka mellett vágsz bele a másik szakba.

Egyébként valószínűleg azért nem engedi mert tudja, hogy gyerek vagy még, csak papíron nőttél fel. A dolgok ugyanis a felnőttek világában nem úgy működnek, hogy utálom a munkahelyem és ezért felmondok, aztán majd lesz valahogy. Anyukád valószínűleg a tapasztalatai miatt vélekedik így erről a témáról. Tudja jól, hogy azt a szakot is ott hagynád, mert a lelkesedésed nem tart tovább néhány hónapnál, neki pedig nincsenek felesleges tízezrei havonta arra, hogy lébecolj.

2010. szept. 5. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!