Mikor menjünk a szülőkhöz karácsonyozni?
úgy van! legyetek együtt szenteste! és tényleg lehet variálgatni kihez mikor mentek másnap ebédre, vacsorára, vagy éppen kit-mikor hívtok meg
miden szülő és anyós hajlamos a zsarolásra, ne engedjétek, mert később természetesnek veszik, hogy ti alkalmazkodtok mindenhez mint a hülyegyerekek .
el kell fogadniuk, hogy felnőttetek és nem kezelhetnek úgy benneteket mintha még mindíg gyerekek volnátok.
de ne sértődjetek meg ezen -ti is ilyenek lesztek majd az ő korukban
Szia.
Ezt én sem értem,hogy miért nem mondod meg kerek-perec,hogy külön család vagytok és kész.Nálunk a következő a helyzet:Anyósomék sajnos már nem élnek,nem is ismerhettem őket.Anyukámék még élnek,Hál'IStennek,természetesen őnekik is szívük vágya,hogy Szenteste együtt legyünk négyesben.De mi kategórikusan kijelentettük már az első Karácsonykor,hogy egyik évben kettesben,a másik évben anyuékkal töltük a Szentestét,már külön családot alkotunk.Aztán 25.-én látogatjuk meg a rokonaimat,és hozzuk el a párom gyerekeit,majd 26.-án jövünk haza.Idén hazamegyünk anyuékhoz,ott apu halászlét főz és a férjemmel díszítik a fát,míg anyukám halat süt,én pedig idén bejglit.
Én ebből következtetve úgy gondolom,hogy a férjed párja nem az Édesanyja,és nem vele él együtt,hanem Veled,tehát egyértelmű,hogy veled kell elsősorban kompromisszumot kötnie,és nem az anyósoddal,hiszen ha ti összevesztek,az nagyobb teher,mintha anyuka kicsit megharagszik.Üljetek le 4-esben beszélni,és mondjátok el nekik,hogy Ti is szeretnétek külön Karácsonyozni,ami a Szentestét illeti,és mint nem tudom hányadik előttem író is mondta,egyik évben 25.-ie anyósodéké,a másik évben 25.-ie anyukádéké.Valamint még egy megoldás létezik,ami nálunk vidéken bizony sokszor bevált,hogy a Szenteste kizárólag a szűk kiscsaládoké,a 25.-e pedig együtt a két családé.Tehát még az is megoldás,hogy egyik évben anyukád hívja meg a nászasszonyát,és az ő családjukat veletek együtt,a másik évben pedig anyósod hívja meg a Te tesóidat és szüleidet.Nálunk 25.-én ez van,és tök jó,mert vagyunk 40-en,és iszonyúan jól érezzük magunkat.
Próbáld meg először a pároddal tisztázni,hogy ti már egy külön család vagytok,és nektek is jogotok van a magánéletre,utána pedig anyósodékkal ugyanezt.De ez csak akkor fer,ha anyudékkal is így bánsz.
Boldog Karácsonyt:Lizy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!