Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hülyeség lenne Fornettit vinnem?

Hülyeség lenne Fornettit vinnem?

Figyelt kérdés

Holnap temetés lesz a családban. Utána lesz a szüleimnél egy kis "tor", de rendes kaja nem lesz, anya és mama csináltak 2 fajta édes sütit meg 1 sósat. Kb 15-20 ember lesz ott, plusz ha valaki még bejön ( szomszéd nénik meg ilyesmi). Anya azt mondta nem akar nagy felhajtást, nem kell nagy kaja.

Én messziről jövök, de arra gondoltam hogy mégiscsak vinnék valamit. És mivel a közelben van egy Fornettis, gondoltam onnan vinnék valamit. Mondjuk sajtos pogácsát meg lekvárosat, fél-fél kilót. Szerintetek ez nagyon béna ötlet?

A

2021. okt. 14. 22:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
33%

"És aki messziről jön az ne is egyen?"

Ilyet nem mondtam, hogy ne egyen. Felnőtt emberek vagyunk, út közben vagy temetés előtt is lehet enni. Arra próbálok kilyukadni, hogy nem helyén való egy temetés után összeülni és lesni az ingyen kaját. Eleve, ilyenkor hogyan képes valaki enni? Elföldelnek valakit, aztán leugrasz egy kis ingyen fornettira a halotti torra mert messziről jössz?

2021. okt. 15. 00:21
 12/23 anonim ***** válasza:
80%

Vidéken a nagy család, távoli rokonság csak két okból jön össze: esküvő és temetés.

A szertartás a halottról szól, a tor viszont a családról. Megemlékeznek az elhunytról, felevenítik az emlékeket, persze - és aktualizálják a családi infókat, kivel mi történt még. Ehhez való az étkezés, itt már nem arról van szó, hogy fúj hogy tud valaki temetés után enni.

Mellesleg az özvegynek/gyereknek/egyéb "szervezőnek" is baromira jót tesz, hogy a temetés után közvetlenül nem marad egyedül a gondolataival és a magányával, hanem körbeveszi a rokonság, és elodázzák vagy akár fel is oldják a mélypontot ezzel, hogy házigazda szerepbe "kényszerítik".

Kérdező, teljesen jó az elképzelésed, de tényleg ne a péksütis zacskóval állíts oda, hanem borítsd ki tálakra.

2021. okt. 15. 00:23
 13/23 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem nem kellene ítélkezni, mindenki maga tudja, hogy hogyam tudja a gyászt feldolgozni.

Egyébként én sem tartottam egy szép dolognak ezt, kifejezetten zavart ha hallottam valakitől, hogy tort rendez. Aztán történt, hogy párom nagypapája meghalt, a mamája rendezett a temetés utánra egy vacsorát a családnak. Akkor jöttem rá, hogy ez nem egy rossz dolog. Megvacsoráztunk, ekkorra már sok ember aki amúgy a temetés előtt enni sem bírt is oldódott kicsit, nagyon jót is tett már az étel, aztán megnézegettünk sok sok családi fotót, beszélgettünk a régi emlékekről. Szerintem szép volt, akkor már egyáltalán nem tűnt bizarrnak.

Szerintem jó ötlet a fornetti. Azt az is megeszik 1 2 szemet aki amúgy a stressztől nem nagyon bír rendes ételt enni.

2021. okt. 15. 00:28
 14/23 anonim ***** válasza:
85%
Én csak egyszer voltam még tor-on és akkor én is kicsit morbidnak tartottam, de aztán anyukám megváltoztatta a véleményem. A tor nem annak az ünneplése, hogy eltemettünk valakit, hanem pont annak, hogy köztünk volt. Legjobb tudásom szerint ez egy teljesen opcionális szokás, tehát ha a hozzátartozóknak nincs kedvük, akkor nem kell rendezni. Arról nem beszélve, hogy a rokonoknak/ismerősöknek jó érzés egymás közelségét érezni egy olyan helyzetben, amikor valakit pont elvesztenek az életükből. Nyilván, ha egyszerre ennyi ember összegyűlik akkor meg már nem árt, ha van valami ennivaló. Nem kell megétkeztetni senkit sem, csak valami rágcsa legalább.
2021. okt. 15. 00:31
 15/23 anonim ***** válasza:
92%

Sajnos mi nem rég éltünk meg egy ilyet. Majdnem 40 ember jött be hozzánk. Mi rendeltünk sültes tálakat, sajtos pogit. Az segített nekem ezen átesni, hogy a rokonok jót ettek, beszélgettünk, megemlékeztünk mamáról.

Vidékiek vagyunk, volt aki ausztriából jött, nem akartuk hogy aki sokat utazik ne tudjon enni.

Van akinek ez nem számít de nekünk igen.

2021. okt. 15. 00:56
 16/23 anonim ***** válasza:
18%
Vigyél, de annak is megvan az esélye hogy sok megmarad.
2021. okt. 15. 01:24
 17/23 anonim ***** válasza:
3%
15 emberre bőven elég 3 süti.
2021. okt. 15. 05:26
 18/23 anonim ***** válasza:
17%
Én mem vinnék semmit, mert a végén még ezen sértődnek be. Ennék a temetés előtt, meg után valahol inkább.
2021. okt. 15. 08:44
 19/23 anonim ***** válasza:
91%
Mi apám temetésére szendvicseket csináltunk, ezt a nagyon egyszerű "toastkenyér-vaj-szalámi" kombinációt. Meg üdítőt, sört.
2021. okt. 15. 09:53
 20/23 anonim ***** válasza:
5%

Aki szerint héromféle sütemény nem elég 15 embernek, az mennyit zabál?

Egy sósból egy adagból biztosan van 40-50 darab. Egy tepsi bármi is van ennyi szelet. 9-10 darab fejenként nem elég?????

2021. okt. 15. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!