Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmennétek olyan helyre...

Elmennétek olyan helyre vendégségbe (ebédre), ahol semmit nem tudtok enni?

Figyelt kérdés

Nem távoli rokonról van szó, hanem konkrétan az apámról és a feleségéről.

Évente 2, maximum 3 alkalommal megy hozzájuk a család, kivétel nélkül pörkölt van.

Tudják, hogy én ilyesmiket nem nagyon eszem... Csirkehúson kívül más húst kb 7 éves korom óta nem fogyasztok. Ezt valahogy mindenki képes észben tartani, az ő felesége nem. Ezért minden ilyen "ebédnél" én eszek egy marék száraz sósat, aztán alig várom, hogy induljunk haza.

De már unom, ráadásul számomra nagyon sértő, hogy ennyire nem tisztelnek. Ezek az összejövetelek csak stresszel járnak, mellé ugye idő és pénz is (messzebb laknak, napom jórésze elmegy ezzel ilyenkor). A gyerekeik nem is nagyon ismernek/nem vagyunk jóban, nincs meg az a testvéri kapcsolat. Konkrétan a kisebbik lány 6 éves, apa tavasszal kezdte el neki mondani, hogy amúgy én is a testvére vagyok...

Most lesz az apám születésnapja+a felesége névnapja, ekkor van az egyik összejövetel, a következő majd január végén lesz. Mondtam mamáméknak, hogy én nem szeretnék már többet menni, mert számomra kellemetlen ez az egész, erre hogy hát miért nem akarok, örüljek egyáltalán, hogy ennyiszer elhívnak magukhoz... Szóval kb mintha még nekem lenne hálásnak lennem, hogy mehetek hozzájuk ajándékokkal felpakolva úgy, hogy cserébe kapok két pohár üdítőt, meg kiszáradt sós süteményt.

Érthető valahol, hogy már nincs kedvem menni, nem?

(19/L)

2021. szept. 12. 18:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/106 anonim ***** válasza:
60%

Nagyon felkapott lett Mykonos a kategória kérdezői között...

A napokban törölték a kva a tesóm, Mykonoson nyaral kérdést...

2021. szept. 12. 20:08
 42/106 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, felnőtt ember vagy, mondhatsz nemet is. Hívd el apádat egy sütire és köszöntsd fel, ha jónak látod. A feleségének meg küldj egy tábla csokit névnapra. Tök feleslegesen agonizálsz ezen a dolgon.
2021. szept. 12. 20:09
 43/106 anonim válasza:
89%
43-as teljesen egyetértek veled! Ez így igaz! 40-es válaszoló voltam!
2021. szept. 12. 20:10
 44/106 A kérdező kommentje:

Pontosan, ha valaki fontos nekem, akkor szeretnék a kedvére tenni. Azzal is, hogy olyat főzök, amit megeszik...

"Nagyon felkapott lett Mykonos a kategória kérdezői között..."

Vagy úgy alapból Mykonos a többi görög szigettel együtt, nem?

45/106 anonim ***** válasza:
69%
Aki kérdezte, hogy köret van-e? Ja, biztos üres nokedlival akar jól lakni.
 46/106 anonim ***** válasza:
86%

Jó. En egyetértek veled, nekem megalázó lenne, ha nem ehetne egy vendegem

Az ilyen no legyőz, kar vele barmit jatszmazmi. Jobb nem menji. Elonyben van a napi jelenletevel es intimitassal

De arra vigyazz, hogy ne ennyire a penzre koncentralj. En a szuleim valasanak erzelmileg orulok, es jobb, akkor is, ha majdnem elmemt a haz, es nem volt semmi közmű egy idoben, meg nagyon etel se...

2021. szept. 12. 20:22
 47/106 anonim ***** válasza:
90%
Szia! Alapból nem szoktam a kaja miatt pörögni, de ebben az esetben nem mennék el. Eleve nem valami jó a kapcsolatotok, amúgy sem érzed jól magad. Egyébként úgy gondolom, hogy aki vendéget hív, az olyat készítsen, amit a vendégek jóízűen megesznek. Én mindig meg szoktam kérdezni a vendégeimet, hogy mi az, amit esetleg nem esznek meg bármilyen okból. Szerintem teljesen alap dolog.
2021. szept. 12. 20:28
 48/106 anonim ***** válasza:
12%
Hívd el te őket évi kétszer, főzzél te rájuk, vagy ha ez nem megoldható, akkor vidd őket el egy étterembe, és akkor nincs ilyen probléma! Ott azt eszel, amit akarsz!
2021. szept. 12. 20:33
 49/106 anonim ***** válasza:
27%

"Aki kérdezte, hogy köret van-e? Ja, biztos üres nokedlival akar jól lakni."

Az üres nokedli is jobb, mint az "egy marék száraz sós" szerintem.

2021. szept. 12. 20:41
 50/106 anonim ***** válasza:
96%
Direkt nem csinálnak olyat, amit meg tudsz enni. Hát most már felnőtt vagy, ne menj. Ha évente kétszer hív meg, gondolom, nem hiányzol neki.
2021. szept. 12. 20:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!