Elmennétek olyan helyre vendégségbe (ebédre), ahol semmit nem tudtok enni?
Nem távoli rokonról van szó, hanem konkrétan az apámról és a feleségéről.
Évente 2, maximum 3 alkalommal megy hozzájuk a család, kivétel nélkül pörkölt van.
Tudják, hogy én ilyesmiket nem nagyon eszem... Csirkehúson kívül más húst kb 7 éves korom óta nem fogyasztok. Ezt valahogy mindenki képes észben tartani, az ő felesége nem. Ezért minden ilyen "ebédnél" én eszek egy marék száraz sósat, aztán alig várom, hogy induljunk haza.
De már unom, ráadásul számomra nagyon sértő, hogy ennyire nem tisztelnek. Ezek az összejövetelek csak stresszel járnak, mellé ugye idő és pénz is (messzebb laknak, napom jórésze elmegy ezzel ilyenkor). A gyerekeik nem is nagyon ismernek/nem vagyunk jóban, nincs meg az a testvéri kapcsolat. Konkrétan a kisebbik lány 6 éves, apa tavasszal kezdte el neki mondani, hogy amúgy én is a testvére vagyok...
Most lesz az apám születésnapja+a felesége névnapja, ekkor van az egyik összejövetel, a következő majd január végén lesz. Mondtam mamáméknak, hogy én nem szeretnék már többet menni, mert számomra kellemetlen ez az egész, erre hogy hát miért nem akarok, örüljek egyáltalán, hogy ennyiszer elhívnak magukhoz... Szóval kb mintha még nekem lenne hálásnak lennem, hogy mehetek hozzájuk ajándékokkal felpakolva úgy, hogy cserébe kapok két pohár üdítőt, meg kiszáradt sós süteményt.
Érthető valahol, hogy már nincs kedvem menni, nem?
(19/L)
A mi sztorinkban én vagyon az, "aki nem főzök a kedvéért". Ennek története van, de ne firtassuk.
A lényeg az, hogy az apját a szülinapján (mármint apjának a szülinapján) meghívja magához a felnőtt gyereke, süt egy tortát, és megtartják ott a felnőtt lányánál a szülinapot.
Ennyi, egymást utáló embereknek nem kell összejárni.
Mennyit tudtok problémázni kva lényegtelen dolgokon...
Cukorbeteg diétát tartok, jóformán soha sehol senki nem tud olyat adni, ami belefér a diétába, mániákusan kínálgatnak mindent, ami tömve van cukorral, mégse agonizálok ezen, hogy jajj az egész világban miért nincs senki, aki tudna nekem megfelelő kaját adni? Főzök magamnak, ha úgy van, elviszem és eszem azt. Ennyire nem vagyok életképtelen, hogy ne tudjam megoldani a saját étkezésem, ha egyszer tudom, hogy nem fogok olyat kapni, ami jó.
Ebben a sztoriban egyébként se a kaja a lényeg, az apád és az új családja nem kíváncsi rád, tudom, hogy sz.rul esik, de csak arra várnak, hogy megund a dolgot és ne menj többet. Ez van.
Kérdező, minden egyes megnyilvánulásodból sugárzik a gyűlölet, a rosszindulat. Én is mindig igyekszem maximálisan a vendégeim kedvére tenni, de egy ilyen embernek valószínűleg már csak azért is olyat főznék, amit nem szeret :D
Na jó, a valóságban valószínűleg nem, de megérdemelnéd. Látszik rajtad, hogy csak az anyagiak fontosak neked, és nagyon magas lovon ülsz.
Én komolyan nem értem, felnőtt emberek miért szívatják saját magukat. Látod, hogy utál a nő, minek mész oda? Többen leírták, hogy max felköszöntöd külön az apádat, aztán ennyi. Nem kell neked a családdal kapcsolatot tartani, amikor 10 éve látod, hogy nem bírják a fejed.
De lassan így 16 év után túl is lehetne lépni azon, hogy az apád lelépett. Főleg, ha nektek így annyival jobb, mint ahogy állítod. Miért foglalkozol még ezzel az egésszel? Elmész a nagyszüleidhez, náluk találkoztok apáddal (csak képes néhány órára elszakadni a nőtől), aztán le van tudva.
Komolyan, mazochista vagy?
De sok bunkó tirpák van itt. Én azért hívok vendégeket, mert azt szeretném, jól érezzék magukat, nem pedig azért, hogy alig várják a hazamenetelt. Ez azzal jár, hogy van amikor több kisebb adag készül, mert valaki csak szimplán nem szeret valamit, a másik allergiás a harmadik laktózérzekeny, stb.
Kérdező, és ha vinnél magaddal kaját? Ha ő ilyen bunkó én is az lennék és szépen az asztalnál ennék ételhordóból.
Ja, az aztán a vendéglátás... :D
Hogy viszem a saját kajámat, aztán ott megeszem, majd hazamegyek. Ezért minek menjen el a fél napom?
Én vegetáriánus vagyok és utálom a rántott zöldségeket, rántott sajtot.
Gyakorlatilag csak itthon eszek, még a legjobb éttermekben sem tudok mit rendelni.
Nyilván nem tetszik, de elfogadtam, eszek előre, ha vendégségbe megyek. Szerintem ekkora fenekét kár keríteni.
Ha más problémád is van velük, akkor ne menj. De csak a kaja miatt szerintem butaság kihagyni. Max jelezd előre, hogy ne ebédre/vacsira várjanak, hanem csak beugrasz.
Persze abban igazad van, hogyha meghívnak illene gondolniuk rád. De ez van sajnos, nem mindenki figyelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!