Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Helytelenül teszem, hogy nem...

Helytelenül teszem, hogy nem avatom be édesanyámat?

Figyelt kérdés
Két hónap múlva 16 éves leszek. A barátommal 7 hónapja vagyunk együtt, a z első hónap után bemutattam itthon, reménykedtem, hogy kedvelni fogják, és így is lett. Már egymásnál is aludtunk, persze semmi sem történt, anyukám a lelkemre kötötte, hogy ne adjam neki magam még 1-2 évig. 10-12 éves koromban azt mondta, megtiltja, és a fiú akivel leszek, minimum 2 évet várjon rám, és álmomba se gondoljam, hogy 15-16 évesen én majd szexelek valakivel, akkor költözzek el inkább otthonról... Én is így gondoltam, hogy majd 17-18 évesen elvesztem, de most más a helyzet. szerintem elég ideje vagyunk együtt, nagyon szeretjük egymást, és szeretném neki adni a szüzességem. Nem merem elmondani anyukámnak :/ szeretnék tablettát felíratni, de arról anyumnak is tudni kéne... de ha elmondom neki, letépi a fejem.. pedig én már nagyon akarom, és ebben én akarok dönteni. Apukámmal beszélgettem, ő nem ellenzi, azt mondta, ha nagyon biztos vagyok benne, hát tegyem. De anyukám elől most úgy tervezem, hogy eltitkolom. Nagyon bűntudatom van, hogy nem árulom el neki, de inkább egy évig úgy szeretkezek valakivel, hogy anyám ne tudja, onnantól meg már úgyis mindegy. Szerintetek van miért hogy furdaljon a lelkiismeretem?:(
2010. aug. 30. 20:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ha szexelni akarsz,akkor óvszerrel tedd. Nem kell teletömnöd magad hormonokkal ilyen fiatalon.
2010. aug. 30. 20:27
 12/20 anonim ***** válasza:
mellesleg az orvoshoz apukáddal is elmehetsz. ő is szülő.
2010. aug. 30. 20:27
 13/20 anonim ***** válasza:
mondd el neki utána. az a legegyszerűbb. akkor már ha afeje tetejére áll, se tehet semmit, ha ordibál akkor meg kimész a szobából, szóljon h lehiggadt.
2010. aug. 30. 20:34
 14/20 anonim ***** válasza:
Nekem még nincs gyerekem, de akik azt írták, hogy semmi köze hozzá az anyjának, gondoljanak bele egy pillanatra, hogy mi esne rosszabbul? Ha a gyereked felnőtt módjára közli, hogy védekezni akar, és szeretkezni a barátjával, vagy ha átvágja, megkerüli, elhallgatja az ilyen dolgokat!?
2010. aug. 30. 20:39
 15/20 anonim ***** válasza:

A tabletta feliratásához 16 éves kor után egyik szülö sem kell, azonban valakinek finanszíroznia kell a tablettát is, bár ha rendszeres nemi életet éltek a gumióvszer sem olcsóbb, söt.

Neked kell tudnod, hogy mi a helyes döntés. Én nem mondtam el a szüleimnek, pedig nem tiltottak ilyen módon, mint téged, öszintén egyszer sem került elö, mégsem mertem megmondani.

Nem bántam meg. Anya egyszer rákérdezett (én akkor voltam 16), elmondtam neki. Apa nem kérdezett rá soha, most már viszont (20on túl) nyilván tudja, hogy nem vagyok szűz (apámmal élek).

Nekem simán befogadta a lelkiismeretem, hogy "becsapom" öket. Lehet, hogy neked ez nem menne, ezt neked kell tudnod.

Viszont ha anyukád ennyire tiltja, akkor ha elmondod, maximum tiltás lesz, de nem fogja azt modnani, hogy hát jó.

Megpróbálhatod azt is, hogy nem hagyod magad félbeszakítani. Amikor elkezd veled kiabálni, szépen azt mondod, hogy szeretted volna megbeszélni, de így nem vagy hajlandó, és elmész. Elöbb-utóbb csak végighallgat.

Akkor elmondod neki, hogy szereted, és úgy érzed, itt az idö rá, szeretnél felelösen védekezni, hogy úgy érzed, ennek a te döntésednek kell lennie, és te így döntöttél.

Háborogni fog, akkor elmondhatod, hogy nem szeretnéd, ha ebbe beleszólna, úgyis megteszed.

Ettöl vagy belátja, hogy nem tehet semmit, vagy sokkal rosszabb lesz (bezár, eltilt stb. )

Ezt neked kell tudnod.

2010. aug. 30. 20:45
 16/20 anonim ***** válasza:
Én nem árultam el a szüleimnek. Mondhatni becsaptam őket, de engem egy percig sem zavart. Én sem voltam sokkal idősebb mikor elvesztettem, éppenhogy betöltöttem a 16ot, de vigyáztunk és nagyon szerelmes voltam, az első nagy szerelmemmel vesztettem el. És szerintem, ha tudod, hogy mit csinálsz és felelősség teljes vagy, akkor senkinek semmi köze hozzá. Én sem bánom egy pillanatig sem, hogy akkor jó pár éve így történt. :)
2010. aug. 30. 23:05
 17/20 anonim ***** válasza:
Én sem közöltem vele, sőt, sosem beszéltünk róla, pedig már 25 vagyok. Azt viszont nem bírom megérteni, hogy az egész fiatal lányok miért rohannak rögtön gyógyszerért? Létezik más (biztonságosabb) megoldás, a fiúk is alkalmazkodhatnának néha...
2010. aug. 31. 00:10
 18/20 anonim ***** válasza:
Én nem ajánlom a tablettát, ilyen fiatal korban rengeteg visszafordíthatatlan következménye lehet!! Igaz, hogy kényelmes, meg minden, de baromira nem egészséges még egy felnőtt nőnek sem, nemhogy neked!
2010. aug. 31. 09:54
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem se irass fel gyógyszert! Nagyon egészségtelen!
2010. szept. 1. 01:06
 20/20 A kérdező kommentje:
úgy döntöttünk, felezzük a költségeket és inkább óvszert használunk!
2010. szept. 19. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!