Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apukám válni akar anyukámtól....

Apukám válni akar anyukámtól. Hogy dolgozzam fel?

Figyelt kérdés
Anyukám beteg, pánikbeteg. Gyógyszereket szed. Neha vannak csak rohamjai. Apukám üvöltözik, és válni akar, el akarja adni a házat. Apukámnak rengetegszer mondta, h elvál, de most úgy érzem tényleg komolyan mondta. Remélem nem, de nem bírom feldolgozni. Nem tudom abbahahyni a sírást, egyszerűen nem megy. Valaki volt már hasonló helyzetben? Köszönöm a válaszokat
2021. aug. 24. 22:25
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
37%

Családsegítő szolgálatot erre találták ki - ilyen problémák átbeszélésére.

116-123 ezen a vonalon éjjel-nappal kérhetsz ingyen segítséget. Írhatsz is nekik. A Délután Alapítvány szolgálatait ajánld a szüleid figyelmébe.

116-111 gyermek lelkisegély vonal. 116-000 gyermeket segítő felnőttek vonala.

Ui: pszichológus mindhármótoknak segíthet. Én egyházi körökben is kaptam olykor mentálhigiénés segítséget - akár hosszabb távon is beválhat, majd meglátod, milyen érzés. Melyik felekezetbe tartoztok eredetileg?

2021. aug. 25. 07:06
 12/33 anonim ***** válasza:
90%
Jobb lesz így majd meglátod
2021. aug. 25. 08:01
 13/33 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem így lesz a legjobb, próbáld megérteni..

Nekem van pánikbeteg ismerősöm, annyi csak az egész nála, hogy megijed, retteg, ha új helyre kell menni, új dolgokat kell kipróbálni, de amúgy életképes, eljár boltba meg minden, néha kicsit ingerlékeny(ő is szed gyógyszert).

Nem feltétlen társul hipochonderséggel, na őket biztosan nem tudnám tolerálni, ahogy az autoimmun betegek pszichés problémáit sem, de a kevésbé magabiztos, ki nem mozduló, néha hagyni kell típusú pánikbeteg még beleférne nálam. A pánikbeteg ismerős bölcsiben dolgozott, ott nagyon jól érezte magát, a sok kisgyerek között megállta a helyét.

2021. aug. 25. 08:04
 14/33 anonim ***** válasza:
14%
Szexelj akkor nem fogsz sírni.
2021. aug. 25. 08:37
 15/33 anonim ***** válasza:
98%

Adj magadnak időt. Az ilyesmit hosszú évek alatt lehet csak feldolgozni. De még el se váltak, mégis kivagy már most - persze teljesen érthető módon. Egyelőre azt kell feldolgoznod, hogy beteg, és hogy ez milyen hatással van az egész családra. Az se lesz a világ vége, ha elválnak, majd meglátod - de még az se biztos, hogy az lesz a vége.

Van akihez fordulhatsz segítségért, ha kell? Valami rokon család pl.?

2021. aug. 25. 08:46
 16/33 anonim ***** válasza:
77%

Kedves 9-es!

Neked is csak egy életed van, nem áldozhatod a férjed tutujgatására! Meddig akarod még eltartani? Nem vagy felelős érte, felnőtt ember, álljon meg a saját lábán. Ne add fel az életed, találhatnál még társat, akivel bolgog lehetsz.

2021. aug. 25. 08:50
 17/33 anonim ***** válasza:
94%

"a férjed ... Nem vagy felelős érte"

Értem, hogy segíteni akarsz neki, de az azért túlzás, hogy nem felelős a férjéért... Ha még a házastársak se felelősek egymásért, akkor kik?

2021. aug. 25. 09:41
 18/33 anonim ***** válasza:
82%
Ez a gyakori: itt mindenre az a megoldás hogy hagyd cserben, szakítsd meg a kapcsolatot.
2021. aug. 25. 10:17
 19/33 anonim ***** válasza:
8%

17

A szülő a gyerekéért, bizonyos korig

2021. aug. 25. 10:20
 20/33 anonim ***** válasza:
90%
Fene tudja: én csak egy "vidéki paraszt" vagyok, de nálunk nem szokás eldobni a beteg családtagot.
2021. aug. 25. 10:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!