Miért nem engedi meg anyám, hogy könyvet rendeljek
netről?
Figyelt kérdés
Az egyik könyv 690,- a másik kb. 2500,- . Szerinte túl sokban lenne a kettő együtt + szállítási költség, de nem értem, hisz van pénzünk :S Ti hogyan beszélnétek rá az anyukátokat, hogy rendelhessetek könyvet netről? (vagy bármi mást) Amúgy azért kellene rendelni, mert boltban nem kaphatóak -.-" (lényegtelen h melyik könyvről van szó) Szerintetek? Fontos!!!
Ha boltban nem kapható nem értem a problémát. Ha kell a könyv, meg kell rendelni, mellesleg nem értem miért drága, boltban is van egy csomó könyv ami 4000+, meg 10000+ szóval...
2010. aug. 29. 04:08
2/15 anonim válasza:
ha nem anyagi okai vannak a dolognak, akkor azt tudnam meg elkepzelni, hogy magyarorszagon az emberek nem igen rendelnek dolgokat az internetrol, es regebben nem is ugazan volt ra kehetoseg, ha megis az nagyreszt atveres volt. emiatt, a picit idosebb korosztaly akik annyira nem ertenek ezekhez a dolgokhoz, tartjak ezeket a sztereotipiakat az internet veszelyeirol. persze lehet, hogy nincs igazam es valami mas oka lehet a dolognak, biztos mas is mond majd valami okosat.
2010. aug. 29. 04:22
3/15 anonim válasza:
Bizonyára a becsapottak sora lehet a negatív viszony. Kapsz egy csomagot, kifizeted és egész mást kapsz benne. A pénzed után meg futhatsz. Logikus olyan üzletet választani, ahol személyes áruátvitel is létezik. A másik: nem követelődhetsz a szüleidnél, hogy van pénzük, vagy nincs pénzük. Ha a saját pénzedről lesz szó, azzal saját belátásod szerint rendelkezhetsz.
2010. aug. 29. 05:14
4/15 anonim válasza:
Én arra tippelek, hogy nem biztos, hogy tényleg olyan rózsás az anyagi helyzetetek, mint te azt gndolod. Mi sem mutatjuk a fiunknak, hogy mennyit sakkozunk a pénzzel és a számlákkal, még nem tudja, hogy amikor a boltban látszólag könnyedén bedobálunk mindent a kosárba, azt előző este komoly kalkuláció, tervezés, bevásárlólista-készítés előzi meg. Az iskolába kellenek azok a könyvek? Ha csak úgy, kedvtelésből szeretnéd, esetleg beszéld meg anyukádékkal, hogy jövő hónapban, amikor lecseng az iskolakezdési téboly, szeretnéd megkapni. De 16 évesen valószínűleg már rendszeres/alkalmi zsebpénzed is van, azt is összerakhatnád, így legalább a saját bőrödön is megtapasztalnád, hogy milyen, amikor egy cél érdekében lemondasz más dolgokról. Fel a fejjel!
2010. aug. 29. 06:11
5/15 anonim válasza:
én két dolgot beszélnék meg vele:
1. azt, hogy úgynevezett POSTAI UTÁNVÉTTEL rendelném meg. ez azt jelenti, hogy csak akkor kell kifizetni, ha kiszállítják, vagy ha bementek érte a postahivatalba. Lehet, hogy anyukád azt hiszi, hogy át akarnak vágni a neten. A postai utánvét ezt kizárja.
2. köss vele üzletet: mondd, hogy x napig milyen háztartási munkákat végeznél el, hogy ledolgozd az árát. hadd lássa, hogy elkötelezett vagy, és hajlandó vagy áldozatot is hozni.
sok sikert!
2010. aug. 29. 06:28
6/15 anonim válasza:
személyesen kellene átvenned a könyveket. két okból nem engedheti:
1. postai utánvétellel okos lenne, de nem tudhatod akkor sem mi lapul a dobozban
2. ha bankkártyával fizetsz és kiadott a számlaszámot visszaélhetnek vele.
Szerintem ezek miatt.
Te hol laksz és honnan rendelted a könyvet, mármint akitől rendelted az hol lakik. Nem tudsz személyesen érte küldeni valakit. Anyukád megnyugodna szerintem.
2010. aug. 29. 07:15
7/15 anonim válasza:
-ha boltból rendelsz, az biztosíték a minőségre.
-az után vétel plusz költségekkel jár! És nem is biztos, hogy elküldik. No nem azért mert át akarnak csapni, csak ha a vevő nem veszi át ők dupla postát fizetnek.
Lehet, hogy szüleidnek tényleg nem olyan rózsás az anyagi helyzete. Szerintem ez rossz módszer, ha a gyerek előtt nem beszélnek a pénzről. Így a gyerek is tanulhatna a pénz kezeléséről (ezt 16 évesen lassan meg kell szoknod), és nem gerjeszt magában olyan vágyakat amire nincs lehetősége.
2010. aug. 29. 07:36
8/15 anonim válasza:
690+2500+szállítási költség(1690), nem gondolod hogy a szállítási költséget hozzáadva ezekhez a könyvekhez már újat is vehetnél.
2010. aug. 29. 07:37
9/15 anonim válasza:
Én rendeltem már a netről könyvet mert 60%-al olcsobban adták.A posta kts.kb.2db buszjegy ára.
Ha elutazok érte sokkal többe került volna.
A dobozban volt a könyv és benne a csekk.Nem kellett egy fillért sem előre kifizetni érte és miután felbontottam és meggyőződtem róla,hogy sértetlen és tényleg az van benne én adom fel a pénzt érte.
Próbáld meg nyugodtan és anyukádnak is mond el ezt.
Én is nehezen engedtem a kísértésnek de bejött a dolog és szívesen fogok máskor is rendelni!!
2010. aug. 29. 08:27
10/15 anonim válasza:
Nem tudom mi az oka??? Az én fiam évek óta netről rendel, jopbbnál jobb könyveket, már meg sem kérdez, csak kéri a pénzt könyvre. Könyvre sosem sajnáltam, így csak néha kérem, hogy lazítson egy kicsit. Nyugodtan rendelj, mond meg anyudnak, semmi problémánk még nem volt!Szerintem veletek sem lesz gond!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!