Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mitől család a család? Mi...

Mitől család a család? Mi kell ahhoz, hogy egy férfi egy nő és egy gyermek együttélésekor azt mondhatjuk, hogy ők egy család? Szerintetek mi jellemzi a rendes, normálisan működő családot?

Figyelt kérdés
2021. aug. 1. 17:58
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
37%

Állatok közül csak a kutya lehet családtag? Mi a helyzet a haszonállatokkal?

18-as, a család emberek közössége, szerintem is, de egyesek kötik az ebet a karóhoz.

2021. aug. 2. 02:26
 22/33 anonim ***** válasza:
81%
És ha valaki a testvéreivel él együtt ők nem egy család?
2021. aug. 2. 06:22
 23/33 A kérdező kommentje:
Nem akartam vitát. Én tettem fel rosszul a kérdést. Valóban az a család akik együtt élnek. De én kifejezetten erre a szituációra, erre a családi összetételére gondoltam.
2021. aug. 2. 08:01
 24/33 anonim ***** válasza:
68%

Nem tudom, mi 10 éve házasok vagyunk, nincs gyerek és nem is akarunk soha. De egy család vagyunk.

:D

Viszont igen, a kutya is családtag nálunk, ahogy a barátainknál és a többi rokonnál is.

2021. aug. 2. 12:27
 25/33 anonim ***** válasza:
83%

Nekem a vőlegényem a családom. Gyerek valószínűleg sosem lesz, de ez nem változtat a dolgokon. Nekem nem a papír aláírásától lesz család a család, hanem annak az érzésnek a megszületésétől, hogy igen, ez az ember egy jó ember, aki szeretek, és akihez jó hazajönni. Aki miatt már nem a szüleimnél töltöttem a karácsonyt, hanem együtt díszítettük a fát és főztünk. Akire tudom, hogy bármikor bármiben számíthatok, akihez jó hazajönni.

Szerintem senki nem jöhet ahhoz, hogy önkényesen meghatározza, ki a család. Az egy dolog, hogy neked mit jelent. Mi család vagyunk a vőlegényemmel, másnak, meg három gyerek kell ugyanehhez. Ő dolguk. De a kirekesztő véleményüket tartsák a négy fal közt.

2021. aug. 2. 19:03
 26/33 anonim ***** válasza:
76%
25ösnek amúgy nagyon igaza van. Van ahol egy pár igazi példáértékű család,akik segítik,támogatják egymást, meg vannak olyanok akik egymás után gyártják a gyerekeket és mégsem lesznek sosem igazi család
2021. aug. 2. 21:48
 27/33 anonim ***** válasza:
80%

"Aki lepontozott, az tényleg úgy gondolja, hogy egy egyedülálló embert egy kutya (vagy macska stb.) családossá tesz?"

Igen, tényleg úgy gondolom.

2021. aug. 3. 10:06
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Én is így gondolom. 🙋‍♂️🐺😍😍😍
2021. aug. 3. 10:44
 29/33 anonim ***** válasza:
0%
Inkább egy komoly kérdés, ha már itt sokan a kutyát családtagnak tekintik, mert annyira betegek, vagy csak szimplán visszamaradottak. Ha ennyire beteg valaki, mint ti, és megtermékenyíti a saját édesanyját, akkor gyereke lesz vagy testvére??
2021. aug. 3. 10:50
 30/33 anonim ***** válasza:
16%
Azoknak, akik szerint a kutya családtag: Kérdezzétek meg azon személyeket erről, akik a kutyát eszik. :-))) Ha már ennyire okosak vagytok, gondoljatok bele, hogy ahány nemzet, annyi kultúra. A kérdező nem a magyar hagyományra gondolt, hanem a család alapvető fogalmát kereste. De a logika hiányzik itt pár embernél, ahogy látom.
2021. aug. 3. 10:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!