Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik szerint fontos a házasság...

Akik szerint fontos a házasság ahhoz, hogy családja legyen valakinek, miért gondolják így?

Figyelt kérdés

2021. júl. 11. 09:15
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
58%

#29: "Sajnos házasság nélkül semmi biztonságérzet nincs" - Soha olyan biztonságban nem éreztem magam, mint az elmúlt több mint 30 évben, a párom mellett, akivel 3 gyereket neveltünk fel és a mai napig imádjuk egymást. SOHA nem éreztük lényegesnek, hogy papírunk legyen arról, hogy összetartozunk. Nem azért tartunk ki egymás mellett már ennyi ideje, mert egy szertartás keretében igent mondtunk rá, hanem azért, mert szeretjük és tiszteljük egymást, és ezt ki is mutatjuk mind a mai napig.

Sosem laktunk albérletben, mindketten eladtuk a saját ingatlanunkat és közösen vettünk egy újat. Neki egy lakása és egy háza volt, nekem csak egy öröklött kis lakás 3/4 része + a szülei is eladták az ő lakásukat és együtt költöztünk többgenerációs házba. Így tudtuk/tudjuk segíteni a már nagyon idős és beteg szülőket (pár éve sajnos már csak anyósomat). A háznak fele-fele arányban vagyunk a tulajdonosai, hiába ő adott bele többet.

Amikor ő volt tartósan mujnkanélküli, akkor az én fizetésemből éltünk, a legkisebb gyerekkel ezért ő volt GYES-en és GYET-en (ezt a legtöbb házasságban élő pasi elképzelni sem akarja!). Amikor 40+-osan egyetemre mentem, hogy előrébb léphessek és jobb legyen a jövedelmem, maximálisan támogatott és segített, még a házimunka oroszlánrészét is átvállalata, hogy tanulni tudjak. Amikor aztán én lettem tartósan munkanélküli, akkor meg az ő fizetéséből és a korábbi megtakarításokból éltünk. Az én végkielégítésemből vehette meg életében az első ÚJ autóját, bár hitelre, de közösen fizetjük, közös a bankszámlánk is. MINDIG, mindenben támogattuk egymást és ez így lesz most már valószínűleg életünk végéig. Amiket manapság látok/hallok/olvasok: igen kevés házasság jut el idáig...

2021. júl. 11. 21:25
 32/49 anonim ***** válasza:
88%

Ahány ember - annyi féle kapcsolat, más és más prioritások.

Apám most fog 60 évesen 4x nősülni.

Anyu volt az első felesége, végig néztem azóta már pár házasságát, volt mindig nagy csinnadratta, lakodalom, aztán 10 évente válás.

Anyu meg a válás után 1 évvel megismerte az új párját, akivel 20 éve élnek boldogan, de soha nem házasodtak össze.

Én 15 éve vagyok a párommal, szavakba önteni nem tudom, mennyire szeretem és szeretettnek érzem magam mellette. Közösen vettünk házat, közös a számlánk, van 2 gyerek, mégsem házasodtunk össze.

Mindig azt mondja, számára az jelenti az elköteleződést, hogy velem vállalt gyerekeket, nem pedig Marikával, Gizikével stb.

Bár mostanában mondogatja, hogy a 20. évfordulónkon azért már illene majd összeházasodni 5 év múlva 😁

Megmondom őszintén, engem annyira nem izgat. 12 lagziban voltam életemben, ezekből mára csak 2 házasság van még egyben. Bizonyára emiatt a példa miatt, amit láttam, de számomra ez nem garantál semmit.

2021. júl. 11. 22:22
 33/49 anonim ***** válasza:
73%
Van egy házunk. Közös néven. Van egy gyermekünk és szeretnénk még egyet. Dolgozunk mind a ketten (igaz én itthonról, hogy a fiunk ne legyen bölcsis) de nem vagyunk házasok. Megkérni megkérte a kezem, mert a nagyszülei rágják a fülét, hogy "dehát az én időmben" én konkrétan azt hittem viccel. Persze igent mondtam, de nem nagyon tervezzük még az esküvőt. mi megvagyunk így, az, hogy most aláírunk egy papírt csak annyi változik, hogy nem élettársi kapcsolatban leszünk hanem házassági. A nevem marad, az övé is, a gyerek meg alapból az ő nevét kapta. Ha nem vagytok hazasok semmid nem marad? Hogyne maradna. De ha valaki ezen gondolkozik, akkor tuti válás lesz.
2021. júl. 12. 11:35
 34/49 anonim ***** válasza:
79%
Özvegyi nyugdíj van házasság nélkül is.
2021. júl. 12. 12:27
 35/49 anonim ***** válasza:
83%
#32: Akkor már inkább 25 évnél, és egyben letudjátok az ezüstlakodalmat is. XD
2021. júl. 12. 12:53
 36/49 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem akkor is megalázó, ha egy férfi nem akarja elvenni a párját, mert szerinte "csak egy papír", főleg amikor már évek óta együtt vannak, laknak és még gyerek is van. Örökös barátnő, párom, csajom kifejezés bizonyos kor felett és helyzetben már nevetséges és égő. Nyitva van a kiskapu... persze nem arról van szó, mert nyílván a házasság is zátonyra futhat 20 év után is, nem is a pénzről, hanem magáról a gesztusról. Hogyan bízhatnék meg egy olyanban és ráadásul szüljek neki gyereket, ha arra nem képes hogy elvegyen. Én nem leszek egy inkubátor, hogy csodás génjeit tovább adja, se nem ingyen cseléd stb. Nem leszek senki szeretője, mert így kb. ennyi, lehet szépíteni, élettársnak nevezni, de x év után sem hajlandó elvenni, akkor csak egy eszköz vagy, maradsz.
2021. júl. 12. 14:32
 37/49 anonim ***** válasza:
79%
De ha házasok vagytok akkor is ugyan ez, csak van róla papír meg gyűrű.
2021. júl. 12. 14:41
 38/49 anonim ***** válasza:
100%
"se nem ingyen cseléd " Miért ha házasságban a férj nem csinál semmit, de Te kiszolgálod akkor nem Vagy az? Hány nő van aki házasságban kevesebb pénzzel van, mint anélkül, mert a férje kezeli a pénzét és úgy kell kikönyörögni a háztartásra valót is. Semmi nem függ attól, hogy bánnak veled. Senki nem fog többre tartani, mert van papírod. Amúgy házasságban is ugyanúgy összepakolhat és elköltözhet bárki pár óra alatt, mint papírral.
2021. júl. 12. 16:15
 39/49 anonim ***** válasza:
46%
Nyilván feleségként sem akar lenni senki sem cseléd. Másképp fogalmazok: Nem fogok főzni, mosni stb. feleségként viselkedni, ha nem vagyok az. Mellesleg csak a buta és/ vagy munkakerülő nők lesznek később ténylegesen cselédek, csak azok hagyják, hogy a keresetét a férj ossza be. Az "ingyen cseléd" kifejezést manapság amúgy erre használják, mikor úgy gondoskodsz egy pasiról, mint egy feleség, de nem vagy az. Amúgy kérdem én: Itt most a sok lepontozó, akiknek nem tetszik, hogy "vannak nők, akik igen is elvárják, hogy vegyék feleségül, mert nem akarnak örökös barátnők lenni", azok most férfiak, akik nem akarnak felelősséget vállalni és csak kényelmes nekik, hogy van egy nőjük, mert jobb mint anyucival élni, lopják kb. a barátnő idejét, miközben kb. miss tökéletest várják, szóval kihasználós pasik vagy olyan nők, akik az előbb felsorolt csodabogár-félék barátnői és savanyú a szőlő, és most itt próbálják megnyugtatni magukat, miközben évek után ennyivel sem képes megtisztelni őket a párjuk? Ilyen önigazolás?
2021. júl. 12. 20:44
 40/49 Csakegysajt95 ***** válasza:
100%
A házasság egy darab papír 😀 persze van sok jogi előnye, de ennyi... Ha mégsem jön össze, akkor sokkal nehezebb kilépni belőle, mint egyszerűen házasság nélkül megy mindenki a saját dolgára. Nem a házasság miatt lesz egy kapcsolat tartós. De mindenkinek szíve joga eldönteni 😀
2021. júl. 17. 05:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!