Mit kéne tennem, hogy ne bántsam meg?
Kb két héttel ezelőtt megemlítettem apukámnak, hogy lesz az egyik kedvenc együttesem koncertje, és hogy szeretnék rá elmenni.. Aztán megnéztem a jegyárakat, és rájöttem, hogy nekem egyszerűen nem ér ennyit, mert én alapvetően nem szeretem a tömeget meg a hangos zenét, ennyit fizetni meg főképp nem akartam érte. Ezt el is mondtam apukámnak, hogy szerintem túl drága, meg nekem ennyit nem ér meg, nem mennék el, ezzel lezártnak tekintettem a dolgot.
Erre ma a odaadta a jegyet, amit megvett nekem, a koncertre.. Egyáltalán nincs kedvem elmenni rá, a gondolatától is ideges leszek, sajnálom a pénzt, amit ráköltött.
Ti mit tennétek, elmennétek a koncertre (pedig jól jönne az a 15 ezer amúgy...) vagy megmondanátok az igazat, és visszavinnétek a jegyet(vissza lehet egyáltalán?)? Annyira borzasztóan érzem magam, nem akarom megbántani az apukám, tudom, hogy csak örömet akart szerezni, de tényleg nem akarok elmenni a koncertre, csak pazarlás lenne.
17/L
Örülj neki, hogy ilyen jófej, rendes apukád van! Hogy nézne most ki, ha eladnád a jegyet? Ezután már az a minimum, hogy elmész... Legközelebb, ha valamit pazarlásnak tartasz, akkor egyszerűen ne közöld apukáddal, így nem fog neked jegyet venni. Logikus...
Én a hleyedben nagyon szépen megköszönném apukámnak, hogy ilyen aranyos volt, és elmennék. De többé nem említeném meg neki, hogy milyen drága szórakozáshoz lenne kedvem.
19:58: Félreértettél, én nagyon örülök, hogy gondolt rám, és szerencsés vagyok, amiért ilyen az apukám. Viszont megmondtam neki, hogy ennyiért nekem pazarlás egy koncertjegy, mert ennyire nem szeretem a koncerteket. Azt, hogy mennék még azelőtt mondtam, hogy tudtam volna, mennyibe kerül.
Így viszont már a gondolattól is sírhatnékom van, hogy ezzel mennyi pénzt pazarol rám.. Persze nem akarom megbántani, de nem 1000ft-ról van szó.
Egyébként persze megköszöntem neki és próbáltam úgy tenni, mintha örülnék, szóval ő nem tudja, hogy nem örülök neki..
Ha nem tudnál a jegy áráról akkor jól éreznéd magad? Mert ha akár csak félig-meddig is igen a válasz, akkor menj el.
Ha szerencséd van lehet, nagyon jól érzed magad.
Úgy tekints a jegyre, mintha nyerted volna valamilyen játékon. Apád már nem öltözhet be mikulásnak, mint amikor kicsi voltál, mert az hülyén nézne ki. Most így mikulás.
De legközelebb légy megfontolt a kívánságaiddal.
Menj el a koncertre. Örömet akart szerezni az ajándék jegyekkel. NEM 15 ezer Ft-ot kaptál ajándékba, hogy szórd el, hanem a jegyeket kaptad. Tehát nincs olyan, hogy jól jönne a 15 ezer, mert azt akkor sem kapnád meg, ha visszavinnéd a jegyeket.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy anyagilag jobban jársz, ha elfogadod, mert egyébként nincs pénz, hanem azért mondom, hogy érezd a különbséget. Ő nem pénzt akart adni neked (valamire általában, ha kell, jegyre), hanem a jegyet akarta ajándékozni. Nem az ár számít (akkor sem, ha drága), hanem hogy a koncertet kaptad ajándékba.
Úgyhogy ne foglalkozz az árával meg a pazarlással, fogadd el a jegyet és érezd jól magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!