Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért viselkedik így a sógornő...

Templomkertkapukilin kérdése:

Miért viselkedik így a sógornőm? Ti mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tavaly ilyenkor a koronavírus következtében megszűnt az albérletem és az a páromhoz, illetve a családjához költöztem. Mi 4 éve vagyunk együtt jelenleg. Ekkor még itt lakott a párom nővére és a barátja is, viszont ezt követően rövid idővel elköltöztek, azóta egy várossal odébb élnek. Ők 30, mi 20-on évesek vagyunk.

Amióta ez a korona dolog tart, azóta mindketten home officeban dolgozunk, egész nap a házba vagyunk zárva szinte. Én konkrétan a párom szobájába, egy alig pár négyzetméteres helységbe, ahol az ágy és az ajtó között mindössze 4 lépés van (eredetileg ez egy dolgozószoba volt). Ide van betuszakolva az asztali pc-m, amelyen a munkámat tudom végezni. Szinte ebben a szobában töltöm a reggelem és estém amióta itt vagyok és ez a páromat is nagyon zavarja. Szinte átesünk egymáson, illetve a kettőnk dolgain.

A sógornőm költözése után szerettük volna átcuccolni a nagyobb szobába, amelybe lehetőségünk lett vona legalább egy elszeparánt kis irodát kialakítani magunknak, amelyre természetesen a sógornőm többször is "nemet" mondott, pontosabban letudta egy 'nem tudom, gondolkodok rajta' dumával, amelyből aztán soha nem lett semmi. Havi 3-4 alkalommal alszik csupán itt, legtöbbször egyedül, semmi szüksége nincs már rá, azon kívül, hogy 2-3 szekrényét tárolja benne.

A legutóbbi próbálkozásunk, hogy megbeszéljük vele ezt a dolgot heves hisztériát váltott ki nála, olyan értelmezhetetlen dolgokkal, mint például: Mi utáljük őt, csak zavar minket, ha itt van. Egyébként is az öccse gyerekként tönkretette a dolgait (?) és az amúgy is az ő szobája, hogy jövünk mi ehhez.

(Amit kicsit nevetségesnek találok, mert eredetileg a páromé volt, amíg a sógornőm barátja ide nem költözött hozzá és nem tették ki se szó se beszéd onnan a páromat.)

Erre az volt a ráadás, hogy felhívta anyósomat és heves, keserves hisztizésbe kezdett, majd felrohant és magára zárta az ajtót ahelyett, hogy felnőtt emberek módjára megbeszélje végre velünk a helyzetet és ne csak kibújjon alóla folyamatosan. (Azért egy 30 éves nőtől már rég nem azt várnám, hogy az anyja szoknyája alá bújik.)

Nem egyedi dolog ez nála, képes csak azért hergelni az anyósomat a saját fia ellen is, mert nem vette fel neki a telefont amikor ő akarta vagy hogy a párom nem adta neki kölcsön a kocsit amikor hivatalos helyre kellett mennie késő délután (este 8-as kijárási korlátozás kellős közepén), hogy egy szatyrot (benne pár apró lommal), nehogy véletlenül meg kelljen fognia a kezébe és vonatra kelljen vele szállnia.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Nem igazán segít a szép szó és még ha tudja is, hogy nekünk ez így nagyon kellemetlen, csak szívat minket tovább.

Köszönöm a válaszokat előre is!

2021. máj. 18. 10:33
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem mikor legközelebb ott jár a sógornőd, állítsátok kész tények elé, hogy ez az én szobám volt, és most visszaköltözök, légyszi segíts átvinni a cuccaidat. És ennyi. Nem kell megkérdezni, nem kell választást adni neki. 30 éves. Én 22 majd 32 évesen költöztem el a szülői házból, mindkétszer elfoglalták a szobámat, anyu átalakította vendégszobává stb, szó se volt róla, hogy fenntartanak nekem egy szobát, a szobámat. Most, hogy saját házba mentünk, a szobám teljes homályba veszett.

A férjem "gyerekszobája" most is úgy tündököl, mintha bármikor hazamehetne, mindene ugyanúgy van. Ahány ház, annyi szokás. Szerintem alakítsátok át a "szabályokat". Felnőtt, bármikor hazamehet, de nektek a nagyobbik szoba kell, és ennyi. Nálunk is sok szobacsere volt, mikor hazamentem, kaptam egy szobát amit berendezhettem magamnak, majd mikor újra elköltöztem, anyu alkalmazkodott ehhez, és átrendezte. :D Ő is csak párat aludni jár haza, nem kell őrizgetni a gyerekszobáját. Ti meg majd eldöntitek mikor mentek külön.

2021. máj. 18. 11:46
 12/25 anonim ***** válasza:
79%

a koronavírus következtében megszűnt az albérletem

Bocs, de mivel rohadt sokan költöztek ki a vírus miatt (megszűnt meló, online oktatás az egyetemen), simán tlaáltál volna másikat, ha akarsz, nem akartál.

2021. máj. 18. 12:01
 13/25 anonim ***** válasza:
68%
A sógornődnek van igaza.
2021. máj. 18. 12:35
 14/25 anonim ***** válasza:
55%

Úgy érzem, most le fognak pontozni, no meg nem is a kérdésre válaszolok, viszont! Miért lenne a sógornak igaza? Ugyan annyi joga van az öccsének (tehát a kérdező párjának) is a házban lenni, mint amennyi joga neki is volt.

Valamint a sógort miért nem támadtátok be? Ő is rá volt szorulva az anyai segítségre, mert ő is a szüleinél élt a párjával és nemrégiben költözött el.

Nincs semmi joga már ahhoz a szobához, az nem az övé, simán beköltözhetne a testvére és a párja is-

Az már másik kérdés, hogy valóban kereshetnének albérletet, de az a baj, hogy ez nagyon sok mindentől függ; ár, elhelyezkedés és ugye a szoba mérete. Ez csak egy átmeneti helyzet, ehhez szerintem nekünk már nem sok közünk van

2021. máj. 18. 12:41
 15/25 anonim ***** válasza:
73%
Igen, a sógórnőd hisztis, de nem teljesen értem, mit keres egy négy éve együttlévő pár még mindig anyunál? Réges régen külön kellett volna már költöznötök és akkor nincs ez az egész. Másrészt viszont abban a házban ő van otthon, te vendég vagy. Semmi jogod ott rendezkedni és utasítgatni senkit se.
2021. máj. 18. 12:44
 16/25 anonim ***** válasza:
85%

Szinte biztos, hogy nem itt kezdődik a dolog. Lsd autós eset. A kocsi elvitele ellen a kifogás, hogy este 8-tól kijárási korlátozás van, szóval inkább menjen vonattal, amivel tuti jóval hosszabb az út, tehát később ér haza. Mi ebben a logika? Ja semmi, csak egyszerűen nem akarta odaadni a kocsit és kellett valami szar kifogás.

Nincs itt rejtély, nem jó a testvéri viszony, ennyi. Ott tesznek egymás alá, ahol tudnak.

Mit lehet tenni? Elhagyni a mamahotelt.

2021. máj. 18. 12:47
 17/25 anonim ***** válasza:
76%
Felnőtt, dolgozó emberek vagytok, miért a szülők nyakán éltek még mindig? Tessék összepakolni és keresni egy saját albérletet, onnantól nem lesz aki megmondja melyik szobába lehettek és melyikben nem.
2021. máj. 18. 12:47
 18/25 anonim ***** válasza:
59%

"Másrészt viszont abban a házban ő van otthon, te vendég vagy. Semmi jogod ott rendezkedni és utasítgatni senkit se."

Ez a lényeg!

A kérdező sógornője családtagként megy haza. A kérdező meg örüljön, hogy ott lakhat. Nagy különbség!

Egyébként pont a home office miatt kellett volna albérlet. Ha a kérdező és párja is reggel elmennek, este hazajönnek, negyedannyira sem zavarják a szülők életét - és negyedannyira sem zavarta volna őket sem az, hogy szűkösen vannak - mint így, hogy 7/24-ben ott csücsülnek egy kicsi szobában, ami tele van zsúfolva a holmijaikkal.

2021. máj. 18. 12:52
 19/25 anonim ***** válasza:
69%
Mit képzelsz te magadról, hogy megmondod a palid nővérének, hogy mi hogy legyen a SAJÁT lakásukban? Te ott egy megtűrt személy vagy, nehogy már te diktáld a feltételeket. Ha a húgom pasija be akarna költözni az én szobámba a családi házban (ahova évente 3-4x járok, révén, hogy külföldön élek) fixen nemet mondanék, ha olyan lenne a stílusa mint a tiéd. Ne itt verjed magad, hanem költözzél el szépen, majd ott az lesz amit te akarsz. Más házában meg nem te diktálsz.
2021. máj. 18. 12:58
 20/25 anonim ***** válasza:
86%

Azért az tényleg durva, hogy beköltözöl más emberek házába és nekiállsz furkálódni, rendezkedni meg igényeket benyújtani ahelyett, hogy meghúzni magad hálásan.

Én is laktam az anyósoméknál egy évet, míg a házunk kész lett, hát eszembe nem jutott volna a sógornő szobájába átköltözni meg ilyen igényeket támasztani...

2021. máj. 18. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!