Olyan lehetséges, hogy valakinek az anyja vagy az apja a testvére? Ha igen hogy?
"Az evolúció miért nem alakult úgy, hogy családon belül ne lehessen szaporodni?"
Technikailag nem lehet, mert minél közelebb áll egymáshoz vér szerint a két szülő, annál nagyobb eséllyel születik valami problémával a gyerek, ami sokszor halálos.
#3 vagyok. Nagyon szépen köszönöm a "megértést" és hogy "nem" lettem lepontozva.
Nem is értem hogy mire számítottam🙄
Amúgy családon belül lehet szaporodni csak szinte biztos hogy lesz valami fogyatékosság/rendellensség.
Úgy, mint a Thébai mondakörben, amit Szophoklész, görög drámaíró örökített meg. Oidipusz király a saját tudtán kívül megölte az apját, Laiosz királyt, elvette az anyját, Iokasztét és négy gyermeket nemzett neki: Polüneikészt, Eteoklészt, Antigonét és Iszménét.
Vagy volt olyan 20 évvel ezelőtt a Kedves nővérkék című sorozat, amelyben egy orvos az ápolónő lányát megerőszakolta, s gyereket nemzett neki, aki szintén nővér lett. Mikor megtudta, hogyan fogant, begyógyszerezte magát, de megmentették.
Elisabeth Fritzl esete az elsőre egy példa (ő anya és egyben féltestvér is).
Oidipusz király jó példa a másodikra (apa egyben féltestvér is).
A lényeg, hogy szülő-gyermek szexből születik gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!