Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem házasodnak mostanába...

Miért nem házasodnak mostanában az emberek?

Figyelt kérdés
2010. aug. 23. 13:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
60%

Manapság nagyon sok embernél ez elvi kérdés, azaz elvi okai vannak, hogy nem házasodik ("minek ehhez papír?" meg stb).

sokaknak egyszerűen nincs rá pénze

2010. aug. 23. 14:05
 12/22 anonim válasza:
54%
Ma már alig van aki úgy gondolja, hogy a házasság nem arról szól hogy "végre megszereztük a papírt". Alig van olyan fiatal, nem csak fiúk, hanem lányok is, akik merik vállalni a felelősséget. Mert a házassághoz nem csak szerelem, hanem felelősség is kell!!! Most még rengetegen nem gondolnak bele, hogy majd 50-60 évesen hogy fogják bánni, hogy inkább a "SZABAD ÉLETET" választották, minthogy egy szerető családban éljék le az életüket, gyerekekkel, unokákkal, és szerető társsal.
2010. aug. 23. 14:09
 13/22 anonim válasza:
54%

Azért mert az emberek agyában vannak a "gondok"/változások. Aki azt írja, hogy mert úgyis elválok. Hát akkor mi értelme van dolgozni, mert úgyis kirugnak... stb. Hát az hogy nincs pénz, az igaz... de ez sem lehetne akkora gát, mert lehet 2 tanuval is házasodni, nem kell banzájt csapni.

A mai világban az emberek értékrendje változott meg. Ma már a házasság sem az mint régen. Ebben a mai rohanó, "divatmajom" világban már nincsnek meg azok az értékek amik régen voltak. Nekem a környezetemben is csak azok házasodtak, akik kicsit másként gondolkoztak és nekik az örökké az még mindig örökké... és nem abból indultak ki, hogy úgyis elválnak.

2010. aug. 23. 14:14
 14/22 anonim ***** válasza:
43%
Azért, mert dolgozni kötelező!! viszont házasodni nem szükséges ha úgy akarjuk, csak egy papír miatt. Nem az fogja eldönteni, hogy szeretjük e egymást vagy sem.
2010. aug. 23. 14:16
 15/22 anonim válasza:
52%
Teljesen egyet értek az előttem íróval!
2010. aug. 23. 14:16
 16/22 anonim válasza:
59%
előző vagyok. a 14:14-esre gondoltam.
2010. aug. 23. 14:17
 17/22 anonim ***** válasza:
50%

Nekem nincs rá szükségem, hogy egy csomó ember előtt bizonygassam, hogy szeretem a másikat...

Attól meg hülyét kapok, hogy azért nem házasodik valaki, mert "fél az elköteleződéstől". Egy élettársi kapcsolat is ugyanolyan tartós sőt tartósabb is lehet, mint egy házasság. Csak egyeseknek kell, hogy mások tapsoljanak a szerelmükhöz (?), másoknak nem.

2010. aug. 23. 14:20
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

mert anélkül is szerethetem a párom. együtt élhetek vele. lehet gyerekünk.

minek ehhez egy "szerződés" amiben tulajdonképpen az érzelmeimre vállalok garanciát?

nem félek elköteleződni, hiszen már most is együtt élünk, és tervezzük a jövőnket.

a pénz nem ürügy, hiszen van, csak épp nem erre szeretnénk költeni.

2010. aug. 23. 16:22
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Bla-bla aki azt írja minek a papír stb.Ő is ugyanúgy szeretne szép esküvőt de nem lehet vagy nincs rá keret vagy nincs meg a megfelelő ember és így vigasztalódik.Én azért nem mert nincs rá pénzem.Igaz van olyan itt aki szerint nem is kell mert ő besétál negyed magával és vége.Nem akarja megosztani senkivel az örömét mert önző.Na ő is egy álmodozó irigy ember.
2010. aug. 23. 17:02
 20/22 anonim válasza:
0%

Mert elterjedt sajnos ez a rendkívül szánalmas és ostoba elmélet, h "jaj minek az a papír?". Aki az anyagiakra hivatkozik, annak meg lehet mondani, h az anyakönyvvezető két tanu jelenlétében ingyen és bérmentve összead, mellesleg jogilag és számtalan téren előrébb vannak a házasok. Teljes mértékben házasságpárti vagyok, ez nyilván kiderült, én biztos nem szülnék gyereket házasság nélkül. Nekem ez fontos, akinek nem fontos annak nem. Meggyőzni senkit nem akarok. Csak azt utálom, amikor olyan marha okosnak képzelik magukat a házasságellenesek és már cikinek kellene érezni, ha vki majd szeretne egyszer megházasodni. Különben meg vhol mélyen biztos mindenki vágyik rá.

A házasság komoly megfontolt kapcsolatoknak való. Az ágyról-ágyra járó éjjeli pillangóknak természetesen nem...

2010. aug. 23. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!