Miért nem házasodnak mostanában az emberek?
Manapság nagyon sok embernél ez elvi kérdés, azaz elvi okai vannak, hogy nem házasodik ("minek ehhez papír?" meg stb).
sokaknak egyszerűen nincs rá pénze
Azért mert az emberek agyában vannak a "gondok"/változások. Aki azt írja, hogy mert úgyis elválok. Hát akkor mi értelme van dolgozni, mert úgyis kirugnak... stb. Hát az hogy nincs pénz, az igaz... de ez sem lehetne akkora gát, mert lehet 2 tanuval is házasodni, nem kell banzájt csapni.
A mai világban az emberek értékrendje változott meg. Ma már a házasság sem az mint régen. Ebben a mai rohanó, "divatmajom" világban már nincsnek meg azok az értékek amik régen voltak. Nekem a környezetemben is csak azok házasodtak, akik kicsit másként gondolkoztak és nekik az örökké az még mindig örökké... és nem abból indultak ki, hogy úgyis elválnak.
Nekem nincs rá szükségem, hogy egy csomó ember előtt bizonygassam, hogy szeretem a másikat...
Attól meg hülyét kapok, hogy azért nem házasodik valaki, mert "fél az elköteleződéstől". Egy élettársi kapcsolat is ugyanolyan tartós sőt tartósabb is lehet, mint egy házasság. Csak egyeseknek kell, hogy mások tapsoljanak a szerelmükhöz (?), másoknak nem.
mert anélkül is szerethetem a párom. együtt élhetek vele. lehet gyerekünk.
minek ehhez egy "szerződés" amiben tulajdonképpen az érzelmeimre vállalok garanciát?
nem félek elköteleződni, hiszen már most is együtt élünk, és tervezzük a jövőnket.
a pénz nem ürügy, hiszen van, csak épp nem erre szeretnénk költeni.
Mert elterjedt sajnos ez a rendkívül szánalmas és ostoba elmélet, h "jaj minek az a papír?". Aki az anyagiakra hivatkozik, annak meg lehet mondani, h az anyakönyvvezető két tanu jelenlétében ingyen és bérmentve összead, mellesleg jogilag és számtalan téren előrébb vannak a házasok. Teljes mértékben házasságpárti vagyok, ez nyilván kiderült, én biztos nem szülnék gyereket házasság nélkül. Nekem ez fontos, akinek nem fontos annak nem. Meggyőzni senkit nem akarok. Csak azt utálom, amikor olyan marha okosnak képzelik magukat a házasságellenesek és már cikinek kellene érezni, ha vki majd szeretne egyszer megházasodni. Különben meg vhol mélyen biztos mindenki vágyik rá.
A házasság komoly megfontolt kapcsolatoknak való. Az ágyról-ágyra járó éjjeli pillangóknak természetesen nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!