Miért sértődött meg a férjem lánya? Őt nem vittem magammal kirándulni.
Pár hónappal ezelött kijelentette hogy láthatáskor az apjával akar lenni csak. Elötte programoztunk négyesben is. Van egy 6 éves féltestvére.
Most hétvégén is láthatás volt. Én mivel jó idő volt elmentem a kicsivel kirándulni,jól éreztük magunkat. Lényeg a lényeg hogy a nagylány megsértödött mert ő nem jöhetett. Ő kérte hogy hadd lehessen csak az apjával,gondoltam hogy a kicsi ne lógjon rajtuk mi nem is leszünk itthon. Addig nem volt ezzel baja míg rossz idő volt és kb itthon ültünk a testvérével míg ő és az apja videójátékoztak vagy épp csavarogtak vhol pl férjem haverjainál ahol vannak vele egykorú gyerekek.
Most hogy mi is ki tudunk mozdulni nem tetszik neki vagy nem tudom.
Minenesetre a férjem kapott egy üzenetet a volt feleségétől hogy milyen dolog ez hogy a nagylányt kihagyjuk mindenből. A férjem velem kezdett vitázni hogy megkérdezhettem volna tőlük akarnak e velünk jönni. Mondtam neki mi a tervünk-van a közelünkbe egy tó és játszótér oda kirándultunk,vittem enni innivalót egész nap ott voltunk.
A nagylány 12 éves.
Hogy kezeljem ezt a helyzetet legközelebb? A nagylány még mindig csak az apjával szeretne lenni láthatáskor.
18
Azé hátrébb az agarakkal. Amikor összejött a kérdező a párjával, tudta hogy van gyereke. Az a lány kicsit hamarabb ott volt már, mint a kérdező meg a közös. Nem kell a plusz feszkó, mert az egész családnak ártanak vele. Ezt a felnőtteknek kell megoldani és nem egy 12 éves lánnyal veszekedni meg hazugnak beállítani. A kérdezőnek amúgy igaza van a kérdésben.
Komoly, hogy egy 12 éves gyereket hibáztat itt mindenki... Persze nem viselkedik éretten, és racionálisan, megfontoltan, de ez elvárható egy 12 évestől? Sokszor 3x ennyi éves, meglett emberek sem képesek erre.
A mozaikcsalád egy működésképtelen koncepció pont az ilyen esetek miatt, mindenkiben tüske van és a legapróbb konfliktusnál is még jobban sérül mindenki. A megoldást nem tudom, nyilván bele sem kell menni ilyen szituációba. Viszont ha már vki belemegy, sokszor nem marad más, mint a tűrés, minden szereplőnél. A különbség csak annyi, hogy a szülők választhatnak, a gyerekek viszont mindig passzív szereplői ennek, akik csak bele vannak rángatva. A felelősség és a nagyobb tűrési korlát így szükségszerűen mindig a szülőnél van és nem a gyereknél, pláne ha az egy kiskamasz, aki akkor is ilyen lenne, ha a szülei meg együtt lennének.
Én se mondom, hogy idegen a nagylány, de a kérdezőnek nincsenek kötelezettségei feléje.
Természetesen, ha mindenki normális lenne és mindenki szeretné, akkor lehetne közös programokat szervezni négyesben. Jelenleg egyedül a kérdező viselkedik normálisan, és egyébként is a közös programokat nem neki, hanem az apának kell kezdeményeznie. Mert ő van középen ebben a mozaikcsaládban! (Ezt viszont neki lehetne a szemébe mondani.)
Elfogadom, hogy a lány sérült a válásnál, de én itt egyértelmű sz...kavarást látok. Azt természetesen érdemes tisztázni, hogy ő pontosan mit mondott az anyjának. Elvileg lehet, hogy az anyja elferdítette a lány szavait. Bár, ha nem panaszképpen mondta volna a lány, akkor aligha telefonált volna az anyja emiatt.
Mondjuk nem is értem: 12 éves, gondolom tudja a telefont kezelni, és nincs megtiltva neki, hogy beszéljen az apjával. Akkor miért nem a lány mondta ezt az apjának? Sőt, miért utólag mondta? Miért nem aznap, amikor ő az apjával kettesben volt, a kérdező meg a kisgyerekkel másutt? Akkor még semmi baja nem volt a programmal, csak utólag kitalálta, hogy mivel lehet bemószerolni az apja feleségét???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!