A barátnőm gyereket akar vállalni a barátnőjével, hogy beszélhetném le róla?
Ez az oldal elvileg arra van, hogy anonimitásunkat megőrizve segítsük egymást, így mindenképpen segítséget kérnék itt.
Legjobb barátnőm(25) 3 éve jár a barátnőjével. Összeköltöztek, gyereket akarnak. Én tudok egyedül a dologról, mert felkértek donornak is. Hosszú gondolkodás után nemet mondtam, pedig tudtam, hogy nagyon fog nekik fájni. Én támogatnám őket, de úgy gondolom, a saját gyerek nagyon nagy kihívás. Örökbefogadás lenne a legjobb ötlet, de ők egy sajátot akarnak (barátnőm szülne, legalább az ő génjeit örökölné a baba). Keservesen próbálkoznak, lombikprogramban nem vehetnek részt, mert az a feltétel, hogy az egyik nő ne legyen képes megtermékenyülésre, ők viszont képesek. Csodálatos dolognak tartom a kitartásukat és férfi létemre a szívem a meghasadás határán áll, ahogy látom az elszántságukat. Mindezek ellenére nagyon intoleráns világban élünk, én óvnám őket a megpróbáltatásoktól, mert jó emberek mindketten. 11 éve ismerjük egymást, segítettem neki, mikor a szüleinek elmondta, hogy kicsoda ő valójában, túl voltam egy kemény baleseten, ő mindvégig mellettem állt, egyszerűen nagyon jó lány. A barátnője is, őt is nagyon hamar a szívembe zártam. Az egyetlen megoldás az lenne, ha kiköltöznének egy toleránsabb országba, ahol a melegek gyerekvállalási lehetőségei nem ennyire korlátozottak. Prédikáltam már nekik eleget arról, hogy próbáljanak meg örökbe fogadni, de sírásban törtek ki. Nehéz dolog volt visszautasítani őket, mikor azt kérték, legyek donor, mert mégis csak a barátaimról van szó, ahol tudok, segítek nekik, de valahogy ez nem megy. Nem azért, mert megfosztanám őket a boldogságtól, de félek, hogy itt, Magyarországon keserű sorsuk lenne. Voltak egy csoportban, mely homoszexuális embereknek nyújt biztatást és segítséget gyerekvállalás ügyben, meleg párok osztják meg egymással a tapasztalataikat, de 2 ilyen foglalkozáson vettek részt, mert a barátnőm kedvese nem mutatott hajlandóságot a többi foglalkozáson való részvételre. A baráti társaságunkban nemrég született egy kislánya 2 barátunknak, a barátnőmék persze teljesen kibuktak a dolgon, mert nekik nem lehet "simán" gyermekük. Szeretnék valami segítséget nyújtani nekik, de korlátozottak a lehetőségeik, az örökbefogadás sem a legegyszerűbb dolog. Remélem, jó kategóriában van a kérdés. Neten olvasgattam fórumokat, de nem igazán láttam használható írásokat ezzel kapcsolatban. Tudtok nekem segíteni? Bármi, ami hasznos lehet és eszetekbe jut, légyszíves, írjátok, tanácsokra lenne szükségem.
Nagyon köszönöm előre is!
28/F
Ez tényleg nehéz ügy.Az örökbefogadást sem tolerálná ez az ország,nem csak a saját gyereket,így az érvelésed számomra lapos.Inkább abban látom az okot,hogy segíteni szeretnél,de TE nem akarsz gyereket,ezért érvelsz az örökbefogadás mellett a saját ellen.
Ajánlhatod nekik esetleg a sperma bankot:
Tudom,hogy a kitétel a meddőség,de ez elég papíron igazolni,vagyis kellene egy doki,aki ezt aláírja.Tudom törvénytelen,de más út nincs azon kívül,hogy szexelnek egy pasival.Nehéz helyzetben vannak az biztos!
az a kérdés nem merült fel benned, hogy hogy éreznéd magad TE, amikor meglátod a gyereket? apai ösztönök? vagy akár a tudat...
akkor már inkább egy ismeretlenebb, de jó génekkel rendelkező másik hímnemű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!