Milyen nálatok egy családi ebéd?
"Anyum és a párom eszik, Én pedig addig fent táncolok az asztal tetején a húslevesben bokáig állva..."
Nagyot nevettem
néha van, de semmi különös nincs benne, általában nem együtt eszünk, mert sosincs otthon mindenki egyidőben. de ünnepekkor (szülinapok, karácsony) nagyim mindig főz, meghívja az egész családot és olyankor 2-3 órán keresztül csak eszünk meg utána beszélgetünk meg minden:) azt nagyon szeretem
17L
A hétvégi családi ebédek amin csak amin csak mi 5en vagyunk az olyan hogy együtt a család meg normálisan eszünk...
Nálunk az ilyen ünnepi ebédek a Candy Kamera szintűek! Ha mamáméknál összegyűlűnk 15-20-an az brutális!!! A húsleveshez mama megfőz 1,5 kg lewestésztát abból fél kilót tesóm és nokatesóm megeszik! Meg adunk körbe mindent a fele az asztalon végzi! Jajj, valakinek a kajájában előbb utóbb bogár lesz ha kint eszünk! BORZALMAS!!!Valaki kitalál vmi idióta poént(általában apa, vagy szóbakerül 1 video)Mi gyerekek pedig egymást szivatjuk! 1 ebéd levesel, pacallal(vagy marha/birkapörköltel),franca salátával, sült hussal, rengeteg süteménnyel 2-3 órát vasz igénybe!!!
11/L
Nálunk is csak születésnapokon, karácsonykor és néha névapokon, házassági évfordulókon van nagy családi közös evés, ilyenkor összeülünk, úgy, hogy (csak hogy hosszabb legyen :P):
Nagymamám
Nagynéném
Unokanővérem
Unokabátyám
Unokabátyám barátnője (amennyiben 1 évnél régebben vannak együtt)
Bátyám
Bátyám felesége
Bátyámék 4 éves kisfia
Apum
Apum felesége
Nagyobbik öcsim (7 éves)
Kisebbik öcsim (szintén 4 éves)
Párom
és végül én
Ez így 14 ember :) Húsleves (egy csirkéből, egy marhából), utána leveshusi és velős pirítós :D, aztán rántot csirke- és pulykamell, marha- és/vagy disznósült, natúr csirke- és pulykamell, köretnek rizs, rizibizi, sima sültkrumpli, fűszeres sültkrumpli, krumplipüré, vegyes zöldségek... savanyúság: cékla, csemegeuborka, kovászos uborka, majonézes cékla, savanyú káposzta, savanyú káposztával töltött paprika. Édesség: almás pite, brownie, mézes krémes, kávés süti, zserbó, pogácsa, sajtos rúd
"Röviden" ennyi :) ezek általában 11-től délután 5-ig/6-ig tartó programok, játékkal, beszélgetéssel, ajándék osztogatással :) a vőlegényem szerint igazi olasz család vagyunk, szörnyen hangosak, mutogatósak, vitázósak :D De imádom az ilyen alkalmakat :)
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!