Jövő héten találkozom a párom gyerekével, először. Hogyan viselkedjek?
Közös döntés alapján váltak el 2 éve, én utána jöttem képbe, az exfeleség mégis utál, ellenem hangolja a gyereket, pedig nem is ismer. A gyerek 15 éves, elég befolyásolható típus a párom elmondása alapján, de nagyon sokat beszélgettek rólam, rólunk, az életünkről, és mostmár eljutottunk odáig, hogy szeretne engem megismerni, kíváncsi, érdeklődő (eddig sem erőltettük, csak reménykedtünk benne, hogy eljön ez az idő). Jövő héten találkozunk, eljön hozzánk az én lakásomba, ahová a párommal összeköltöztünk, és tervezünk egy rövid kis kirándulást ha jó idő lesz, ill. ha nyitnak az éttermek, akkor egy ebédet, az éttermet majd a gyerek választja.
Volt valaki már ilyen helyzetben? Hogyan viselkedjek, vagy hogyan ne? Zavarban leszek szerintem, szeretnék nagyon megfelelni, "jól teljesíteni". Adna valaki tanácsot?
Csak add önmagad. Ha mufurc,utálatos, akkor sem téged utál, csak a helyzetet, hogy apának más párja van, nem anya.
De 15 évesen szerintem már van annyira értelmes, hogy felfogja, hogy attól az apja az apja marad, és örülni kell annak, hogy boldog, nem élhet örökre egyedül, csak mert az anyjával nem úgy jött ki a lépés.
Viszont egy jó tanács, hogy semmiképp ne akarj úgy viselkedni, mintha az anyja lennél, arra harapnak.
Páromnak is elváltak a szülei, neki is csak annyi volt a kikötése az anyja irányába, hogy nem érdekli, azzal boldog, akivel akar, csak ne akarjon az új pasi az apja lenni. Az apukája már nem él,de neki nem is volt “új nője” sosem..
Nem tudom, hogy mennyit tudsz a gyerekről (érdeklődési körök, esetleg kedvenc tantárgy,zene ilyesmik) De utána nézhetsz pár dolognak, és akkor lesz téma. Viszont ne teperj feleslegesen sokat, mert akkor meg lehet, hogy hülye nyalisnak fog gondolni.
A nevelés részét is hagyd rá apára, ha valami olyasmit mond, vagy csinál, akkor azt apa intézze. Esetleg ha valami bánt, akkor szólj a párodnak, hogy beszélje meg a gyerekkel, de feleslegesen ne hisztizz, ne balhézz.
Szerintem a párod is épp oly ideges, mint te. Biztosan szeretné, ha jól kijönnétek, és többször is tudnátok programokat csinálni, kirándulni, nyaralni, ilyesmik.
Neked van gyermeked? Hány évesek vagytok te és a párod?
Azért 15 évesen tényleg nem pici már, de lehetnek hisztik.Hisz kamasz
Legyél kedves és laza. Az első alkalom valószínűleg feszült lesz kicsit
Nekem nincs gyerekem, gyerekvállalás ellőtt mentünk szét az exférjemmel egyéb problémák miatt. Én most 36 vagyok, párom 43 :)
Igen, én is bízom abban, hogy 15 évesen már nem gyerek, és tud önállóan, befolyásolás nélkül véleményt alkotni rólam, próbálok majd laza és kedves lenni, remélem nem látja majd rajtam mennyire izgulok :)
Legyen a zsebedben gumicukorka,lovaknál,kutyáknál bevált módszer beszélgess velük,dicsérd meg őket,és olyankor adj egy szem cukorkát nekik .
Imádni fognak!
Én egy ilyen helyzetben a gyerek voltam :D.
Kérdezgesd párodat előtte a gyerek hobbijairól, milyen zenéket szeret, mik a kedvenc filmjei/sorozatai stb, majd nézz ezeknek egy picit utána, hogy tudjatok miről beszélgetni. Esetleg, ha van kedvenc társasjátéka, és megoldható, tudtok azzal is játszani, vagy megnézni pár részt közösen a kedvenc sorozatából.
Szia!
Sztem nehéz egyensúlyt találni a "túl sok" és a "túl kevés" között.
Készülni erre szintén nehéz.
Úgyhogy vsz. inkább legyél visszafogottabb.
Szóval maradj elsőre "kevesebb", ezzel nem hibázhatsz /akkorát/.
Másként mondva:
Kár lenne azt a célt kitűzni, hogy AZONNAL lenyűgözd.
Szerintem sokkal, de sokkal jobb cél arra törekedni, hogy majd várakozással tekintsen egy következő találkozás elé!
Törekedni, nem pedig "teperni"...
Majd gondolunk rád!
Csak nem tudjuk, mikor lesz a nagy nap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!