A volt férjem és a jelenlegi férjem neve megegyezik.
Természetesen csak a vezetéknév. Kisfiút várok és nem
szeretném az apja nevét adni ezen okból?
Figyelt kérdés
Sokat szenvedtem az első házasságomban. A két nagypapa neve is megegyezik. Egy régi magyar név. Most haragszanak rám mert a fiú az apja nevét kapja. Olyan nagy dolog hogy nálunk a nagyszülők nevét?
Gondolom, Kovács, Szabó, vagy ilyesmi, azt írta vezetéknév.
A többit nem értem, mert utána meg az apja nevéről, meg -régi magyar névről zagyvál, gyanítom, hogy a vezetéknevet nem akarja adni, mert az ugyanaz, mint az exé. De totál zavaros.
2021. márc. 30. 19:33
12/25 anonim válasza:
Most köcsög leszek: Összejönni vele oké a nevével együtt, de a gyerekednek adni azt a nevet nem?
2021. márc. 30. 19:35
13/25 anonim válasza:
Csak tájékoztató jelleggel mondom, hogy a házassági anyakönyvi kivonatban rendelkezni kell a születendő gyerekek vezeték nevéről. Mivel az már adott, hisz házasok vagytok, tök mindegy most mit akarsz, már nem adhatsz nekik mást. Ha egyébként az ex volt kovács Pista, az új férj meg kovács Zolika, akkor nem teljesen értem, hogy mi a faxt számít, hogy ugyanaz a vezeték nevük, a kisfiúnak kovács Zolika az apja és kész.
2021. márc. 30. 19:55
14/25 anonim válasza:
nagy összegű pénzzel fogadnék arra, hogy ez egy troll kérdés.
2021. márc. 30. 20:14
15/25 anonim válasza:
13. De, az első gyerek megszületéséig meg lehet változtatni gond nélkül a bejegyzett nevet.
2021. márc. 30. 20:23
16/25 anonim válasza:
15: így van!
Az előre bediktált vezetéknév csak formaság, addig simán változtatható, amíg a kórházban az anyakönyvi hivatal munkatársa nem veszi fel az adatokat.
Tehát még csak nem is a szülés után kiejtett név számít, hanem a hivatalnoknak mondott.
2021. márc. 30. 20:26
17/25 anonim válasza:
Gondolom, hogy a keresztnévre gondolt igazából. Mert még a nagyapa is megsértődött, akinek a nevét vinné a fiának a fia tovább. De ezt le kell ám kakkantani, mert ha nem ugyanaz lenne a név, akkor sem döntheti el senki a szülők helyett. Aztán amit az egyik megvétózik, azt akkor sem, ha a másik a feje tetejére áll. Konszenzusra kell jutni.
2021. márc. 30. 21:06
18/25 anonim válasza:
A kérdező azt nem akarja, hogy a gyerekét pl. Kovács Józsefnek hívják, mint az ex férjet. A Kovács adott, és a keresztnév pedig a családi szokás miatt kellene, hogy József legyen.
Mit gondol az apuka? Ha ő is ragaszkodna a családi hagyományhoz, az baj. Kompromisszumként tényleg a két keresztnév jöhet szóba.
2021. márc. 31. 07:55
19/25 anonim válasza:
18
Sose értettem ezt a nagyapa fiú unoka ugyanazon névvel, mert húú micsoda hagyomány. Mi? Hogy mindnekinek ugyanaz a neve? Konkrétan okádok ettől, hogy valaki nem tud egyéni nevet adni a gyerekének, hanem csak ő lesz a "legifjabb Kovács Jancsika". Jézusom...
2021. márc. 31. 09:49
20/25 anonim válasza:
Nekem amúgy tetszik ez a hagyomány, de csak akkor, ha nem túl gyakori sem a vezeték, sem a keresztnév.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!